Цитирай Първоначално написано от Rodolubec
Роско олигофрен мазен и на всички дето им пречи християнството престанете да се оправдавате с прегрешенията на католици(инквизицията и тн.).
С какво точно е навредило християнството на българският народ? С това ,че благодарение на него развиваме и разпостраняваме култура пряко или косвено благодарение на кирилицата в цяла Евразия? Или,че християнството е създало "зли" хора като Иван Рилски,патриарх Евтимий Пайсий,Софроний Врачански които са давали мило и драго за народа си?
Не мисля, че начина, по който се обръщаш към мен е много християнски
И да, Rodolubec, аз споменах за ползите които сме имали и почитам и уважавам това нещо. Но това са проблеми от миналото с решения от миналото, каквото е религията. За надеждата.. Защо да се надявам, че някакво висше същество ще реши да слезе от небесния си трон за да ми помогне? Не е ли по-реално да вложа надеждата си в близките ми, приятелите ми и в самия мен и моите способности? Ако тази надежда ми изневери, ще знам, че съм се опитал
Божества, съдба.. това са все неща, на които ние приписваме успехите си, но и неслуките си..
НЕ мога ли да гледам на историите на Иисус или Мохамед, не като на свещени книги, които трябва да следвам, а просто като разкази със дълбока морална поука?
PS Също така не искам да коментирам необосновани отговори от сорта на "Бог е с нас, Бог е светлина и Той е тук за да ни покаже правилния път"..