- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Какво работих до сега
продавачка в магазин, после секретарка
17 годишна възраст - Помощник готвач в морски ресторант , тоест ... чистене на риба по цял ден , после д края на деня си махаш люспите забити по ръцете ти с нож... - 20 лева на ден , 8 часов работен ден.
18 годишна възраст - чужбина - Мак доналдс ( 5 евро на час ) .. правех хамбургери ; Сервитъор (пак 5 евро на час) , общо взето за 1 лято събрах 2000 евро.
От 9 месеца съм във фирма за софтуер подръжка (Кол център) , заплащането е много добро (5 дни в седмицата по 8 часа - 1300 лева) , понеже съм студент работя 2 дни в седмицата и взимам около 600 - 650 лева на месец.
За сега е само 1 работното място просто израствам в по-високи позиции.
Отначало почнах като помощник-печатар(помощник-машинист е по-правилния израз) и след 2 години работа станах печатар и за сега съм крайно доволен от работата и заплащането
Без провокация няма прогрес
Аз от какво съм почнал да работя няколко работи смених)
първата беше лепях бандероли и етикети в един склад за вносен алкохол, отиваш и лепиш колкото си искаш и когат си искаш си ходиш плащаше се на това колкото броики бандероли залепиш и на колкото кашона, и в зависимост на какво лепиш уиски водка или някаква вносна бира.
СЛед туй малко в Лагард пекар.
ПОсле в слад за захарни изделия внос от аржентина ако сте чували за продугките на Arcor там около 8 месеца разтоварване на камиони и правене на заявки.
Малко в автосервиз около месецпомощник .
След това в друг слад самоче за перилни и почистващи препарати, пак камиони се разтоварват тежичка работа си е това в склад да работиш че чак и мускули се правят![]()
А сега вече от почти 4 години (сега този сезон ще станат 4) работя на плажа.
В гимназията съм работил селска работа всички видове като надничар, още общак, пазач, продавал съм на пазара. Като завърших за кратко бях пощальон, сетне заминах за Австралия, където бях помощник на управителя на голям нощен клуб. Работих 4 месеца в Австралия, след това заминах за Италия, където бях професионален боксьор. След като се контузих се наложи да работя каквото и да е, за да си върна борчовете и да се върна в Македония. Там работих първо в строителна бригада, а после останах безработен. Тогава ме хванаха да придружавам конвои, ходих до Афганистан, Германия, Китай. В България работих като монтажник в строителството известно време, сега съм стажант в една клиника![]()
ами аз съм на 20 .. след като завърших реших да се пробвам да работя като барман .. 1-та година бях общо взето " Сипвач" във един хотел на златните но ми ставаше скучно и се интерисувах и от сервитъорството и научих сервирането " А ла карт" след това станах бригадир-сервитъор но за кратко препочитах барманството лека-полека ме пускаха на другите барове и за 1 сезон минах "басейн-бар ресторант-бар коктеийл-бар лоби-бар плаж-бар " и мн се радвам 1-та година много се мъчех карах по 16h смени сички ми се чудеха как издържах но аз се забавлявах и това е най-важното ... човек докато работи трябва да испитва удоволствие след това миналата зима бях пак барман в един бутиков хотел на лоби-бар също и сервитъор когато имаше важни гости ги обслужвах аз миналото лято се върнах в стария хотел където почна всичко и пак бях малко сервитъор докато науча новите да им помагам и след това барман на лоби-бара . Мн съм доволен смея да твардя че заплатата дори не я чаках кога ще доийде защото за 4-5 дена правех 1 заплата .. от 1 година насам практикувам и "флайр" (атрактивно барманство" и това е общо взето![]()
Когато живота ви поднася лимон ,направете си лимонада !
На 24 съм и работя от 16 годишен.
Първо 3 години работих в автосервиз. Започнах като помощник-монтьор и стигнах до майстор. Работата си е тежка, но сравнително добре платена при мен беше от 15 лв на ден в началото до 850 лв месечно плюс процент, работно време шест дена в седмицата от 9:00 до 18:00. След зрелищен скандал с шефа напуснах.![]()
На 19 работи 10 месеца като шофьор-снабдител в ресторант в комплекса "Св. Св. Константин и елена". Управителката беше приятелка на братовчедка ми и се познаваме от деца, така че купона беше пълен. На смяна работехме средно 5 мъже и 16 жени, цяло лято простотии, алкохол и закачки. Ядене и пиене колкото можеш да понесеш, незнайно защо за първите 5 месеца свалих 8 кила. Там се научих да пия в работно време. Заплата 550 лв+извънредни и бонуси. Работно време 5 дена в седмицата по 16, имаше доста извънредни заради сватби и банкети. Хубавото е, че дори да си работил 15 мин допълнително се плаща половин час, а всеки извънреден час работа се плаща двойно. Въпреки че беше тежко винаги ще ми се иска да се върна там.
След ресторанта работих като инвеститорски контрол на строеж. Това е най-отвратителната работа, макар и добре платена. Постоянно на открито, шум, прах и други такива. А който не е работил с братята роми не знае какъв ужас е. Те просто са неуправляеми. Единствените плюсове бяха доброто заплащане (1200 лв), служебния автомобил и застраховката.
Междовременно изкарах категория за автобус и през Август 2007 започнах като шофьор на туристически автобус и изкарах до Март 2009. Заплашането е добро 1300 лв + извънредни, но през активния туристически сезон(независимо летен или зимен) спиш предимно на червен светофар, а почивните дни са между 1 и 20 Ноември, и 1-10 Март. Иначе си на разположение 24/7 и един момент почва да ти се повдига само докато видиш асфалт.
След кратка почивка през Юни 2009 отново се хванах да работя в автосервиз, ама нещо не ме кефеше-малка заплата, всеки се прави на приятел на шефа и ти дава зор, шефа се меси в неща, които не разбира и т.н. Добре че преди коледа шефа каза "пари няма, всеки да се спасява по единично" и си бих камшика от там.
И от началото на този месец отново съм шофьор на туристически автобус. Вярно, че направо си самоубийство, ама в тая криза заплата от 900 лв + извънредни си е направо перфектно.
"Целта не е да си по-добър от другите, целта е да бъдеш по-добър от себе си"-Уилям Фокнър
"Лошият човек е като въглена-ако не те опари, ще те очерни"-Анахарсис
мл Автоконтрольор към "Престъпления по пътищата", 5то РПУ, Пловдив.