.
Отговор в тема
Страница 2 от 9 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 220
    Град
    Where streets have no name
    Мисля, че Боге е още едно оправдание на Ватикана и всичките му църкви да събират пари. Замислете се, ако папата продаде пръстените на едната си ръка, ще изхрани едно бедно семейство за около година...Бог е и в някакъв вид закон. Ако ги нямаше тия 10 божий заповеди, сигурно щеше да настане пълна анархия. Той е измислен от хората, които движат всичко. Защо мисля така? Защото не помогна на дядо ми, на чичо ми, на приятелката ми и те починаха. А не го заслужаваха. Не помага и на онези деца в Африка и не наказва американците. Не е помагал перз комунизма, нито през петте века робство на българите. Кой ни избави от тях? Бог ли? Не, смъртните. Нормални хора, мъже и жени от плът и кръв. На мен Бог не ми е помагал, аз съм си помагала сама. Защото ако не се вземем в ръце, а само клечим пред иконите и се вайкаме-нищо няма да стане. Аз не се моля за материални неща, а за да запази човешки живот, да спаси едно семейство, да нахрани и накара едно дете да се усмихне. Много ли искам? Съжалявам, ако богохулствам, но няма Бог. Ние сами за себе си само можем да станем богове на собствените си животи и съдби. Не се кланяйте на някого, който дори не сте виждали и не сте сигурни, че съществува. Кланяйте се на себе си. Защото вие сте истински.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Още 1 пич открил великото прозрение че църкавата е секта, уау...

Град
    Търново.... Велико Търново
    нз аз лично съм горд че съм се родил православен, католицизма е като радикалния джихад.....

абе;
    вместо да се помолите на Бог се хващате;
    имате две ръце (освен ако нещо не сте осакатени, не искам да звучи като подигравка);
    хващате ги и започвате да творите с тях, вместо със слова да пълните въздуха;
    дори да има Бог ще иска да си мръднете гъзовете малко, нали се сещате?

силно се надявам да няма безумно вярващи, които си мислят, че като коленичат и започнат да се молят някой ще щракне с пръсти и трапезата е сложена..
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Повече от фен Аватара на Samoten89
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от SWASTIKA
    Вие май живеете в прокопсан свят, атеисти.

На ден умирали толкова деца, умирали толкова хора, не сте станали милионери... Странно е как човек с някаква степен на интелигентност, може да напие толкова простотии за единица време.

Не всеки вярва в Бог, ако ти кажеш: Господи, моля те, нека ми се сбъдне това, няма да стане, защото не вярваш в Бог. Ако някой, който вярва го каже, също може да не се сбъдне, защото има хора, които си налагат, че трябва да вярват в него, но не е така. И въпреки всичко, 30% от истинските вярващи, ако го помолят, пак може да не стане... Защо ли?
    Бог чува всичките ни молитви, но на всички отговора е "Да"!
    Нормално е да умират хора, има кръговрат, ако не знаеш.
    Нормално е да има болни, след като има болести.
    Жалко е да си представяте Бог като имунитет срещу злото.
    Много е жалко, че Бог не показва какъвто и да е било имунитет срещу злото. Ти си ми много интересен да не кажа "жалък"... Как така има болести и убийства и какво ли не? Защо Бог е измислил болестите и чумата. Може би милионите жертви на нея всички разбираш ли не са вярвали в него? Или не са вярвали достатъчно? Нищо, че са се пръскали още и от римско време да се молят на боговете си да се излекуват от чумата. Религиозните хора също умират и боледуват сещаш ли се? Но Библията не дава отговор на тези събития, които са си съвсем реални. Ами зло има ама Бог сякаш го пречинява ТВЪРДЕЕЙКИ ви на вас вярващите, че всичко е НАРЕД, а ако не е, че ще ви спаси.

