- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- До атеистите
каквото и да си говорим религията е метод за контрол на масите създаден от хора с амбиции за власт и притежаващи невероятен мисловен потенциал...
истински вярващите в християнството са...просто роботи...те така са си нагласени...няма надежда...съжалявам...това е въпрос не на свободен избор а на програма заложена в самосъзнанието на тези хора които за съжаление рядко имат силата да се освободят(ще ме разберете ако сте гледали 'матрицата'...)...
отделно...много по-лесно ще разберат основната ми идея и представа за религията хората които са чели или биха прочели 'малки богове' на Тери Пратчет...
както и да е...да оставим художествената литература и филмите на страна...
не знам дали има смисъл отново(както и в една друга тема в раздла го направих преди малко)да изреждам причините християнството само да отрича съществуването си но ще го направя...
примери за това са индулгенцийте-опрощаване на грховете 'от името на бог'...срещу заплащане,кръстоносните походи-походи с цел завладяване на нови територии под предлог че идеята е да се проповядва християнството(в най-общи линии естествено...),масовото горее на вещици...тука даже няма какво да коментирам...,инквизицията, еконкистата...мисля че за повее не мога да се сетя...но това е достатъчно според мен...
и така...аз не мога да вярвам в религия в името на която са се случили подобни неща...най-малкото...според библията човек не трябва да се кланя на идоли и да дава образи на това в което вярва...а ние сме заобиколеи от икони,кръстчета и свещички...що за идиотизъм...
всичко е толкова изкуствено и лицемерно...повръща ми се...и дори самия псевдо атеисъм произиза косвено от това псевдохристиянство...отвра ...наистина е извратено...
а колкото до многоуважаемите атеисти...
колко от вас не празнуват коледа?...колко от вас не биха сключили църкоен брак при каквито и да е обстоятелства?...колко от вас не искат погребение по християнските традиции?...и колко други интересни и стереотипни вече наложили се ритуали бихте отрекли?...
съмнява ме да са много...
аз не съм атеист...но не съм и християнин...или по-точно...не съм религиозен...аз съм един откровен използвач и непукист/...защото съм склонен да разменям подаръци на колефа но открито отричам исуси господ...аз вярвам в някой...в моя бог...той си е мой...както и бога на всеки е инивидуален...просто на хората им е трудно да възприемат че не-вярването в един човек не им пречи да са единни...просто...има толкова много неща които обединяват хората освен един измислен нещастник с извънгабаритни пиърсинги че създаването на глобални движения и начини на мислене като християнството за мен е безсмислено...
на мен просто не ми пука...живея свободен от предразсъдъци като религия и принадлежност към група или общество които ме ограничават с правилата си без които живота мие в пъти по-лесен...
и никак не съжалявам...и в същото време не противореча на нормите на обществити като такова......всмисъл...не ъм някакъв антисоциален нещастник който се прави на бунтар и е безразсъден идеалист...просто...живея и ще живея както ми е удобно...не вярвам да има човек който да може да ми докаже че правейки това не-пречейки на никой по никакъв начин е лошо...
btw...на 16 съм...
о...и...извинявам се за грешките които са неизменна част от постовете ми в последно време...просто ми прави тука някакъв бъг и не виждам какво пиша...
'Real stupidity beats artificial intelligence everytime'-Terry Pratchett
'Ако ти ще живееш 100 години, то аз искам да живея 100 годии без един ден, защото не мога да живея и един ден без теб'-Мечо Пух...
echii <3