- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Вашето мнение за религията?
а за коя религия говориш?Първоначално написано от devi
Моето мнение е, че религията е ненужна. Само пълни главите на хората с глупости и им спира собственото развитие. Нищо против религията или религиозните, но това е още един повод за конфликт между хората и за войни. Всички трябва да са единни, ако искаме да се оправим, а религията ще попречи на това. Колкото и толерантни хора да има, винаги ще има фанатици. Единственото хубаво нещо на религията е, че може да мотивира хората и да ги укрепи духовно, но мисля, че има и много други начини, чрез които човек може да укрепне духовно и да се мотивира.
– това те прави истински християнинПървоначално написано от majestic001
Аз не изповядвам никаква религия. Имам си някакви мои вярвания, които трудно обяснявам. Интересувам се от религиите обаче. Как хората успяват да изградят един свят от вярвания и да се спасяват чрез него. Надежда!- това е то.
Всеки има право да вярва в нещо, което не съществува. Всеки открива своето свято...
Нямаме никакво право да съсипваме, унижаваме и умаловажаваме святичкото на другия..
аз съм христианка
ОБИЧАМ ТЕ
Религията спасява-ако нямаше балами които да вярват много попове и др църковни служители щяха да останат безработнидр полза май няма
![]()
kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre
Да, религиозна съм. Напоследък станах по-религиозна от преди и се радвам.Да се докоснеш до Бог ,това е много важно.Това е изкуство ,изкуството да повярваш в него и да знаеш ,че го има без да чакаш чудеса за доказателство.
Господ трябва да идва на ПЪРВО място, колкото и трудно да е.Господ оценява тези ,които го обичат.Обича и тях.Дава им изпитания ,това са проблемите ,от които все така се оплакваме.А всъщност трябва просто да се борим.Господ няма да ни остави и ще ни изкара от всяка пакост, стига да се погрижим сами за това.
Това е моето мнение.![]()
добре бе "атейсти" "антихристи" и там някакви си лайнари още ....
Кажете ми от къде сме произлезли ? Кажете..
Вярвате ли на вашите безработни учени които измислят всякакви глупави теории само да привлекът вниманието към себеси и да спечелят някой лев.Учените станаха толкова много, че с лопата да ги ринеш...
"Две частици се блъснаха и так опааа... вселената".Добре, обяснете ми от къде да се появили тези частици?????Откъде се е появила тази среда ? Всяко едно нещо има начало.
Както и вие неможете да ми докажете вашите теории за възникването на всета или там други глупости, така и аз немога да си докажаза съжествуването на Бог.Просто Вие сте много плитки и наивни.Всичко ще се разбере, въпрос на време е.
Хах, забавна темичка.
Религиозните хора винаги са успявали да ме развеселят.
Не съм чел всичко по темата, но нека ви поставя пред 1 проблем:
Ако не вярвам в Аллах/говоря лошо против него, той ще ме накаже ли?
А християнският бог?
А Буда?
А някой друг бог?
А относно християнството - една от многото глупави религии. Толкова изродена и деформирана през годините, че се различава коренно от първоначалните си идеи. Има хубави идеи, но са в "изчезналите" евангелиета, които напоследък почнаха да се откриват. Всъщност много хубави идеи, мироглед, който с удоволствие бих си присвоил, но уви тези евангелиета биват покрити и "не-разпространявани" толкова настоятелно, че за хората християнството е тази съвременна лайнария, от която ми се повдига. Цялата идея за бог толкова се е размила, че започват да съществуват разни негови персонификации и прочие. Но темата е толкова обширна, че не може да бъде обходена за ден-два, затова ще спра дотук и ще си кажа становището накратко:
Огромен процент от религиите са криворазбрани и съответно е безсмислено човек да вярва в тях. Християнството, в частност, е една от най-бозавите религии, но хайде да не засягам заблудените...
Религиозен не съм и няма да бъда.
В бог вярвам, но не в смисъла, който религиите му придават и определено не смятам, че е всемогъщ и всевишен, но крайно статичен наблюдател с космически разум...
Ето две хубави постерчета по темата:
![]()
...
