Цитирай Първоначално написано от Raybeez
Не е безплатен, а неплатен стаж...

Канис,

банките обикновено се разделят на фронт и бек офис, където фронт офиса са служителите, които работят с клиенти и обработват тривиалните операции - те наистина не трябва да са с висше образование, но в България имаме прекалено много висшисти на глава от населението и затова не бих се учудил, ако и портиера е някой с магистратура. Бек офиса си е задължително от финансисти и това са хората, които не работят с клиенти, а оперират с финансовите активи на банката и т.н., няма да обяснявам сега.
То това е ясно, но става въпрос, че в малките клонове втория тотално липсва, а с цел спестяване банките имат по няколко големи "централи", които извършват това. То зависи и от банката де. Според това, с какво финансиране се занимава. Deutsche bank финансира огромни проекти и за целта като имаш нужда от финансиране на огромен проект отиваш във Франкфурт в небостъргача и по проекта ти работят до няколкостотин човека.
Работата е там, че често и на гише работят хора с висше, което си е подигравка, но е и логично при голямото количество висшисти, което има в България.
Това са ми кратките наблюдения де.
Тук няма "хора, които работят на гише". Тези хора могат да те посъветват за сметка, влог, пенсионно осигуряване, кредит и тн.

Аз очаквам в БГ да намалеят тази посотове на гише, когато плащането по банков път стане по-бързо и банките въведат свестен онлайн банкинг (аз в банката не стъпвам с месеци, всичко си го правя от вкъщи). А не да трябва да платя 4 лева такса за 30 лева превод, за да си изкарам лична карта примерно. Това е баси кожодерството и един вид монополизъм (няма къде другаде да си платиш). Обаче докато труда е толкова евтин - няма да стане!