- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- за и против зобта (стероидите)...от трениращите
ще ми е интересно какво е и вашето мнение
ще се радвам и да ми отговарят само хора които спортуват актовно...
трибой , боиниспортове, силови дисциплини, фитнес/култоризъм
аз съм твърдо ЗА тях ... постиженията и визията са невероятни, а и с малко повече акъл и пари ...правилните протектори те правят чисто нов![]()
колкото повече - толкова повече...каза мечо Пух и умря от зоб http://kachi-snimka.info/images/arx1254396390d.jpg
боклуци... няма смисъл от тях, визята може да стане "невероятна", но сила - 0 !
предлагам да помислиш и пак да отговориш...
75 ++ % от стероидите са използват за покачване на силата
(тестостерон)
такаче определено силата е на първо място при използване на стероидите
мога да дам себе си за пример преди да почна и след като почнах ...над 40% повече тежест за упражнението при употребата им.
опровергаи си мнението за силата...ако имаш в предвид сиалта при бой...там нещатата стоят по друг начин всичко зависи от тебе (техника)
колкото повече - толкова повече...каза мечо Пух и умря от зоб http://kachi-snimka.info/images/arx1254396390d.jpg
При прием на стероиди се увеличава белтъчният обмен в тялото и се повишава мускулната маса. За това мъже с по-виско ниво на тестостерон в тялото са по-мускулести... Темата за анаболните стероиди е мн широка и не мисля да навлизам в подробности.
наистина е много широка
но тук става въпрос не кои какво знае(google.com)
...а какво му е мнението
Против. Един приятел зобеше яко, не знам какво точно взимаше, но задържаше вода в тялото си (с някакви хапчета май) и беше станал буквално като краставичка, но с прекрасно тяло. Ии след време му се наложи да влезе в болница (по други причини) и естествено нямаше как да тренира, след 2 месеца (+/-) беше увиснал и тялото му нямаше нищо общо с това което беше преди това.
"Whenever someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life."
за колко време ти е тая сила, която ти дават? то, ако става на въпрос земи амфети и кърти всичко 1 час, ама после какво става с теб? тези неща са същата работа, само че не се проявява вредното действие веднагаПървоначално написано от ke4o
и според теб нещо, което ти дава сила за 40% повече тежест без попринцип за можеш да я вдигнеш колко е полезно за теб?
п.п. не се опитвам да се заяждам или нещо такова, не претендирам за 100% компетенсност по темата, но за мен естественото си е най-добро![]()
![]()
Стероидите са крайната точна на добавка към организма ! Надявам се всички,които четат темата зная разликата между стероида и хранителните добавки !Стероидите са лекарства и нямат нищо общо с хранителните добавки. В хранителните добавки няма нищо лошо,стига да знаеш как да ги употребяваш.Аз самия след няколко седмици ще почвам да взимам!Стероидите от друга страна са нещото,което те напомпва на макс и те прави истинска буца.Те са истинската сила,но вредят най-много на организма.Аз съм ПРОТИВ стероидите защото според мен увреждането на организма е голямо и ненужно и от друга страна .. стероиди взимат само бодибилдърите и културистите ! За любител на фитнеса и тялото си стероидите са крайно ненужна добавка !!
The ability to control your own life,is the most responsible one.
http://www.teenproblem.net/teenid/Aries
Готин, стероидите както и другите "стимуланти" според мен са в излишък на повечето хора.. Естествената сила и нормално постигнатото според мен е най-важно.Освен ако не се занимаваш с някой от спортовете, които ти изреди.Съгласен съм и че темата е широка, аз лично не "взимам" и не бих, просто защото това се изисква от мен.
Това ми е пределно ясно,но повярвай ми .. всяко второ момче,което ходи на фитнес взима хранителни добавки.Именно защото те помагат и резултата идва по-бързо.Казвали са ми мнение на ДОКТОР,който ходи да вдига железа,че стероидите не са хубаво нещо,но в хранителните добавки няма толкова лошо да се взимат !Първоначално написано от niku
![]()
The ability to control your own life,is the most responsible one.
http://www.teenproblem.net/teenid/Aries
Основният проблем с химията е, че масовият и потребител представлява средностатистическият квартален малоумник, който идея си няма от човешка физиология и лекарствени средства. Със сериозен лекарски надзор могат да се постигнат чудесни резултати и да се задържат след това, но това е рядка практика.
И да, против химията съм, просто не обичам лесните начини. Никога краткият път и скатаването от усилия не е по-добрият.
А за добавките... напълно безвредни и крайно ненужни при стабилно хранене, изрядни тренировки и нисък стаж във залата. Повечето незапознати трениращи бързат да посягат към добавките, но нямат познанията да ги използват рационални и печелят само разочарование... и дават луди пари.