Не сте чели библията а говорите нещо което сте прочели от някой друг форум или сте чули на улицата.
    Вместо да вините хора които правят изкустени вируси и убиват милиони или от смъртта на тия милиони някои печелят милиарди или задето гладуват толкова много хора са виновни шепа управници с частни тропически острови вие все обвинявате Бог.
    Ами ако следваме напътствията от библията да се обичаме и помагаме,всичките работи които изредих ще са минало.А за изцеленията аз съм имал такова преживяване,даже няколко.

Град
    тук таме
    Ти имаш най-повъхрностното мислене....
    А избиванията на вещиците....към тези времена ли искаш да се върнем-към тази консервативност която води след себе си религията!
    Първия човек който е претендирал че има и други планети и хелиоцентризма е бил убит понеже в библията пише неверниците да се убиват и това което той твърдял него пишело в библията.
    А за кръстносните походи.....а за онези историики в библията-в една от тях един баща развращава дъщеря си,докато бог всъщност избил Содом и Гомор понеже един негов поддръгник му казал че те били развратни....

Личи си колко си чел библията и колко си я разбрал!!!!

На кое му викаш любов...на тази насилственост-ако не обичаш и не се подчиняваш на бог ще гориш в адски мъки вовеки веков....егати любовта!!!!

Ако няма лошотии,няма да има и добрини!Всичко което правиш ти носи едновременно и позитивни неща и отрицателни.Например адреналин е голям кеф,обаче съспива тялото....всичко хубаво и красиво е всъщност и едновременно изключително вредно.Дори когато дишаш всъщност унищожаваш огромно количество клетки!
    Изцеляване....Не се мисли за единствен!
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Даже се радвам че не съм единствен.
    Не съм за връщане в средновековието бе хора(все пак ползвам компютър).
    Църквата е държавна институция която си гледа интересите,там истинската вяра е извратена за собствени облаги.

Град
    тук таме
    Самата вяра е извратена още когато са били избрани 4-те евангелия от над 30!
    Интересите на религиозните институции знаеш ли какви са...да се наместят в управлението,те затова сега искат да прокарат религията като задължителна в училищата...още малко и в детските градини ще я наложат като задължителен предмет....замисли се малко,защо искат да поучават дестките съзнания!?

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Като твоето ли...хммм, нека помисля . Църквата, драги ми приятелю, отдавна не е това, което се очакваше да бъде. Мисля, че за всеки е пределно ясно. Религията отдавна не е това, което се очакаваше да бъде. Въпросите ти са повече от глупави и ненужни.
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

Град
    World Wide Web
    Още една такава тема ...

Явно се видя че колкото и да ви казваме че Бог е реален, убежденията ви срещу това са толкова силни че няма смисал от говорене. Надявам се само някой път Бог наистина да ви срещне и да ви покаже истината.

Църквата, драги приятели, е хората събрани заедно като едно семейство да служи на своя Небесен Баща. Хора който се обичат и между тях няма дразги. Твърде невероятно за вас?

Истинската вяра - има релузтати и благословения. В Библията нема "извратена" вяра, има извратени хора който я тълкуват по такъв начин. А за намесата в управлението - да така е, ако църквата не се намеси и не се опита да вкара нотка правда и истина - кой ще я вкара? Нашите уважавани политици? Циганите? Турците?

Това, че има хора представящи се за християни, а всъщност ламтят за пари, власт итн... Това не е християнство и това НЕ Е ВЯРА! Има 2 неща който можеш да следваш доброто или лошото. Човек не може да служи на двама господари пише в Библията. Ако си за доброто, за любовта, за истината – ти си за Бог. Но ако си против тея си против и Бог. Защото Бог е любов и в него няма лъжа и зло. Той е нашия създател и поради това че не искаме да го приемем в момента стават такива бедствия болести и такива... И не мога да разбера – вие не вярвате, пък искате Бог да ви избавя, изцелява и такива !?! Други пък викат че Бог докарвал болестите и другите О_о ? Моля ви се за тази част дявола си знае отлично работата! Отлично е ограбил вярата от сърцата ви и отлично е докарал болестите и немощите.... И романи да седна да пиша ако не го повярвате в сърцата си пей си ле пенкеле...

Викате много хора умирали, много болести имало итн... Ами в Библията не пише ли че ще ги има ? Не пише ли какво ще има в последните времена?

