.
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 106

според вас мастурбирането лошо нещо ли е ?

говоря с различни хора и те ми викат аз не праа чикии щот според мен е тъпо .. според васс

Голям фен Аватара на skuck
    Льжат!
    Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
    Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
    Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!

Пловдив/Добрич
    Скайп - zeamgo
    GSM: 0883471335; 0896842527

не сам обеден :P пак и не искам критики към статията

Супер фен Аватара на NeZaPoznat
    а бе те и чалга не слушат ... пък после

Мега фен Аватара на Rofl4e
    не

Супер фен Аватара на fenasf
    не е.
    всички го правят но лицемерите не си признават

не.
    даже е мн приятно

Супер фен Аватара на gabri3lla
    Мноооого е лошо да знаеш. Никога не го прави !!!!

Дайте ни шанс да сбъднем мечтите си. Дайте ни шанс да изживеем дните си. Шофирайте разумно.

Според библията е грях, но според учените е полезно. Поне доколкото разбрах от цитата на LambOfGod.

Цитирай Първоначално написано от skuck
    Льжат!
    \/ И аз така мисля
    Понякога поставяш стени около себе си
    не за да отблъснеш хората,
    а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.

Re: според вас мастурбирането лошо нещо ли е ?

Цитирай Първоначално написано от hotspot
    говоря с различни хора и те ми викат аз не праа чикии щот според мен е тъпо .. според васс
    наистина е тъпо

Супер фен Аватара на Shia
    Мастубирането тонизира организма и освежава.

Цитирай Първоначално написано от LambOfGod
    Това е грях! Ако го правиш ще бъдеш убит от Бог, както е убил Онан!
    Дори самият факт, че мислиш за мастурбиране е грях сега трябва да се самонакажеш, за да може душата ти да бъде опростена...

Чети:
    Онанизъм като дума, произхожда от Библията, където се описва греха на Онан, който е бил, ил жената на мъртвия си брат, а е разпилял навън семето си. В “Генезиса” се описва историята на първия съпруг на Тамар - Ер, който е убит от Господ, понеже Ер е бил много зъл. Според древните еврейски закони братът на Ер Онан е бил длъжен да извърши сношение с Тамар и техния първи син да бъде приет за потомък на Ер. Понеже това дете нямало да бъде негово, а е бил зъдължен на това сношение, Онан е предприел разпространената тогава мярка за предпазване като малко преди еякулацията излезнал от Тамар и “Разпилял своето семе по Земята”. Бог бил много ядосан на Онан, за това и също го убил. Така се родила изкривената християнска традиция, че секса е благоприличен само, когато е за размножение, не за удоволствие, и самозадоволяването е абсолютен грях. Това е било съвсем задълбочено много по-късно, когато Шведски лекар - физиолог на име Тисот, е разпространил схващането, че понеже притока на кръв се променя по време на сексуална възбуда, а това води до нарушения в оросяването на нервите, което пък може да доведе до умопомрачение, то от тук следвало, че мастурбацията е много хазартна дейност.
    masturbation.jpgУчението на Тисот е било възприето от американски лекар - физиолог Бенджамин Ръш. Той написал няколко научни статии против мастурбацията, които превърнали това действие в едно от най-страшните в ранна Америка. Появили се разнообразни методи за възпрепятстване на младежите от мастурбация, включващи метална тръба, завързана с тел около пениса на момчетата, усмирителни ризи за момичетата, а понякога дори и оковаване на ръцете. Чак към края на века, някои физиолози започнали да допускат, че мастурбацията не е чак толкова страшна колкото се предполагало, но разпространеното схващане за вредата, и продължило чак до 1940 година, когато от влиятелната книга “Заболявания на ранното детство и юношество” била извадена дискусията за мастурбацията от главата “Функционални и нервни разтройства” Ето и още един детайл от прочита на историята за Онан: Според еврейската култура от миналото, мъжът е получавал своето безсмъртие в лицето на поколението си. Като пример, Онан е използувал прекъсване на половия акт за да не зачене жената на брата му, и по този начин го е убил. Грехът му не е бил в това, че е правил секс с жената на брата си {това е бил длъжен да направи по закон}, а в това че душата на брат му не е могла да се прероди в детето му. И понеже се е вярвало, че душата на човек продължава да живее в децата му, става ясно защо грехът на сексуалните отклонения са били толкова дивашки осъждани. Заради тези средновековни заблуди, хомосексуалния акт се е смятал за унищожител на душите на хората, понеже от него не са се раждали деца, и душите не са можели да се преродят. Самозадоволяването е било рядко срещано не само поради греха, който носи, но и поради факта, че тогава повечето мъже са се женели съвсем млади, понякога дори за няколко жени. Мястото, което ще заеме човек в следващия живот, зависело пряко от броя на децата, в които ще намери продължение душата му. И колкото повече деца има човек, толкова по-добра позиция ще има при отвъдния си живот. Може би и това вярване, е било причината, мъжете тогава да са имали по няколко жени и много наследници. Така че, греха на Онан всъщност не е самозадоволяването, а безсмисления според тогавашните разбирания сексуален акт. Сексуално репресивната Църква, се е постарала да разпространи това разбиране, като една от многото лъжи, които е разпространявала. За щастие много християни са били достатъчно добре информирани, и с времето дори Църквата е била принудена да признае за лъжите около историята на Онан. Мастурбацията не е болест! Няма да ослепееш от нея, нямя да полудееш, няма да ти се окосмят дланите! Няма да ти се случи нищо от глупостите, които се говорят. Ти ще си си пак напълно нормален член на обществото, въпреки цялото това време, което си прекарала в мастурбация. Днешните физиолози изследващи сексуалноста, са обединени около схващането, че мастурбацията е важна, психически и емоционално полезна за жените. Мастурбацията е нормално и натурално действие в човешкия живот. Тя дори допринася за психичното здраве и да не се практикува може да доведе до психологични проблеми. За жените мастурбацията може да помогне за намаляване на бръчките, за мъжете помага за правилното функциониране на простатата, и за двата пола има положителен ефект върху имунната система, и също така намалява нервното напрежение и повишава емоционалноста. Но освен физическата здравословност, не на последно място, мастурбацията помага и за пълноценно осъзнаване на собствената сексуалност.

