Прегледах си всеки пост, не виждам противоречието.
Име неща обективни и неща субективни. Пример за субективна: двама души излизат навън. Единият казва, че е студено, а другия, че е топло. И двама та са прави. Обективната истина:20 градуса е. Не се хващайте за примера, важна е идеята.
Две противоположни неща не могат едновременно да са истина. Не може едновременно да е 19 и 20 градуса.
Истината не е една за всички. Истината даже не е твърдение(правилно или грешно) сама по себе си. Истината е път, истината е постоянна промяна. Истината не е цел или награда, тя е постоянно осъзнаване и отдаване..и няма много общо с това дали има или няма Бог
Не знам дали казваш нещо. Ако да - аргументирай се.

Не моя работа да ти казвам какъв си, дали ще се спасиш или няма. Да ти държа сметка за какво вярваш и какво не. Въпреки, че си запазвам правото да имам мнение по всичките тези въпроси. Още повече, че питанието ти е от друго естество и още повече не е част от темата тук. Още повече, ако ми задаваш този въпрос, явно говорим за различни неща. Ако си християнин знаеш, че един ден ще бъдем съдени и моето мнение няма да има грам тежест.
За мен досега въпроса не е бил дали е хубаво да си атеист или християнин - аз само аргументирах моята позиция. А целта ми беше да се спрат тъпите изцепки по темата - и от двете страни на барикадата. Ако някой иска да разбере за християнството моля - да пита, ала е адски жалко да се задават провокативни въпроси с цел дискредитирането на вярата ни.