- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Първи форумен ДЕБАТ
Sanstus
(в отговор на Свастика)
Благодаря за неуважението и неспазването на едно основно изискване от което зависи желанието ни за влизаме в дискусия. Това говори за вас повече от колкото предполагате.
Убийството на майка и дете е задача на наказаелното право и не се отнася към дееспособността, правоспособността и деликтоспособността - т.е към правата и задълженията на индивидите. Зародишът ще бъде човек като мен след 21 години и през това време ще премине през много, определящи се от възрастта му юридически събития (факти) - раждане (и признаването му за правен субект (не случайно се използва словосъчетанието Акт за раждане (където между другото никъде не пише датата на зачятие)), 16 годишнината му - когато придобива частични права и задължения и 18 годишнината му - когато придобива пълните си права и задължения. От юридическа гледна точка, фактора време е определящ, затова нямаш право да сравняваш зародиш с роден индивид.
Ако вземем че всеки, който може да зачене може да е добър родител в нашето общество, то все едно те сравняват хората с животните.
Бебето ще разбере, че е убивано? Как? Искам обосновка, по възможност и подплатена от медицинска обосновка от авторитетен източник.
Никъде не съм казвала че децата трябва да се убиват - напротив, казах че абортът не е убийство, а е най-добрия възможен изход в повечето случаи и макар и краен се прави в интерес на бебето. И да, майката е тази, която единствено има право да преценя съдбата на това дете - ако вникнеш малко в израза "аз ще го родя, аз ще го убия" не толкова първосигнално, може и да откриеш и че не се използва само с цел да шокира или отврати някого, а че дори е хуманно. Защото никой не мисли по-добро за детето от неговата майка и ако тя избере аборт - то това е нейно решение, с цел да избави бъдещия индивид от мизерия и глад, от дом за сираци или от синдром на даун.
Ареолите на гърдите потъмняват след раждането, образованият.
Подути и болезнени гърди са симптом за бременност, но дори и да не бяха, всички други, освен закъснението на месечния цикъл са общи и могат да са симптоми на разнообразни заболявания. Не издребнявай.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower