- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Коментар относно дебата
Моя коментар по актуалната тема за тази седмица "Абортът след началото на 4 месец" е следният:
Темата може да се интерпретира по хиляди начини и единични случай, но за мен лично ако аборта не е в следствие на медицински (застрашаваш здравето на жената) случай - си е чисто и просто престъпление. Не зная коя "нормална" жена ще се реши да прави аборт след 4-ри месечна бременност и да убие своето неродено дете!!!![]()
П.С. - Не ми е ясно и кой "касапин" (доктор) ще направи интервенцията?!?!
- НЕНОРМАЛНА РАБОТА![]()
Ха ха. Кой го казва? Хората, които тръгнаха на опълченски принцип и "кой каквото знае" се изреди, главно с общи приказки.Първоначално написано от Raybeez
Ние изграждаме стройно структурирана теза, която ще защитаваме по определена схема. Но нищо не ни пречи междувременно да оборваме категорични вашите смешни и хаотични доводи.
Grumpy old madman
Канис,много подло играеш,но после игричките ти ще се обърнат срещу теб.![]()
Съжалявам, че не мога да взема участие до утре в инициативата въпреки че съм в отбор Бенедиктус. Прочетох повечето коментари. Не ми харесва как се води дебата. Най-издържано и целенасочено действа Канис. Трябва да има схема за водене ... всеки да има по 1 мнение след опонент или каквото и да е ... така става разхвърляно, неструктурирано ... хаос ;/ Дебата не е стойностен.
Негово право е да успорва мнението на другите.Така иска да разбие огранизацията ни.
Подло?Първоначално написано от x3eme
Защо да е подло?
Все пак целта на спора е да защитиш своите доводи и да опровергаеш чуждите.
А какво подло има в структурата? В това аргументите ти да са подредени. Ние са опитваме да бъдем разумни. Има там едно мнение, което не е прегледно.
Това, което вие правите е подло. Принуждавате ни да отговаряме на едни и същи твърдение формулирани по различен начин. Тези твърдения често излизат извън рамките на спора.
Вашият отбор до сега не е излязал с единна позиция. Действията ви са хаотични, нямате теза, само случайно събрани аргументи.
Не бих казал, че това, което правите, е дебат!
По скоро вие ни обвинявате в неща, които дори още не сме казали. Слагате твърдения в нашите "усти".
Абсолютно аматьорско!
Grumpy old madman
Между другото, не е зле някой от Санктусите да изстреля още един патрон напосоки, че да мога да пусна встъпителното мнение на отбор Benedictus.
Grumpy old madman
Тежко ми е.....ужасен махмурлук ме мъчи.![]()
Сега се ядосвам, че някои от съотборниците ми пуснаха материали и аргументи преди да му е дошло времето.
Ако Санктусите подхождаха като нас и имаха структура, а не всеки да пише по 10 аругмента, нямаше да се налага да им раздробяваме мненията на части и после да пискат като озлочестени девици, когато се опитваме да внесем някаква структура и да разграничим аргументите един от друг.
Grumpy old madman
Хайде още 1 насока и от мен-ами ако бременността е противопоказна за здравето на майката. Поради 1 или друга причина бременностите при 1 и съща жена протичат различно. Може здрава жена да има проблеми, а може болна жена да износи здраво бебе...Чий живот е по-важен и защо? Оправдан ли е рискът? Дали 1 жена ще бъде пълна и завършена, ако няма деца. Дали е по-хуманно да пожертваш себе си, за да дадеш шанс на друг да живее? Или дори и жените (които са създадени да даряват живот и да се грижат за него, повече отколкото за себе си) са егоисти.Дали ако носиш здраво бебе, но си обречена да умреш, ако го износиш, ще предпочетеш неговия пред своя живот...
Жалко, че няма момичета и в двата отбора. Наистина ми е тъпо да се разсъждава по подобен въпрос от момчета. Аз съм на мнение, че който има мата той взема решението, дори и в стабилна двойка...
I have the pussy, so i make the rules?Първоначално написано от krem4et0
Затова водим дебат. А дебата трябва да е структуриран и да се върви от общото към частното. Стремим се да намерим общовалидни принципи, а не да търсим изключенията и прецедентите. Ясно е, че не можем да обхванем всяка един частен случай, затова се концентрираме над общите положения.
Аз се опитах да създам структура в началото с въвеждания пост, където да уточним проблема, но Санктус започнаха без структура и дебата се разми. Даже изстреляха доста патрони преди да сме излезли от окопите.
Grumpy old madman
Не ми се спори и тук. Темата е за коментари, а не за втора дискусия.Първоначално написано от krem4et0
Темата е достатъчно ясно зададена.
Grumpy old madman
Поради количеството на натрупаните мнения в дискусията само за 1 ден, смятам че ще разумно да бъде затворена тази събота. Ако бъде продължена още ще стане претрупано.
Предлагам всеки отбор да завърши с по едно заключение в Събота. Нега се подготви предварително и да бъде пуснато между 18:55 и 19:00 примерно.
Grumpy old madman
Подкрепям.Първоначално написано от Canis_Dirus
![]()
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
Канис хвана много вярна посока по въпроса с развитието на нервната система.
Подкрепям аборта по медицински причини, но до 20 г. с., не след това. .
Отвратих се от техниката на аборта, описана в дебата.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Просто подхождаме най - тактично...![]()
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
Извинявам сеМалко се поувлякох
За удари под кръста и допълнително факти може да ми драскате ЛС.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Ще помоля външни лица да не дават тук аргументи. kalpazanka, след като даваш сега това, предоставяш на пртивниковия отбор повече време да реагира.
Grumpy old madman
Не се пули така! Това фактите! Това е начинът, по който Sanctus води спор. Измислят се факти!Първоначално написано от Pliok0019
Grumpy old madman