Искам да си направя профилактичен преглед при гинеколог (до сега не съм си правила) и искам да отида при гинеколога на сестра ми ,който се води, че работи частно, но и с направление. Отидох аз при личната и исках направление за гинеколог за профилактичен преглед(на 18 съм и още съм ученичка) Тя ми заяви, че не може и предложи да ме прати при акушер-гинеколожката в тяхната поликлиника, тя да ми го направи (т.е без направление) Аз и обясних, че искам при определен гинеколог , тя продължаваше да казва.. ''седни да ти направим кардиограма и да идеш при (някво си име там каза )'' Аз и благодарих и си тръгнах (разбира се не и платих 2лв потребителска такса )
Та въпроса ми е при положение, че съм ученичка не трябва ли да ми даде направлени за да не плащам начастно?

А иначе преди 1-2години отидах и пак исках направление, но тогава имах гъбички (или по скоро съмение) и тя веднага ми даде. Преди половин година пак със същото отидох и ме прати при въпросната гинеколжка на поликлиниката ,която ваобще не ми допадна.

Накои има ли представа защо не ми даде направление ,има ли някво правило за това? Ако някои има родина личен доктор ще съм изключително благодарна да го попита и да ми обясни.