темата се развива по добре от колкото си мислех
от една страна е хубаво че всички са против
... и аз бях много против тях доакто един ден в залата стареишините не ме побутнаха...от там се почна голямата беля...по надоло съм го написал ...тва за мечо пух![]()
наистина савета ми е не се плъзгаите по пързалката
а друфото което е... стероидите се намират малко по лесно от хляб в магазин...и още по лошото момчета на по 15-16 години прибягват към тях ( доста хора на тази възраст са се саветвали с мене дали да зимат...но какъвто и да е отговора ми те го правят...после съжаляват усазнаваики че още не са достатачно развити по всякакав начин за приема им....и говорят пред личните лекари пълни глупости защо ги боляло доло в дясно...и незнам си какво)
но както казах напредналите хора разполагаики с повече разум и пари ...знаят какво правят, и избягват страничните ефекти
според мен при употреба на такъв вид химия е невъзможно да няма някакво увреждане в процеса на ползване, колкото и разумно да го взимаш
увреждат се черен дроб бъбреци , тестостерон, имунна система
абослутно всичко е лечимо ...с изключение на бъбреците... което е наи лошо , именно за това трябва постоянно да работят нес случаино "билдерите" пият по 5-7 литра вода дневно
а за другите неща има протектори и $$$протектори$$$ и бързо се възтановяват при правилна и редовна терапия
Струва ли си? да си увредиш органи, които може и да се възстановят (допълнително време, пари, дискомфорт), а и някой, за които не е сигурно дали ще може изобщо, но всеки прави неговия избор...
Под 23-24 години просто нетрябва да се вземат такива стимуланти, защото тялото произвежда тестостерон някъде до 25-тата годишнина. Като си инжектираш тестостерон тялото спира собственото производството на "мъжкия" хормон и започва да намаля количествово на тестостеронът в тялото и се получава гинекомаксия.
Ако се знае как да приемаш стероиди правилно съм "ЗА". А, не като някои пишлемета да се боцкат, а незнаят какви са последстията и как правилно се приемат тези вещества
гинекомастията се появява поради силното ароматизиране на някои от стероидите и повишаването на естрогена....когато биеш тестостерон какъвто и да били собствения ти се овеличава в момента на прием на външния такъв (по време на цикъла) след като спре външния прием на тестостерон организма е свикнал с него и спира производството на вътрешния, именно за това след стероиденцикъл се приемат протектрои като тамоксифен за уравновесяване нивата на естрогена ( за които стана въпрос по нагоре) прегнил-за стимолация на топките да произвеждат работеща сперма , клостил бегит - да стимолира мозака да произвежда собствен тестостерон...и не на последно място трибестан да дигаш планера (и да дигне нивото на с.тест.)...
но пак казвам не искам да коментираме хилядите прочетени статии...а мнението на съффорумците за забранените неща
Добре, остави настрана химията ... струва ли си, има ли смисъл да станеш такъв звяр? Нямаш ли какво друго да покажеш, в какво друго да вярваш освен в една мускулна маса, стимулирана от чужд тестостерон?
Не е ли това една крайност? И това ли е истинската идея на бодибилдинга?
В много случаи храната може да замени стероидите, за мен е напълно излишно, дори и да я взимам като хранителна добавка.Колкото до храната: дневният порцион трябва да се разпредели разумно на закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря, като това стане в зависимост от часа, определен за тренировка, и други съображения.При мен както и предполагам при повечето от вас съществува една неправилна тенденция а именно сутрин да се яде прекалено малко, а вечер - прекалено много.Не напразно е факт, че интензивните тренировки трябва да се съчетават с правилно хранене и подходяща почивка, но почивката не я намесваме.. Само така може да се получи увеличаване на масата и подобряване на качествата на мускулите.Всеки разумен може да замени стероидите (аз не съм си наумил да ставам 200кг мускулна маса) с хранителните вещества и витамини, които се съдържат в храната.За мен темата е изчерпана![]()
Човек не взима стероиди за да изглежда прилично. Той зоба, за да стане животно. Това с разумно хранене не се получава. Просто зобаш и ядеш като кон, това е начина. Друг е въпросът има ли смисъл.
Чувал съм че с правилна употреба помагат без да има странични ефекти.До колко е вярно не знам![]()
Summer 09' <33
да страничните ефекти се избягват...но натоварването на орагнизма като цяло не....пак казвам , за това има терапия
а относно зобенето за да изглеждаш като животно...аз лично не го правя заради това, правя го за да изглеждам добре а заедно с това и много други неща...
Утре ще взимам стромба и ще вида кви резултати ще даде...
Вредни или не има ги от много време. Много хора са ги взимали и са още живи. Имат деца, работа. Говоря за тежки стероиди. Пример Арнолд Шварценегер.
Лично аз другата година ще взема Winstrol или Stromba. Интересно ми е да видя какъв ще е ефекта.
Не е полезно да се разхождаме из центъра на София, но го правиме, нали ? Затова кой каквото прави нека го прави, но с акъл. Първо мислиш, после действаш.