.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 29 от общо 29
  1. #26
    Дарис президент!!

  2. #27
    Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Регистриран на
    Nov 2007
    Мнения
    8 459
    Tqnko, що не се запознаеш със значението на думата "контекст"? Ще ти е от полза. Представи си сега един фритюрник. Пускаш да загряваш мазнината вътре. Още при 100 градуса водата във въпросната мазнина достига повърхността и се изпарява понеже е нищожно количество (подобни мазнини за пържене са с под 6-7% съдържание на вода). Ако си готвил тараторче си виждал, че мазнината изплува, понеже е по-лека. Това се променя при нарастване на температурата.
    В контекста на темата, когато говорим за чипс, който се пържи при минимум 180 градуса в него не остава вода, понеже се е изпарила отдавна. Но когато е в съчетание с мазнина, тя не може да се изпари, защото мазнината е с по-малка плътност и е по-лека. Пробвай да сипеш равни части вода и мазнина, че да видиш, кое е отгоре.
    Grumpy old madman

  3. #28
    Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    3 484
    Хора без работа...

  4. #29
    Аватара на Apoccaliptra
    Регистриран на
    May 2009
    Град
    В пустинята,нагрята от пясъчни съдби
    Мнения
    65
    Цитирай Първоначално написано от Lucho
    Хора без работа...
    +
    Ангели летят във траур бял...

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си