.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 87 от общо 87
    Точно това ваше качество ви прави уникални!

www.dragon.bg - елате цъкайте..

Голям фен Аватара на Emilen
    Абе не знам, но жена ми сподели, че не може да се сравни с нищо. Явно е строго индивидуално, но тя буквално си беше късала кичури коса от болки. На всичкото отгоре това е продължило 8 часа... Емоционално ми го описа така: "Помислих, че ще умра. В пъти по-силна болка, от която и да било друга, която съм изпитвала. На моменти губех съзнание, но лекарят веднага ме връщаше. Вече ми беше все едно какво ще стане. Само исках да се завърши, но тогава следваше нова, нетърпимо силна болка."
    За втория път е ясно, че ще ползва анестезия. Просто дума не дава да се спомене за естествено раждане без епидурал.

Мега фен Аватара на dirtyyy
    Баси,хвана ме страх..

М ДА АЗ ЗАТОВА РОДИХ СЕКЦИО

Мега фен Аватара на teenems
    Леле ,хвана ме голям страх.
    Аз само като си помисля какво голямо нещо би могло по-късно да излезе от мен .. ;х
    Но всички казват ,като видиш живо здраво детето и забравяш всичко

Боли и не е хич за разправяне - първо контракциите болят и са гадни, защото те присвиват изведнъж ниско долу сякаш някой те прерязва за секунда, после напъните са гадни - понеже имаш чувството, че ще ти излязат очите, а те ти казват - още малко, още малко - а в главата ти се питаш - е, колко малко? аман от 30 мин още малко айде спрете вече и накрая като родиш ти олеква, но пък шевовете болят понякога не можеш да седнеш щото боли, неудобно е, но да след седмица, две най-много три вече всичко се забравя и радостта от бебчето и грижите по него просто те карат да се усмихваш и да си горда, че си майка - определено е най-великото нещо не като случка/ гадно е самото раждане / но като емоционален процес и после това мъниче те гушка, търси, спи само да знаете как сладко спят страхотно е

ако раждаш секцио също е гадно - аз родих нормално, но момичето с което бяхме в стая беше родило секцио и ми разказа, че си усещаш контракции, дърпането и е кофти защото не се напъваш но усещах че те дърпат е да има упойка, не чувстваш болката. А след това шевовете си болят

Град
    София
    А това как една жена да роди-нормално или секцио го избира тя или гинеколога?

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Значи гинекологът само може да препоръча раждане секцио. Жената е в пълното си право да откаже такава намеса.
    Отделно в РБ родилката може да предпочете цезарово без медицински показания за това, заради което АГ плюнчи химикала, включва фантазията и сътворява в писмен вид индикации за цезарово.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от Mihailova
    Естествено , че боли , но в момента , в който се роди бебока ти , всякаква болка отминава и забравяш всичко , само щом го зърнеш
    +1 освен ако не припаднеш като видиш кръв и не успееш да видиш бебо

Раждане с упойка

Подготовката за раждане има за цел да намали или поне да надвие болката; успехът в тази насока е променлив, зависещ от различните жени и труден за определяне.
    Но има жени, които изобщо не понасят болките било защото намират,че е безполезно да страдат, било защото твърде много се страхуват и раждането им се струва непреодолимо изпитание или защото имат мъчителен спомен от предишно раждане.

В тяхното желание да избягнат страданието има различни нюанси:
    • едни желаят нищо да не усетят, нищо да не виждат, да заспя преди раждането да започне, и да се събудят след това, за да видят детето си, поставено до тях;
    • други искат да не усещат болка, но да бъдат в съзнание и да видят как се ражда бебето им;
    • последната група искат да преживеят процеса на раждане от начало до край, не желаят упойка, за да могат да почувствуват всичко, но не изключват в краен случаи някоя таблетка да ги облекчи, ако болката е твърде силна.

Местна упойка

В мускулите на тазовото дъно или малко по-дълбоко се инжектира обезболяващо вещество (например новокаин). Местната упойка дaвa възможност без болки за жената да се направи или да се зашие епизиотомия, да се наложи форцепс, но тя не влияе върху болките от контракциите на матката.

Пълни упойки

Тези упойки могат да не доведат до пълна загуба на съзнание - в такива случаи се казва аналгезия (обезболяване), а не анестезия. Разказват, че първата аналгезия чрез вдишване на хлороформ е била приложена на кралица Виктория, откъдето идва и названието и - "кралска" упойка.
    В днешно време дават на жената да вдиша през маска смес от газове (най-често двуазотен окис - райски газ) в толкова слаба концентрация, че тя не губи напълно съзнание. Пациентката сама си командва подаването на газ, когато почувствува нужда. Всъщност това е помощен метод и се използува рядко.
    Пълната упойка приспива жената както за операция, но раждане при пълна упойка не означава, че родилката остава в безсъзнание от началото до края на раждането. Упойката не може да се даде преди започване на активна родова дейност - достатъчно разкритие на шийката (около 5 см). Упойката носи облекчение само за втората част от периода на разкритие и при изгонването, които обикновено са най-неприятни и най-болезнени.