Цитирай Първоначално написано от LovelyGirl
    Льжат!
    \/ И аз така мисля
    Напълно съгласна :P
    Стивън Кинг е написал: ”Времето отмива всичко независимо дали го искаш или не. Времето отмива всичко,времето отнема всичко и накрая има само мрак. Понякога намираме другите в този мрак,а понякога ги губим в него.”

Голям фен
    Не
    Don't worry, be happy!

Цитирай Първоначално написано от Bubbly
    Не
    е как не

Има си период за който мастурбирането е може би най-доброто нещо като през пубертета (наясно съм, че сега повечето пубертети са правили секс и това като явление изчезва, макар и не напълно), но след определено време вече не би трябвало да е на първо място. Ако имаш връзка и мастурбирането замества секса или пък е наред с него значи нещо не е наред и трябва да си поговориш с приятелката или принципно да видиш дали нещо ти нямаш проблем. Но нека нкрая да обобщя мастурбирането не е лошо нещо, дори и в по-късна връзка, ако нямаш приятелка е нормално от време на време да мастурбираш. За всички е ясно, че и мъжете и жените мастурбират. Въпроса не е в това кои повече, а дали. Вече си има разни различия, но те зависят от възпитание и какво ли още не. Беше ми попаднала една статия от здравно списание от преди век и там наред с другите болежки пишеше за онанизъм. Цитирам по памет:Онанизъма- Това е най-лошавия навик на човека. Обикновено се започва в ученическите години и може да доведе до нервни болести, косопад... Да се чудиш да се смееш или да плачеш
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Зависи. Ако си като обсебен и по цял ден това правиш, ще е вредно от гледна точка на това, че ще влияе на начина ти на живот.

Град
    Paradise
    Напротив. Много полезно е.

Град
    In the middle of nowhere
    А има някой дето са болни по темата, те живея за да мастурбират
    Come out, come out wherever you are...

Льжат!
    100%

иначе според мен няма нищо лошо
    ...They say learning to love yourself is the first step
    that you take when you want to be real.
    Flying on planes to exotic locations won't teach you how you really feel
    ...

Колкото полезно толкова и вредно също така е доказано,че човек се пристрастява към него аз лично не съм му привърженик,но не смятам,че е грях или нещо подобно

Супер фен Аватара на NeZaPoznat
    ААА! Чак сега чатнах

Маструбирането е лошо ако имаш гадже т.е. за гаджето е лошо защото вместо да я .... ти гориш бензин на празен ход.

Ако обаче нямаш гадже - не е лошо

А-у,недей да мастурбираш щи окапе косата

Бе,няма нищо лошо в т`ва.. Нито е срамно,нито нищо..пък и почти всеки го прави така че enjoy ..

Мега фен Аватара на XTREMEFREERIDE
    Град
    My own world
    Цитирай Първоначално написано от JenataNaShefa
    А има някой дето са болни по темата, те живея за да мастурбират
    Или мастурбират за да живеят??

По темата: не е лошо.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си