А по самата тема – Да, ако е Неговата воля Бог отговаря на молитвите!

http://84.54.137.172/main.php?p=vid&v=3
    Ето малко за вярата

Град
    село Пловдив
    Не се хаби друже, повечето тук просто "упражняват спора си" . Малцина сме тука, които вардим Святото .

Град
    тук таме
    Вардели святото... http://www.youtube.com/watch?v=SaV_B...e=channel_page
    "Genesis 19:36
    Thus both the daughters of Lot became pregnant by their father"

О каква свята история!!!

Мдам..личи си колко разбирате библията!

Супер фен Аватара на SWASTIKA
    Цитирай Първоначално написано от Samoten89
    Вие май живеете в прокопсан свят, атеисти.

На ден умирали толкова деца, умирали толкова хора, не сте станали милионери... Странно е как човек с някаква степен на интелигентност, може да напие толкова простотии за единица време.

Не всеки вярва в Бог, ако ти кажеш: Господи, моля те, нека ми се сбъдне това, няма да стане, защото не вярваш в Бог. Ако някой, който вярва го каже, също може да не се сбъдне, защото има хора, които си налагат, че трябва да вярват в него, но не е така. И въпреки всичко, 30% от истинските вярващи, ако го помолят, пак може да не стане... Защо ли?
    Бог чува всичките ни молитви, но на всички отговора е "Да"!
    Нормално е да умират хора, има кръговрат, ако не знаеш.
    Нормално е да има болни, след като има болести.
    Жалко е да си представяте Бог като имунитет срещу злото.
    Много е жалко, че Бог не показва какъвто и да е било имунитет срещу злото. Ти си ми много интересен да не кажа "жалък"... Как така има болести и убийства и какво ли не? Защо Бог е измислил болестите и чумата. Може би милионите жертви на нея всички разбираш ли не са вярвали в него? Или не са вярвали достатъчно? Нищо, че са се пръскали още и от римско време да се молят на боговете си да се излекуват от чумата. Религиозните хора също умират и боледуват сещаш ли се? Но Библията не дава отговор на тези събития, които са си съвсем реални. Ами зло има ама Бог сякаш го пречинява ТВЪРДЕЕЙКИ ви на вас вярващите, че всичко е НАРЕД, а ако не е, че ще ви спаси.

Най - интересното сред атеистите е начина им на мислене.

Дали наистина е така?

Не. Просто сарказъм.

Атеизма също е вяра. Факта, че всички псевдо атеисти не го разбират е очевадно. Казвам псевдо атеисти, защото 90 и повече % от вас сте просто пионки, поставили си за цел да подкрепят теорията за липсата на Бог, без доказателства и факти, разбира се.

Защо атеизма е вяра?

Да бе, защо ли?

Всеки един атеист вярва, че Бог НЕ СЪЩЕСТВУВА. Факт, че вяра има, било то и в малоумната теза като тази.

Ще се опитам да обясня още някои неща...

Бог не е доктор.

Седнал един ден Бог и решил да измисли болестите...

Общо взето така си го представяте, нали?

Създаването на човечеството внася голям риск за него, още в самото начало. Защо?

Много хора си мислят, че всичко трябва да е наред, че всичко трябва да е розово... Мислят си, че когато е лошо, то би следвало да има някакъв виновник.

Малко се парирах от главния смисъл, но искам да добавя.

Интересни факти за атеистите.

98% от атеистите са били хора в неравностойно положение.

90% от атеистите са претърпели големи загуби.

Атеисти са тези хора, които имат кофти живот - нещо не им е наред, не получават това, което искат, не просперират и т.н. В такъв момент си мислят, че Бог няма, щом са в това положение... Мислят си, че АКО имаше Бог, той нямаше да остави нещата така и бла, бла, бла...

Защо има болести?

Искам всички атеисти и всички псевдо атеисти да потърсят информация за ЕТИОЛОГИЯТА. Освен търсенето на информация, обработването и също е добро предложение.

Това за болестите.

