Единственото сложно е падежите и родовете, защото някои думи леко се разминават по род с българският, но научиш ли го е много лесно, учи се многъ бързо. В моето даскало има и френска паралелка, от която знам че във френския като се включат подвремената има над 30 времена, а в руския са само 3 времена, няма сег. историческо, бъдеще в миналото и други подобни които ги има в българския и това прави езика лесен. Моя съвет е да избереш езика който те кефи, а не този при който ще имаш готина учителка, защото оценката не е най-важното, и аз знам английски, ама като го мразя го говоря много рядко по принуда, ама повече ме кефи руския и него масово го полвам, плюс това руския си възвръща позициите, докато обществото на франкофоните е много затворено и ограничено. А и друго - владеенето на езика означава и познавае на колтурата, единственото стойностно при французите е символистичната им поезия, докато руската колтура е много по-богата и красива, което май вече си го осъзнала щом харесваш филмите им което много ме радва.