- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Разделяне на хард с Acronis и преинстал ?
Разделих си хард-а с Акронис Диск Сют, но сега искам да си преинсталирам пц-то за да си сложа Виста.Въпроса ми е дали ако форматирам само диск Ц нещата ми от др-я диск ще се запазят ?
Там някъде ...
Далеч под звездите ...
Има една река на мечтите...
Тишина,тишина,тишина...
При форматиране на един от партишъните на диск, останалите остават недокоснати от тази операция.
Например, ако имаш един диск, разделен на 3 части(partition):
Partition 1 - Primary / Boot - 51GB - Assign C
Partition 2 - Secondary / Logical - 157GB - Assign D
Partition 3 - Secondary / Logical - 242GB - Assign E
Когато форматираш Partition 1(В случея "логически диск C") - Partition 2(логически диск D) и Partition 3(логически диск E) са незасегнати и непроменени..
Няма значение колко диска имаш и на колко части са разделени - те са независими една от друга(с редки изключения... ако беше сред тях определено щеше да знаеш).
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
My evul side ish powered by nostalgia... hush!
Ако си записвал програми на другите дялове, вероятно няма да работят, защото в Уиндолс са си сложили регистри файлове и след формата заминават.
Освен ако на другите партишъни не са инсталационните файлове,тогава няма проблем.Първоначално написано от Samoten89
Аз знам, че другите дискове се запазват, но въпроса ми беше ли в БИОС-а после като буутна диска ще ми покаже, че хард-а е разделен на две части или пак ще го направи както е фабрично направен само с един ?
Там някъде ...
Далеч под звездите ...
Тишина,тишина,тишина...
Би трябвало installer-ът на Vista да ти покаже всичките ти дялове.
Кое е по добрият вариант да сложа тази Виста http://www.zamunda.net/details.php?id=122425&hit=1 или да сложа този пакет http://deepseek.net/details.php?id=27860 ?
Там някъде ...
Далеч под звездите ...
Тишина,тишина,тишина...