- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Отдавна не се бях чувствала така.....
Ставала съм свидетел на подобна случка. Бях с една моя позната и дядото падна насред улицата. Ние му помогнахме да стане.
А като си се почувствала като боклук защо не се върна? Явно доста ти се спи.
Аз всеки ден съм свидетел на такива неща. Моя дядо е болен и се държи супер неадекватно. Вярно, изнервящ е и понякога му се карам и т.н.,но не знаете как чужди хора от квартала се държат с него. Супер много се изнервям като видя някви хлапета да му се подиграват и да го закачат или възрастни да му крещят и да го удрят. Оф..
Наистина не се бях замисляла, че така може да постъпят и с моите баби и дядовци... А това не е приятно... Нали така казват: "Не прави на другите това, което не искаш да ти направят на теб!". Май наистина е вярно...![]()
![]()
![]()
Стига, беееПървоначално написано от AFT
![]()
![]()
Твоя дядо е скица!
Всеки път като говидя му се радвам супер мноо.![]()
Супер готин е. И разказва неща от преди 100000 години, говори а баба ти, за теб, за сестра ти, за втората световна война, за войниците от не знам си коя година, за инфлацията на хляба ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
виинаги съм си мислила, че всичко го харесват.. щото е един такъв.. изпълнен с мног заряд.. и винаги говори едно такова забавно иначе не знаех, че има хора, коио му се подиграват.
КОИ СА ТИЯ ДА ГИ ОПРАВЯ НА БЪРЗО АЗ![]()
Абе, всичките истории му ги знам, има и за циганите, за германците, за руснаците.. ;д А тая радост на хората отива повече към подигравки, а по-късно и към по-грубо държание. ;] А най-тъпото е, че майката на онази луда Вики от Вапцаров, дето живее в моя блок (ако я помниш,обичаше да хапе и скубе околните), се държеше тъпо с него, сякаш не знае какво е да имаш болен в семейството. Е, има ги и такива, които още се държат добре с него или просто не му обръщат внимание. ^^Първоначално написано от cherinka
не знаех, че е болен![]()
е сега като се позатопли и по-често излизам в мхалата дано го засичам по-често.
Да. Баба ми е казала да отсъпвам място в автобуса, защото ако някой не й направи на нея?!Първоначално написано от nesquiky
Иначе и аз бих убила някого, ако посегне на баба ми или дядо ми. Не знам как, но бих впрегнала всичките си усилия в това този човек да го боли адски много...
ако някой посегне на моите, няма да съм аз просто...
Защо пишете с такива букви, налага ми се да копирам в текстов файл, за да прочета какво пишеПървоначално написано от AFT
![]()
какво като сте момичета нали сте цяла тумба хора? аз също помагам на старите, така са ме възпитали. на 1 човек му откраднаха чантата и баща ми тръгна да гони крадеца. но както и да е. Мн тъпо сте постъпили. Правилно се самообвиняваш![]()
УВАЖАВАЙ ДРУГИТЕ,
ЗА ДА ТЕ УВАЖАВТ И ТЕ!
Просто не бъди конформист ... отиваш и помагаш ... аз така правя :/
Аз колкото пъти съм виждала такива случаи, винаги е имало някой, който да помогне! Не мога да повярвам, че в днешно време хората са толкова забързани в ежедневието си и егоистични, че да не могат да отделят 2 минутки от времето си и малко усилия, за да помогнат на човек, който има нужда.
Иначе по психология преди около 2 години си спомням как г-жата ни чете нещо, свързано точно с такива случаи. Според изследването хората са склонни да помогнат само когато има по-малко други хора наоколо... Защо, така и не разбрах.
"Не БЯХ се БЯХ чувствала така" - само като го прочетох и разбрах, че няма смисъл да чета поста ти.![]()
За техническа грешка чувал ли си, г-н Умник?
Иначе благодаря на всички останали, които са споделили мнение в темата ми.
МНОГО МРАЗЯ ТАКИВА ПОСТЪПКИ КАТО ТВОЯТА.... преди време ми се случи подобна минавах си покрай една оживена улица и гледам един човек паднал на пътя и стотици хора и коли го подминават никой не си мърда пръста. Верно че горкия човек беше бездомник и беше пиян като гъз но това не означава че трябва да бъде оставен на произвола и по средата на пътя. Наложи се да викна линейка беше целия в кръв от падането явно. Като пристигна линейката тогава хората взеха да спират и да питат дали ще се оправи. Според лекарите ако беше останал още 3-4 часа без лекарска помощ може би е щял да умре.
поне за едно се радвам от разказа ти , че си се почувствала гадно и така и трябва това подсказва че си човек не някой безчувствен боклук.