- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- логическа задача
много ми тр решението на задачата:
Иван и Петър са заподозрени за краждба.
1.Иван е невинен
2.Петър е невинен
3.Един от тях е невинен
4.Третото е грешно
кой е крадецът?
и двамата са крадците![]()
Нито двамата са невинни, нито един от тях е невинен => двамата са виновни.![]()
3.Един от тях е невинен - това е грешно => и двамата са невинни или и двамата са виновни . Второто е по-вероятно според мен
И двамата са виновни => и двамата са крадци.
1.Иван е невинен
2.Петър е невинен
3.Един от тях е невинен
4.Третото е грешно => не един, а двама са невинни
но варианта, да са виновни също оставаама ми е много прозрачно ако е това
![]()
3.Един от тях е невинен - това е грешно следователно един от тях е виновен но мисля че не мойе да се определи кой![]()
2-ма невинни (равнопоставени), от които е грешно да кажем, че единият е невинен => и двамата са виновниПървоначално написано от haloooto
It Is A Good Day To Die...By The Way...Every Day Is A Good To Die...!
http://lovestyle.org/ ... http://www.xnetbg.com/
Иван е невинен.Първоначално написано от haloooto
Петър е невинен.
Откраднал го е Гошо![]()
Нямам си и на идея, кво ме питаш
Първоначално написано от AnincetoSexy
Заподозрени са...1 и 2 вярно, значи са невинни..3 и 4 са дадени само за да те объркат![]()
всички са невинни до доказване на противнотоама в България няма да го докажат така че най-много да ги задържат за 24 часа и да ги пуснат
![]()
![]()
да и двамата са виновни![]()
щом третото е грешно
Не заливай с омраза този, когото някога си обичал!!!
мерси на всички![]()
и аз мисля че и двамата са невинни,обаче едни приятели ми казаха че са виновни и затва да ви питам и вас![]()
Иван и Петър са заподозрени за краждба.
1.Иван е невинен
2.Петър е невинен
3.Един от тях е невинен
4.Третото е грешно
кой е крадецът?
Имаме две твърдения - Иван е невинен и Петър е невинен. Третото твърдение казва, че един от двамате е невинен, което е в противоречие с едно от двете. Само че последното твърдение казва, че третото отпада, значи отпада и противоречието, значи имаме две опции. Или и двамата са виновни, което противоречи и на двете твърдения, или и двамата са невинни и двете условия са изпълнени. По - вероятно е второто според мен, защото вероятността да са верни първите две твърдения е по - голяма, отколкото да се отрекат и двете. Тъй като и двамата са равнопоставени според 1 и 2 следва, че не може със сигурност да се избере един от двамата, особено след като е казано, че или и двамата са крадците, или никой от тях. Затова според мен решението е
Нито Иван, нито Петър са крадците.
Щом третото не е вярно,значи 1 и 2 са вярни,значи и двамата са невинни,а не двамата виновни.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower