Цитирай Първоначално написано от Hushi
Цитирай Първоначално написано от Denislawa
Двете породи са много различни..

Ето малко и за Йоркито..
Една моя приятелка има .. Като мъничко беше много сладко но като порастна не ме впечетли .. Голям мързел е,само едно дворче му стига за да се разходи и да оставя секрети ..Кучето не се подава на обучение .. може и да го обучиш да седне но ще е много трудно
И двете са красиви породи .. но аз бих предпочела бигъла защото е много активно куче и мога да си играя с него в парка ..
Доколкото Йоркито можеш да си го носиш в дамската чанта с една панделка на главата и да обикаляш магазинте .. Колко ще ти завиждат другите мадами ... Така де избора си е официално твой и много внимавай защото няма връщане назад Стигат ни бездомните кучета
Не може от беглите наблюдения върху чуждо куче да правиш генерални заключения за дадена порода.Аз понеже имам,а и познавам няколко ще кажа,че йорки изобщо не е мързеливо куче,напротив много му се играе,много обича да се разхожда в парка,поддава се на обучение и можеш да го научиш на всякакви команди-седни,място,дай лапа и т.н. ако ти се занимава обаче.
В никакъв случай не бих носила нашата в дамската ми чанта по магазините,само ще се върти,ще лае и най-вече ще ми пречи поради непрестанния интерес,който предизвиква където и да отиде.
Ако йоркито на приятелката ви е лениво и заспало е по-скоро изключение от породата,все пак и кучетата са с различен характер.

Ето малко инфо от нета за характера на породата:

Характер на Йоркширския териер:
Тази дребна порода кучета има честта да е една от най-разпространените породи в света. Едно от най-малките кучета в света, Йоркширският териер е живо, общително и адаптивно същество. Oбичливо и лоялно, същевременно смело и уверено, това куче е подходящо както за опитни, така и за неопитни собственици. То може да бъде добра компания, защото обожава да бъде глезено и гушкано. В същото време, обаче, териерът е духовит, ловък и любознателен. Интелигентен е и бързо се учи, за това и обучението му не е никак трудно. За сметка на това пък приучването му към извършване на естествените нужди на определено място е трудна задача. Йорки се отнася доста собственически към територията и храната си и обикновено лае много, което го прави отлично куче-пазач.
Това куче кипи от енергия и се радва на всяка възможност да поиграе и лудува. Обаче при всички случаи това трябва да става на безопасни места, предвид това, че то е жизнен, бърз и ненаситен преследвач и може да се нарани или да избяга. Може да бъде наранен и от по-големи кучета, за това не бива да се пуска навън без надзор. Но независимо от малкия си размер, Йоркширският териер винаги се опитва да доминира над останалите кучета. Когато става въпрос за деца, той е подходящ за по-големи, мили деца, грубите и невъзпитаните могат лесно да го наранят. Характерът му е гъвкав и бързо нагаждащ се, за това обича и да скача и играе в градината, и да се глези в нечии прегръдки.

Това дето го пишат не е много вярно.
Аз имам минипинчер и в една книжка(даже в повечето) пишеше, че било много жизнено, игриво и т.н. а сега къде е ... легнала на дивана, опънала се като котка и само от време на време като ме чуе, че отивам до кухнята и си надига малко главата да ме види какво аджеба правя там...(разбира се, това не е винаги, но последните дни явно я мързи...)
Има и верни неща, но е добре да се има едно на ум. Все пак написаното там е на база на няколко кучета от въпросната порода(евентуално), но всяко куче си има характер. Въпрос на късмет е да се олучи това, което ще си пасне с твоя.