.
Отговор в тема
Страница 7 от 9 ПървиПърви ... 3456789 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 208
    Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    Цитирай Първоначално написано от Kman
    Ако цял живот съжаляваш,страдаш в името на вярата си,лишаваш се и си хабиш нервите...
    ... значи си неистов глупак.

Има само една вяра, която възпитава самостоятелното, философско мислене и учи хората да разчитат на собствените си сили в справянето с житейските трудности, и това е будизма.

Супер фен Аватара на SWASTIKA
    Пф.....според религията ако не вярваш ще се пържеш в ада и ще страдаш вовеки веков,така че религията е еднакво виновна колкото е виновна и църквата!
    Бог е казал, че ще пази и тези, които не вярват в него.

Нали знаеш? "Прости им Боже... Те не знаят какво правят!"

Това го казва, когато е бичуван и мачкан като куче.

Никъде не се споменава такава простотия, повярвай ми.
    Жалкото е, че спориш и говориш простотии, без дори да си прочел Библията.

ПП: Имаш ли желание да се научиш на правилно писане?
    ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!

Град
    Асеновград

...

ами кво да кажа , едни вярват други не ... аз казвам дано да го има Бог , рая и ада , че живота тогава няма да е безмислен и ще си мислиш да крадеш да убиваш и т.н. .. Момента само това спира човека вярата към Бог , иначе ще настъпи пълен хаос и хората ще се трепят и това може би ще е края .. Аз мисля така

Град
    Асеновград

...

ами кво да кажа , едни вярват други не ... аз казвам дано да го има Бог , рая и ада , че живота тогава няма да е безмислен и ще си мислиш да крадеш да убиваш и т.н. .. Момента само това спира човека вярата към Бог , иначе ще настъпи пълен хаос и хората ще се трепят и това може би ще е края .. Аз мисля така

Супер фен Аватара на AutumnTears
    Град
    Between the Standing Stones
    самият факт, че повечето от вас възприемат "бог" като създание от мъжки род и прочие... може да се счита за измислица

И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...

Цитирай Първоначално написано от AutumnTears
    самият факт, че повечето от вас възприемат "бог" като създание от мъжки род и прочие... може да се счита за измислица
    А нима и Господ искате да го направите жена? Нали е създал първият човек (който по мои спомени беше доста мъжко създание) по свой образ и подобие... Нима Господ е жена?

P.S. "Бог" и "Господ" се пишат с главна буква.
    Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
    Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
    Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..

Супер фен Аватара на AutumnTears
    Град
    Between the Standing Stones
    Цитирай Първоначално написано от afterforever
    А нима и Господ искате да го направите жена? Нали е създал първият човек (който по мои спомени беше доста мъжко създание) по свой образ и подобие... Нима Господ е жена?

ти да не ме следиш къде пиша и да ме цитираш?
    всички тези неща, които ми написа уж за някакво убеждение и аргументи, за мен те са нищо, както и "бог" във вашите представи и да ще продължавам да го пиша с малка буква

И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...

