Benedictus

Цитирай Първоначално написано от RAWRRR
Стратегията на отбор Benedictus в последно време придобова интересен нюанс, имайки предвид пола, възрастта и сериозността на членовете й.
Това не мисля, че е проблем на отбора Sanctus, а и няма абсолютно нищо общо с провеждания дебат. Това са неща от които ще се интересува само и единствено комисията, а предполагам, ти не се чувстваш такава.

Genetix и SWASTICA се опитаха да манипулират общественото мнение, показвайки грозни снимни, пишещи с 30 цвята и размера шрифт "Отбор Sanctus одобрява това". Изкарвайки ни чудовища се надяват да спечелят симпатиите на 12-годшините момиченца и женствените момченца (тук нямам предвид журито) . Но хората имат глава на раменете си и биха се замислили - това са снимки на аборти , но "естетиката" в аборта в 3тия месец е равна на "естетиката" на аборта в 4тия месец? Преди 4тия месец, аборта също не е цветя и рози и не галят зародишчетата с перца - така че последните мнения на SWASTICA и Genetrix няма смисъл да ги коментираме.
Да манипулираме? Интересно.

Не знам точно на какво от снимките казваш грозно. Има точно три варианта:

Вариант номер 1 - Смяташ, че самото бебе е грозно, което ще доведе до мисълта, че смяташ малките бебенца за грозни неща. Това от своя страна ще допринесе за множество въпроси свързани с красотата и грозотата, което няма НИЩО общо с водения до момента дебат.
Не вярвам вашият отбор да се ръководи от тези фактори, защото и грозните имат право да живеят.

Вариант номер 2 (най - вероятния) - Смяташ за грозни разчленените тела и многото кръв,а с това автоматично забиваш ритник на отбора Sanctus, тъй като тези грозни гледки стават само и единствено от нещото, което вие твърдо подкрепяте. Честито.

Вариант номер 3 - Смяташ качеството на снимките за грозно, което си е пълно париране от главната тема и дори няма нужда да го коментирам.

Мисля, че отбора ви изгуби доста, след като доста жестоко обиди множество хора с думите: "Изкарвайки ни чудовища се надяват да спечелят симпатиите на 12-годшините момиченца и женствените момченца (тук нямам предвид журито)". Още веднъж честито.

Тук дебата прави едно ограничение споменато още в началото - след 4 - тия месец, не преди него. Ако започнем да мислим това, ако започнем да разглеждаме онова... Дайте тогава да говорим за кастрацията на мъжете, което ще намали бременните и същевременно абортите? Това са пълни глупости. Ако искахме да говорим за аборта като цяло, щяхме да сме на съвсем друга вълна.

Ако все пак жена разбере че има цветна бременност в 4тия месец, няма право според вас да направи аборт, така ли?
Личното мнение тук няма да играе роля. А между другото, според нас има право да прави аборт, когато си пожелае, дори, ако иска да го прасне с брадвата в главата на 11 години, защото е много жилаво. Всеки има право, а ние не сме хората, които ще го нарушим.
Никой от нас не твърди, че няма право, а че направеното ще бъде убийство. Това е според нас.

Ако момиче е изнасилено, то тя трябва задължително да абортира до 4тия месец? И ви сте менталните гурута,които определят колко време й е необходимо за да се свести и абортира?
Нека правим разлика между изнасилване и пребиване. Две съвсем различни неща.
Да се възтанови от какво? След като е изнасилена минава множество тестове, един от които е теста за бременност. Не трябва да си гуру, за да разбереш, че си бременна.

Цитирай Първоначално написано от DimovB
не мисля, че аборта може да се разглежда като убийство.
пак казвам, нека първо изясним позициите, кога всъщност започва живота на човек.
за мен категорично едно същество може да се нарече човек, когато напусне утробата на майката и е способно да осъществява самостоятелно всички жизнени процеси.
За други Бог не съществува, за трети болката е кеф. Все лични мнения.

Цитирай Първоначално написано от DimovB
Мисля, че първо трябва да изясним позициите си относно "Кога започва животът", за да сме наясно дали всъщност абортирайки след 4-тия 'убиваме' човешко същество или не.
Според теб човешко същество или пластмасова количка убиваме?