Сънят си е цяла наука. Подсъзнанието е много интересно. Не искам да ес обвързвам с цитати, но си спомням, че някой бе го сравнил със шкаф с много чекмеждета.
Сънят има пряка връзка с реалността. Или по-скоро две връзки- "желателна"(така я наричам аз) и пророческа.
Първата е, както в твоя случай, отражение на твои подсъзнателни желания. Може да е и отзвук от случили се събития дали отражение върху твоето подсъзнание, без ясто ти да си отчел този факт. Да си видял това момиче някъде и подсъзнателно да си го пожелал и чак в съня да го обмисляш. 
Втората връзка, пророческата е доста успорвана. Става въпрос за пророчески сънища. Според мен и за тях си има логично обяснение. Факт е, че мозъка ни възприема чрез сетивата около 70 % повече информация от тази, която съзнателно възприемаме. Спред мен пророческите сънища са просото сънища, при които сме обработили и останалата възприета информация, и въз основа на нея сме стигнали до предвидими вече събтия.
Ох, много мога да говоря за сънищата. Аз самата имма доста буден ум и няма нощ, през която да не сънувам, ето защо така живо се интересувам от магията на съня