Защо Бог НЕ е Дядо Коледа или Златната рибка?

Мисля, че тук отговора е елементарен. Желанията ги отправяйте към тези два персонажа.

Какво би се получило, ако нямаше болести и хората живееха по 120 - 130 години?

Земята е ограничена територия с ограниче ресурси, като изключим кислорода примерно...

Ще ви е хубаво ли да си купувате хляб с билетче?

Ще ви е хубаво ли вместо 15 души на кв.км да сте 150 души на кв.км?

Ще ви е хубаво ли?

Нали знаете какво става, след като Земята се пренасели?

Предполагам, да.

Какво ни помага на нас вярващите?

В момент в който си слаб и нямаш никакви надежди, започваш да се молиш... След време се оправяш, ако е писано. Кое те е спасило?

Ами самата воля, породена от вярата в Бог! Бог е просто крайната цел към която се стремим, истината е във вярата докато я постигнем!

Това постигане при нас е цял живот...

Дали Бог е голямо кълбо или човешка фигура, няма значение.
    Надежда и сила ни дава вярата в това нещо, какво и да е. Не самия Бог, а вярата! Тук не става дума за Бог, деца.

Тук става дума за вяра...

Поздрави, Свастика.
    ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!

Град
    село Пловдив
    Swasto, както се казваше в една тема, кманчо е като "хлапето" форумист, каквото и да му причиниш, то ще се върне с подновени сили . Като койота в добре познатото ни филмче . Но колкото и да търкаш копчетата тук е безнадеждно, като че ли е новата мода да отречеш Бог, да се наречеш атейст. Поне става за разсейване...

Цитирай Първоначално написано от Naman07
    Swasto, както се казваше в една тема, кманчо е като "хлапето" форумист, каквото и да му причиниш, то ще се върне с подновени сили . Като койота в добре познатото ни филмче . Но колкото и да търкаш копчетата тук е безнадеждно, като че ли е новата мода да отречеш Бог, да се наречеш атейст. Поне става за разсейване...
    Аз съм го нарекъл Неграмотника.

Град
    село Пловдив
    И не случайно! ...Повечето пишат просто за да има някакво мнение след твоето, глупава работа. Здраве да е.

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора

Бог не е доктор.
    Има ли нещо, което да е бог всъщност??

Цитирай Първоначално написано от DimovB

Бог не е доктор.
    Има ли нещо, което да е бог всъщност??
    Да. Сваляш чорапите и започваш да ги питаш:

Боже, ти ли си?

Nevermind... Ти не би разбрал какво е Бог.

Няма нужда да питаш кой е и какъв е. Ако не вярваш в нещо или някой, не пишеш за него.

Рядкоо...

Re: Сбъдват ли се молитвите ви към бог?

Цитирай Първоначално написано от chuppiz
    Сбъдват ли се молитвите ви към бог?
    Ами сбъдват се.Сега ще видим последната дали ще се сбъдне
    Москва в сълзи не вярваше, а само в любовта...Мои са отново сутрините, телефонните разпечатки, погледа от балкона, съседа. Сърцето.

Мега фен Аватара на ZipFail

Nevermind... Ти не би разбрал какво е Бог.
    А има ли въобще някой който е разбрал ?

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Надежди или молитви към Бог? Каква е разликата? Ако сте се молели към Бог и то се сбъдне, веднага си казвате, че има "Бог", но ако просто сте се надявали, ще си кажете че е било случайно/късмет/съвпадение. Усещате ли накъде бия?

Голям фен
    Сега се сещам за една реплика от "Шестото клеймо"
    "Бог винаги се вслушва в молитвите ни,но понякога отговорът е НЕ"
    А иначе-не,не ги изпълнява,но аз не се оплаквам
    98% от младото поколение харесва чалгата!
    Ако си от 2%, които я мразят сложи това в подписа си.
    Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
    all I really know is,you're the only reason I'm trying...

Не.
    Не е ли ясно ?! Койту за дето съ е запътил там ши и утиди ! <- Тая мъдра мисъл я запомни от мене!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си