Цитирай Първоначално написано от afterforever

Това е така, защото християнството е патриархално-авторитарна религия. Впоследствие с времето и Новия завет елементи на хуманистична религия се появяват чрез учението на Исус. Та сега християнството е смесена религия. Исляма е принципно матриархална религия, макар че е изкриване и сега патриархата я е завзел А защо Господ да не е жена? Не е ли именно това показващо, че е патриархална. И още нещо началото на Библията показва, че Бог създава живот и материя чрез словото, Логоса, а жената принципно си е надарена с тази способност. Помислете над това.
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Град
    В.Търново
    очаквах и този спор да е стигнал до някъде.
    естествено докато ги има Тези и Онези, всичко ще си остане на едно място.
    Ами... отгледана съм така, че да вярвам, защото съм християнка.
    Но в даден момент, осъзнаваш, че всеки ден виждаш НЛО, което се спуска за да си купи вафла от бакалията; че хората летят и спасяват други от Годзила беснееща в центъра на града ; че хората си купуват парцели на Луната?!? ; че хора се телепортират на всеки четири и половина минути и .... за сравнение, Библията не изглежда много по различна от милиардите книги и филми които си гледал.
    А защо хората те гледат като "грешник", когато отречеш съществуването на некъв брадат пич, там горе непонятно къде в безатмосферното пространство...
    Хората имат нужда да вярват в нещо, защото рядко вярват дори в собствените си способности и не вярват,че ще се справят сами, когато е по-тежко от всякога.
    Благодаря,че го има в съзнанията на мнозина, ако помага да се настроят психически,че още някой им помага и ги държи здраво да не залитнат. Благодаря,че Той успява.
    Тези които не вярват (аз), са много. Някой се боят да го кажат, някой не, дори натрапват мнението си, даже не наясно дали го мислят. Някой си мислят,че знаят истината.
    Аз не я знам.
    Но ми е добре така. Сега отивам до магазина, надявам се да няма задръстване и Прищълците да не са изпили мозъка със сламка, на любимия ми продавач на целулитен нитрогеномозис.

Град
    тук таме
    "отгледана съм така, че да вярвам, защото съм християнка."
    По скоро си християнка ,защото си отгледана така че да вярваш...незнам...да ти съчувствам ли!?
    Grow!
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Град
    В.Търново
    По скоро си християнка ,защото си отгледана така че да вярваш...незнам...да ти съчувствам ли!?
    Grow!
    You know what.. breaking the rules and all... but please do me a fucking favour and shove your dick into your arse, go insanely deep and start fuckin' yourself. "Jesus", you're just so.. patheticly ridiculous. Am i suppose to listen to all your shit and respond?! U amaze me. In the worst "not worth to wipe your ass with him" way.
    and so.
    you caught the only flaw in my statement, and you're mark is perffectly right.
    still "grow" isn't most likely the word you would like to say to me, you stupid shitface.
    go get a life sweetie. if i were you, i would've myself by now.
    Or, of course, grew.

PS: and knowing your "u talking to me?" nature, you might try to come up with a witty answer, which is surely goin to make me feel "devastated" aand... just a lil request. Spare me.

Супер фен Аватара на SolusChristus

Мега фен Аватара на ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от ShiZo
    Grow!
    You know what.. breaking the rules and all... but please do me a fucking favour and shove your dick into your arse, go insanely deep and start fuckin' yourself. "Jesus", you're just so.. patheticly ridiculous. Am i suppose to listen to all your shit and respond?! U amaze me. In the worst "not worth to wipe your ass with him" way.
    and so.
    still "grow" isn't most likely the word you would like to say to me, you stupid shitface.
    Or, of course, grew.

PS: and knowing your "u talking to me?" nature, you might try to come up with a witty answer, which is surely goin to make me feel "devastated" aand... just a lil request. Spare me.
    МНОГО филми !

Град
    В.Търново
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от ShiZo
    Grow!
    and so.
    Or, of course, grew.

МНОГО филми !
    сладур!

според мен няма Бог няма рай няма Дявол няма ад...хората са си създали тези илюзии и вярват в тях. това е моето мнение преди вярвах че има само ад и само Сатана но сега не вярвам в нищо просто си живея живота

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от alex4yy
    според мен няма Бог няма рай няма Дявол няма ад...хората са си създали тези илюзии и вярват в тях. това е моето мнение преди вярвах че има само ад и само Сатана но сега не вярвам в нищо просто си живея живота
    Рая и ада са символи, както и сатаната. Всъщност те са навсякъде около нас.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Град
    Варна
    Тогава какво - без зло как ще оцениш доброто. Човек пак трябва да има с какво да сравнява. Не можеш да осъзнаеш тъмнината без да си видял светлина.Няма извори само на добро. Всичко си върви в комплект с гадост. А за Бог - и да има и да няма - не ми пука. Живота си е мой и ще го живея както аз искам, а не както някой друг е решил.
    All I hear is "Burn!

