- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Наистина ли имаме правото да се оплакваме...?
поздрав;
http://vbox7.com/play:e985938b
Познай в повечето случаи от какво е болен и за какво му е левчето...Първоначално написано от Celence
А иначе тоя дядка на бас, че е върл комунист. Те и те манипулират по същия начин :Д.
е, някой дядовци (и баби) са болни, но нямат роднини. В този случай отиват в старчески домове дето вземат 70% от пенсията им като наем и обслужване и останалите 30% са за храна и лекарства, което е напълно недостатъчно като се има предвид, че на повечето такива възрастни пенсиите са им много ниски. (получава така, че парите от където идват, там отиват...) Живея близо до такъв старчески дом и като съм минавала от там се е случвало да ми искат, не по левче, по 20 стотинки, как да не им дам?! Ти би ли подминал такъв човек?
евала че има хора които все още го забелязват това и им пука..Просто трябва да се замисламе по-често за ВАЖНИТЕ неща от живота и да ценим това,което имаме..
Sometimes the sound of goodbye is louder than any drumbeat...
И аз съм забелязвала такива неща. Почти винаги помагам, ако имам пари. Наистина е тъжно, но не пиши от името на всички. Ничий живот не е перфектен и всички си имаме проблеми. Сериозността им за всеки е различна- зависи от стандарта на живот. Освен това смятам, че гледаш на нещата като материалистка- той няма 70 ст. за супичка, аз нямам 20 лева за "Сумрак"...Какво като имам храна в хладилника? Да не би да успее да върне баща ми?Всеки иска това, което няма, и животът е достатъчно справедлив (да, справедлив), за да отнеме нещо важно на почти всеки.
![]()
Тва за дядката го казах на бъзик. Макар, че рейбийз е прав - има много, които навремето са били не знам си кви и на всичкото отгоре сега едва ли не очакват всички да се съобразяват с тях /говоря по принцип - не мислете, че става въпрос за примера на момичето/. Някои още малко и ще те наритат в рейса само и само да им направиш място. А повечето от хората, за които ви е мъчно, че няма какво да ядат и няма къде да спят са абсолютни мошеници, така че изобщо не им обръщайте внимание.Първоначално написано от Celence
и какво ме интересува това- виждам го, трябват му, давам. голяма работа. няма да остана гладна нито от един, нито от два лева. и не можеш да си сигурен кой какъв е бил навремето, а и няма да тръгнеш да го разпитваш нали. може да се окаже, че е точно от тези, които са защитавали правдата, кой знае?
аз лично не съм виждала пенсионери дето да са такива каквито ги описвате - надменни, да викат и да крякат някой да им обърне внимание точно на тях, лично.
какво и да е..