ако някой който разбира английски се наеме да ми преведе този текст ще съм адски благодарна мн е спешно

Всеки човек има собствено мислене за това как трябва да живее и как да умре. Според един живота е розов , а за друг той е черен. Животът е осеян с трудности и неволи ,които ако се научим да преодоляваме , ще можем да живеем по-спокойно. Пред човек застават пречки за да може да се справи с тях. По този начин той става по-силен и по-уверен в себе си. В миналото изразът “не мога” ,не е съществувал .В наши дни младите хора твърде често го използват , и дори това да не е начина ,чрез този израз те се опитват да избегнат трудностите с които ежедневно се сблъскват. Много хора ще се противопоставят на тази теория ,но това не е важното.Важно е всеки човек, сам за себе си да знае как да се справя с трудностите без да се влияе от чуждото мнение, да се вслушва в съветите на околните без да ги приема безприкословно, да разбира и анализира заобикалящата го действителност и да се приспособява по-лесно към нея.
Според мен е твърде остаряло виждането ,че трудностите и неволите са наказание за нашите грешки. Не е така! Когато се появи трудност ,човек дава всичко от себе си ,за да я преодолее ,а когато се справи с проблема той се чувства по-силен, по-самоуверен. Ако не поемаме рискове много трудно ще постигнем нещо в живота и ще тъпчем на едно място. На някои хора им е трудно да вземат решение и да се движат напред. Това се случва ако някое тяхно решение в миналото е имало отрицателни последствия. Когато сме вярвали на другите и те са ни подвели, много трудно е отново да им повярваме. Затова ние трябва да имаме собствено мнение за себе си. Всеки се е родил да изживее живота си по свой начин, без да пречи на другия. За едни животът е лесен, а за други труден. Това зависи от нас самите. Човек се учи от грешките си.Всяка една трудност е добър урок, който ни учи да се справяме в живота.