Цитирай Първоначално написано от Kman
Нещата не са такива каквито са, а каквито ги виждаме ние.
"Нищо не е такова каквото излежда че е"

Исус е бил истнска реална личност....една от многото разпънати на кръст заради богохулства,заради проповядване на друга религия и редица други провинения...ЕДИН ОТ МНОГОТО!По онова време е имало стотици религии и секти,чиито последователи са проповядвали по улиците!

Имало било доказателства че бил възкръснал......аз на писаници на оглупели старчоци от преди близо 2 хил години не вярвам!!!!!!!

....задава се поредния промит мозък,който да се опита да защити религията,чиито край е неизбежен.

Значи вярваш на приказките на един оглупял народ от преди около 2 хил години...тоя народ ако сега видят как ние живеем веднага ще приемат всеки един от нас за бог.Всичко ще мислят за магия и ще обожествяват всичко,което не разбират как "става"....един фокус им покажи и веднага си техен бог и навскъде из драсканиците им ще те има като безпорен бог и сега няма да спорим за безименния християнски бог,а за теб.....ТИ СИ НЯМАШ И НА ИДЕЯ как са мислели тогава хората и колко е лесно е било да се манипулират и заблудят!!!!!
Дори филмите не представят добре психологията им......колкоото по малко е информиран човек,колкото по малко знания има,толкова по лесно ще се контролира....това е едно от първите закони на манипулацията!!!!!!

Айде бе, а учениците му и останалите негови последователи са го смятали за млекар, нали?
Те са го смятали за месия,а по онова време е било бъкано от месии!!!!!

А и между другото какво мислиш за евангелието на Юда!?!?!?!?!?
...и за многото други които не са приети...нали са евангелия!!!!

Защо съществува? За да имаме шанс да съществуваме и ние.
Нито съм му искал шансовете нито нищо!

Ролята Му е ясна- на Творец
А него кой го е сътворил или той от нищото...или той вечно си е съществувал....опа ама то тогава той не е бил създал още времето и няма как да има вечност.И какво е правил цяла вечност без да създаде нищо и защо чак сега му хрумва да създава и защо изобщо ни създава...за да не му е скучно докато просъществува из вечността ли!?!?!?!

"Всички мислещи хора са атеисти"Хемингуей!!!

Дългосрочни....а какво мисли да прави след като ни унищожи и защо изобщо е сътворил нещо като е знаел че ще трябва да го унищожи...егати и твореца,един човек неможе да създаде като хората!!!!

дал ни е свобода да избираме своя път по който да живеем и да се развиваме.
А божествения му план....той ни е дал илюзия за свобода,защото той вече ни е предопределил какъв избор да направим и когато следващия път направиш нещо лошо обвинявай бог,защото той така е искал и така е написал в божествения си план.
Бог е виновен че съм атеист,все пак той така ми е предопределил съдбата в неговия си божествен план...него обвинявайте че съм атеист,а не сатаната,защото сатаната няма такъв план и такава книга,той дества първосигнално...

Трудно ще намериш границата между сарказъма и сериозността ми,но кво да се прави....обвинявай бог за дето ме е създал такъв.

"Децата не принадлежат на родителите им,а на бог" .....как можа такава простотия да се извърти по телевизията....един голям среден пръст имате от мене,всички които твърдите това нещо!

И обвинявайте бог задето ви показва среден пръст,понеже такава е неговата воля и така е написано в божествения му план!

Това че казваш Намане че истината няма да излезе от спора,свидетелства само и единственно за глупост,защото това е казано и потвърдено от много философи,а и самата философия означава съмение.....
cogito ergo sum(до колкото си спомням как се пише),а вие вярващите просто вярвате,не мислите,защото ако бяхте мислещи щяхте да се отречете от религията!

гарантирам ти с цялото си същество
Най сега си отнеми живота и си направи харакири,защото гаранцията която ми даде е на вятъра!
За пореден път засвидетелства за своята неинформираност!
Ти до преди време не познаваше религията си,а сега си ми тръгнал да ми даваш ганарции,че от спора няма да се роди истината....е историята потвърждава че от спора се ражда истината,проблема си е твои че не си запознат с философията и науката.
http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=4&id=18900
Наслади се на едно от новите творения на науката...и да знаеш че науката няма да спре да се развива,за разлика от религията!В природата,това което не се развива умира!

Бог е плод на глупостта,незнанието и алчността
+1
Забрави и отмъщението и физическата и емоционална слабост.
Ами ти тогава не вярвай на византийските хронисти, които описват победата на цар Симеон Велики над византийците при Ахелой, и те са били възрастни и можем да ги обявим за "оглупели" по тази логика?! А Възкръсналия Христос в един момент го виждат над 300 човека, голяма част от които не са били негови последователи, освен това са били и доста младички доста от тях.

Нещо повече! Биографа на Пилат Понтийски, гърка Хермидий, е бил един от онези, които е искал да се "убеди", че Христос "няма" да възкъсне, но го вижда Възкръснал и лично описва събитието. Разбира се, той е бил яростен анти-християнин и не иска да повярва в това, което вижда, затова мисли, че християните са направили някакъв вид "шмекерия" за да се сбъдне пророчеството. Но шмекерия няма освен за тези, които искате да изкарате под вола теле.

Какво да коментирам фалшификата, наречен "евангелие" на Юда?! Това нещо е писано в средата на 3 век, тоест много след Христа... Четирите канонични Евангелия са писани 20-30 години след след смъртта и Възкресението на Христос. Сам си направи сметката на кои от тези източници ще се довериш...

И да- Бог никой не Го е създал. Ти си нямаш никаква представа какво означава Бог просто щом разсъждаваш като някое хлапе от детската градина, ако не и ясла. Бог е извън нашето време и пространство, Той е трансцедентен, но не е самодостатъчен, затова и ни създава. Смешно е да се разсъждава защо в един момент решил да ни създаде- защото такъв е бил плана му както ти сам отбеляза. А самото Сътворение е нещо твърде висше и недостижимо за да може елементарната човешка наука, която по нищо не може да се съизмери със Свръхвисшата Наука, наречена Бог да си го обясни точно как и поради какви причини е станало. Такива обяснения като метеорити, пълни с живот, дали началото на света са също толкова елементарни- кой им е дал живота на тези метеорити- сигурно "сами" са го създали? Иначе чисто технологично може да се създаде света по всякакъв начин щом Бог го създава, може и да не е точно така, както е описано в Битие на Библията, но по какъвто и начин да е създаден света и живота въобще, то е от тази Сила, наречена Бог. Някой могат да я нарекат по всякакъв друг начин, но винаги се отнася за тази Свръхразумна Сила, която създава всичко и го подрежда. Всичко във вселената, природата и космоса е изплетено от закономерности, които не са дело на "нищото" и "хаоса" или пък "случайността", а на точно този Свръхразум.

И не защитавам самата религия като понятие, а вярата. Религията като ритуали наистина може да си отиде в един момент, но вярата- никога. самият живот е живот чрез и във вярата, всичко останало води до разруха и гибел, цялата същност на съществуването и живота се изчерпва без нея