- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Факти за Raybeez aka. exploitedteen
Tqnko, що не се запознаеш със значението на думата "контекст"? Ще ти е от полза. Представи си сега един фритюрник. Пускаш да загряваш мазнината вътре. Още при 100 градуса водата във въпросната мазнина достига повърхността и се изпарява понеже е нищожно количество (подобни мазнини за пържене са с под 6-7% съдържание на вода). Ако си готвил тараторче си виждал, че мазнината изплува, понеже е по-лека. Това се променя при нарастване на температурата.
В контекста на темата, когато говорим за чипс, който се пържи при минимум 180 градуса в него не остава вода, понеже се е изпарила отдавна. Но когато е в съчетание с мазнина, тя не може да се изпари, защото мазнината е с по-малка плътност и е по-лека. Пробвай да сипеш равни части вода и мазнина, че да видиш, кое е отгоре.
Grumpy old madman
Хора без работа...
+Първоначално написано от Lucho
![]()
Ангели летят във траур бял...