Досадни съфорумници - НЕ ЧЕТЕМ ! !

Голям фен Аватара на Xitap
    Град
    Vav fitnes zalata
    Винаги има баланс. И всичко върви ръка за ръка. Дали има Бог? Аз съм убеден, че има! Този екзистенциален въпрос тормози всички ни, но едва ли ще разберем отговора му в този живот!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от KumchoValcho
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Цитирай Първоначално написано от alex4yy
    Рая и ада са символи, както и сатаната. Всъщност те са навсякъде около нас.
    Сатаната или дявола или изобщо злото НЕ съществува..
    Важно е хората да го проумеят.
    Всичките зли неща се случват просто, защото се потиска потока на доброто.Тази вселена е основана на благополучие..Няма извори на болести, на нещастие, на бедност..Има само на благополучие.Повечето хора просто потискат това благополучие и затова се случват нещата, които не желаят

Иначе .. честно казано объркан съм относно съществуването на бог, но знам, че ако Бог съществува, то той НЕ е това, за което го представят.
    Не вярвам в простотията, че някой друг решава как да ме накаже, как да ми подреди живота и в това, че трябва да му се кланявам и през живота си да страдам, само и само да чакам някакво възнаграждение.За мен това е богохулство всъщност.
    Злото определено съществува, в нашите мисли, действия, душа и т.н.
    Все едно, ти твърдиш, че "ако Бог съществува, то той НЕ е това, за което го представят". Ти как си го представяш?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от KumchoValcho
    Не вярвам в простотията, че някой друг решава как да ме накаже, как да ми подреди живота и в това, че трябва да му се кланявам и през живота си да страдам, само и само да чакам някакво възнаграждение.За мен това е богохулство всъщност.
    Не някой друг решава. Бог е направил така, че който върши зло и безпричинно вреди на другите, да бъде наказан. По-точно справедливост е това. Възнаграждението е в това, че като вършиш добро, и на теб ще ти вършат. Не трябва да се кланяш, а да обичаш Бог. Прочети Новият Завет и ще разбереш за какво ти говоря, не говори наизуст.

Много интересно защо наказва някое бебе да е сакато, то още няма възможност да прави лошо и вече е "наказано" какъв е тоя, че да решава кой да се мъчи и кой не?! Аз съм атеист. С всеки ден все повече разбирам, че Бог НЯМА. Има толкова лоши хора, които правят мизерии, а той (вашият мил Бог) наказва добрите хора Нали ни учи да прощаваме, да си подадем другата буза, нали уж прошката е много важна. Защо той ни праща в Ада, та нали ни обича Чела съм и новия и стария завет и да ти кажа не си казах "еха колко истини", а я каква приказка И те така мило ми мишуенце

Принципите на комунизма и религията са едни и същи..."подчинявай се или ще страдаш" и двете водят до насилствен мир чрез заплахи и насилие."Мир" който да могат лесно да моделират според техните си прищявки!

пич какво знаеш за комунизма
    кога се ражда кой са парвите хора които говорят за него и т.н.
    какво знаеш за религията
    каде в християнската религия е казано да се подчиняваш на бог
    та дори и бог никаде не казва че е единствен макар че исляма казва подчини се
    християнството казва избирай
    така че религията не е да се подчиняваш

Мега фен Аватара на ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от backiss
    Принципите на комунизма и религията са едни и същи..."подчинявай се или ще страдаш" и двете водят до насилствен мир чрез заплахи и насилие."Мир" който да могат лесно да моделират според техните си прищявки!

пич какво знаеш за комунизма
    кога се ражда кой са парвите хора които говорят за него и т.н.
    какво знаеш за религията
    каде в християнската религия е казано да се подчиняваш на бог
    та дори и бог никаде не казва че е единствен макар че исляма казва подчини се
    християнството казва избирай
    така че религията не е да се подчиняваш
    Очевидно не си чел Библията..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си