Цитирай Първоначално написано от Boot
Цитирай Първоначално написано от tItEufFf
Дрескод, определено. Поне си запазваш стила и се различаваш
С униформи най-лесно ще си проличи кой с какво е различен.Аз като бях ученичка много ми се искаше да има униформи, защото имах супер яки идеи за модифициране и щях да умра от кеф.

Иначе дрескод е все някакво решение. Но най-добре ще е да дойде време, когато децата ще се гордеят, че учат в дадено училище и с кеф ще носят униформата му със емблема.
С тази деградация силно се съмнявам, че скоро ще дойде ден, в който някой ще се гордее, че учи в 'елитно училище'.

Докато бях ученичка и аз исках да има униформи, защото наистина се гордеех с гимназията, в която уча. Тогава беше 'срамно' и 'недопустимо' успехът на класа да е под 5.50 и изискванията бяха високи. За срочна оценка 5.58 те гърчат върху целия материал, а сега учителите просто са вдигнали ръце от учениците и гледат да ги прекарат по-бързо.
В старото ми училище, което до преди 2-3 'поколения' беше елитно, сега най-високата срочна оценка на клас във випуска е 4.40.

С какво да се гордеят учениците? Те не учат. Не ги интересува училището, камо ли някакви си униформи.
А и учителите вече също нямат желание и са се отказали да вкарват 'ред и дисциплина' и да се опитват да мотивират някого да учи.

Така че силно се съмнявам и че дрескодът би се следял стриктно. Вече много малко хора ги вълнуват тези неща.
Учениците ако изобщо се сетят да ходят на училище пак добре...