Цитирай Първоначално написано от plmn
Цитирай Първоначално написано от SWASTIKA
Вярата е създадена от Бог.

Цитирай Първоначално написано от SWASTIKA
Имал е насоки и ги е следвал.

От поста ти да разбирам, че си религиозен.

От къде знаеш това и как определяш какво е 'създадено' от него?Виждал ли си го?Чувал ли си нещо от него?С какво ти е помогнал?
Да, религиозен съм и вярвам в Бог.

Не веднъж съм разговарял с хора, преподаващи в духовната семинария, а там дискутират такъв вид теми.

Макар че мнението ми не се базира на тези разговори... С годините събирам информация и научавам различни неща, тук малко, там малко...

Нали знаеш колко нищожна е била вероятността да се роди живот на тази Земя? Нали знаеш колко нищожна е била вероятността Земята да е на точно това разстояние от слънцето, за точната температура? Как луната е на точното си място?

Създал е света, който ни заобикаля, създал е нас. Ние хората градим, променяме, създаваме, но ние произлизаме благодарение на него...

Сега ще се съгласиш с мен.

Ако след теб, твоя род има 100 поколения, то те не биха съществували, ако не си бил ти. Всички 100 поколения са променили поне 500 000 000 000 000 000 000 000 000 000 неща около себе си (това е минимално число), а ти си бил в началото...

Нека да се прави разлика м/у Бог и Иисус Христос.

Иисус Христос също е Бог, но това става по - късно и по малко по - различен начин.

Бог е силата, която е успяла да съчетае милиардите частици, милиардите малки вероятности и да създаде това в което сме заселени - Земята.

Иисус Христос е човек, който изучава много неща, бил е нещо като Сидхарта Гуатама. Всички неща, които научава през своя живот и през своя път започва да влага във вярата.

Бог е нещото в което трябва да вярваме, защото това е надежда.

Атеистите си го представят като някой, който трябва да се покаже и да им каже: "Аз съм Бог, какво ще се правим?", което е напълно грешно.

Не ни дава сила Бог (каквато и форма да си представяш), а вярата в Него. Важно е колко силно вярваш в успеха, колко силно го искаш, колко много би дал и ще го получиш.

Толкова за сега от мен.