ще ти кажа от къде не сме произлезли - от всемогъщ дядка, който гледа всичко от горе и те хвърля в ада ако е*еш жената на съседа. ти си плитък, "лайнар".Първоначално написано от glymo14
Това религята е възможно най-неморалното нещо,което може да се измисли от човек
Да!Определено да!Религията ми е едно от най-важните, да не кажа най-важното нещо в живота ми!Да обичаме Господ е наше абсолютно задължение.А тези от нас, които не го правят късно ще разберат какво са направили.А богухулниците те ще си патят най-много от всички.![]()
Nito sam vqrva6t nito iskam da bada!!! si4ko koeto sam dnes go dalja na sebe si si4ko sam prejivql i vidql sam nito nqkoi mi e pomagal .. no 4esto sa mi pre4ili nqaa zn Religiqta e nqkfa laja za nekfi si celi ot predi mnooo vreme i shte izchezne sled nqkolko godini pone se nadqwam .. to nikfa polza nqa ot tva nito e istina nito ni6to samo voini nekfi razdeleniq nekfi gluposti .. Vqrvaite v sebe si i tva e![]()
/ Keep It Real
Jivota e edna dobre zamotana lainqna suvkupnost ot kurvi , pederasi i hora kato nas . I loshoto e che ne se vijda varqnt za opraviq ..
Наистина ли го мислиш?Първоначално написано от DevilWish
I am free of all prejudice. I hate everyone equally.
По темата:
Аз съм атеист, но толерирам тези, които са религиозни, без значение дали са християни, мюсюлмани, даоисти, дзенбудисти, зороастрийци и т.н. Те са си такива и нямам право да ги съдя, че имат религия, както и те нямат право да ме съдят, че съм атеист. Всеки може да вярва в каквото иска. Един от братята ми е даоист, а един от вуйчовците ми е григорианец. Обичам ги и двамата.
В религиите има някои добри учения, но като се има предвид в миналото какво е ставало под тяхното влияние на самите религии. Я свещена война, я данъци към църквата, я власт, идваща от небето, я насилствено приемане на вярвания... Разбира се, сега е 2010 и се предполага, че такива неща не съществуват.
Лично според мен религията е по-скоро система от суеверия, които в миналото са обяснявали явленията, защото тогава хората не са разполагали с ултрамодерна(ако не броим лъкове е копия) техника и развита наука.
Не вярввамтва е измислица невярвам има наука за нормалните религия няма
Не вярвам в никое от божествата ("класическите) . Вярвам , че ВСИЧКО И ВСИЧКИ сме свързани ( по много повече начини ,отлкото можете да си представите).Вярвам във това , че всички трябва да сме добри и милостиви , да помагаме (абе изобщо всички от класическите добродетели).Вярвам във божественото начало .Вярвам и във "Великият архитект на вселената" .
Вярваща съм, определено, но не бих казала че съм особено религиозна.
Иначе вярвам в глобалните идеи на християнството, абстрахирайки се от фантасмагории за привличане на вниманието на масите (Бог е сътворил света за 7 дни и създал човека от кал или Ако не вярваш в Него, ще се пържиш във вечния огън на ада)... Иначе, като оставим настрана буквалния прочит и наблегнем на метафоричната страна, наскоро започнах да откривам доста интересни нещица в Библията. (да не си помислите обаче, че съм я чела цялата)
Иначе, винаги съм се чудела на хора, които допускат, че жалките ограничени човеченца (особено когато живеем без вяра)сме най-великото нещо във вселената, или пък такива, които разбират всичко буквално и според които това, което не може да се пипне го няма. Нищо лично.
Don't worry, be happy!
за мен е много важно човек първо да вярва в нещо,независимо в какво. ЧОВЕКО,ВЯРВАЙ! ако не сте гледали zeitgeist направете го,макар че някои неща са безумно преувеличени. :/ лично,за мен мога да кажа,че съм вярващ,но с мярка. религията за някои е последна надежда,когато медицината е безпомощна,например. против съм крайните вярващи,както и църквата. в Библията е казано,че човек се е молел сред природата,защо,ей богу са тогава тези постройки,които дори печелят пари на гърба на вярата на хората.. и така
глупостта около мен ме уморява