Пълната упойка може да продължи няколко часа, без да е опасно, но обикновено тя не трае повече от час.
    Дълго време се е считало, че този метод независимо от удобството за майката излага на опасност детето.
    Днес можем спокойно да кажем (като обобщение от много изследвания), че ако упойката е направена умело, детето не е изложено на никакъв риск.
    В някои случаи дори плодът има полза от упойката: всъщност когато жената е толкова уплашена, че раждането не напредва, установява се, че след прилагане на упойка шийката се разширява и контракциите стават редовни. С това се избягва прекалено дългото раждане, от което страда детето.
    Но да не се усеща нищо, а това е възможно само при пълна упока, означава жената да не види нищо от родовия процес, да не чуе първия вик на своето дете. И след като нито е почувствувала, нита видяла как бебето се ражда, майката, която е била напълно упоена, често дълго след това се опитва да възстанови събитието, протекло сякаш извън нея. Тя девет месеца е мислила за това събитие, очаквала го е, дори когато се е страхувала от него, стотици пъти си е представяла сцената; ако всичко това стане, без да го усети, напълно нормално е тя да се чувствува ограбена и да се опитва да запълни загубата. Спирам се на тази реакция, за да не преживеете разочарование, ако се случи с вас.
    Неудобството от пълната упойка се избягва посредством перидуралната упойка. Действително тя прави нечувствителна онази част от тялото, която понася болката, а съзнанието остава будно. Тази упойка
    много бързо спечели популярност сред жените.

перидуралната упойка
    Казахме, че при нея става безчувствена долната половина на тялото. За целта се инжектира упойващо вещество между два прешлена в поясната област: упойката се разпространява около обвивката на гръбначния мозък и оказва въздействие върху нервите, които излизат оттам.
    Инжекцията е безболезнена и за няколко минути довежда до изчезване на болката. Най-често се прави с помощта на тънка тръбичка, която остава на мястото, а това позволява в случай на нужда да се инжектира нова доза без второ убождане.
    Почти винаги заедно с това се поставя и система във вената; тя позволява да се контролира и бързо да се реагира при евентуално изменяне на артериалното кръвно налягане, което може да бъде причинено от перидуралната упойка, но със системата най-често се вкарват лекарства (окситоцин), за да подсилят контракциите на матката, отслабени от упойката. Най-сетне, тъй като напъните при изгонването също са по-слаби, често се налага да се прибегне до форцепс.
    Такъв е методът. Има ли противопоказания или неудобства при перидуралната упойка? Да, няколко.
    Между противопоказанията някои са предварително известни: инфекции на кожата, значителни деформации на гръбначния стълб, алергия към използуваните упойки, смущения в съсирването на кръвта, неврологични заболявания.
    Други се проявяват в момента на раждането или по време на родовата дейност: страдание за плода, кръвоизливи, изменение в кръвното налягане.
    Като последици трябва да се отбележат временни смущения в дните след раждането, които не са опасни: виене на свят, главоболие, болки в кръста и седалищната област.
    И най-вече, за да бъде ефикасна, т.е. наистина да доведе до премахване на болката, но да не предизвика усложнения, тази упойка трябва да се дава от квалифицирани анестезиолози, добре запознати с методиката. След всичко изложено дотук, когато перидуралната упойка е добре направена и се понася добре, тя осигурява на майката удобствo и бодрост; затова някои жени, които са я изпитали, заявяват:
    “Никога няма да раждам по друг начин.” Но се срещат и такива, които съжаляват за пропуснатото изживяване.

Майка съм на 2 деца,които ги родих нормално и приканвам младите майчета,които виждам всеки един работен ден да не се подлагат на секцио ако нямат усложнения в положението на плода..Жените, родили под перидурална анестезия, могат да имат повече проблеми с кърменето в сравнение с тези, родили без упойка...По време на раждането има различни варианти за намаляване на родилната болка: масажи, медитация, различни начини на дишане, хомеопатични средства. Перидурална упойка не се предлага.
    Много акушерки са на мнение, че естественото разкъсване на перинеума по време на раждане заздравява по-добре от епизиотомията. РЕШЕНИЕТО СИ Е ИЗЦЯЛО ВАШЕ...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си