- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Нимезил/Аулин и схванат врат
това НЕ е вярно!Първоначално написано от amk933
предишният контролиран режим на отпускане на психотропни и предизвикващи зависимост медикаменти ставаше чрез т.н. "жълти рецепти" - пак серийно номерирани и строго контролирани! специално производните на опия бяха много евтини като цена (от порядъка на стотинки) но практически недостъпни за нерегламентирано ползване.
а, че днес морфина, хероина и кокаина може да се купи на всеки ъгъл без рецепта - за това не споря
^ Нямах предвид това за морфина, кокаина и хероина, знаеш го.![]()
Не можеш да ме убедиш, че няма разлика между хероин и Трамадол и между кокаин и кодеин. И наистина е имало времена след '89, когато съвсем безконтролно е можело да вземеш Трамадол, Кодеин и т.н. свободно от аптеките. След това е затегнато. Даже е можело да си поръчаш нелицензирани по българското законодателство лекарства от чужбина. Е как толкова "безвредни" вещества са били в продажба безконтролно? А пък сега трябва да ходиш на невролог да ти даде рецепта.![]()
Аз пия Фламексин... и да си кажа честно до сега не знаех за това там с черния дроб.![]()
Всяко лекарство е вредно когато се прекалява с него!!!Аз също пия нимезил,но само когато ми дойде и наистина от него не ме боли толкова зверски корема,както преди!!Пия най-много по 5 прахчета на месец,не повече!А днес нещо ме наболява стомаха,пих 2 ранитидина ,но пак продължава да си боли,дали нимезила помага и за стомашни болки,някои знае ли?
Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
свършват.
Когато имаш стомашни болки НИКОГА не се пият Аналгини, Нимезили и етц. Не, че няма да помогне. Ще помогне. Обаче, ако имаш апендицит може да "замаже" симптомите и да попречи на докторите да разберат какво е...
Изчакай kalpazanka да ти каже какво да пиеш без рецепта. Аз пия Нош-па или Бускулизин, но НЕ знам дали са без рецепта. Ходи в аптеката и питай. Не са скъпи и двете и дори апендицит да имаш няма да го покрие...
Аналгин доколкот знам се пие само, когато жените си имат проблем и си знаят, че от него ги боли. Само тогава. Иначе не...
Моме, кой ти изписа Н-2 антагониста?!
При болезнена менструация се пият спазмолитици. Такъв препарат без рецепта е рекламираният отскоро Спазмалгон.
Консултирала ли си се с гастроентеролог? Пила ли си бариева каша? Изобщо изследвали ли са те?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Сигурно е странно,че отговарям след една година.Но днес имах проблеми със стомаха.Понеже от много време не ме беше болял,а днес цял ден ме боли и не спира и се разтърсих в гугъла ,дали нимезила причинява някакви болки в стомаха,защото днес пих един,заради менструацията и след малко започна да ме боли .Та се натъкнах на тази тема,зачетох се и видях, че даже съм писала в нея преди време и си ми отговорила ,но явно тогава не съм видяла,както и да е, сега ще отговоря.Личния ми лекар ме посъветва да пия нимезил при менструални болки,защото другите лекарства не ми действат,единствено това ми помага,открих това след като го пих!Наистина помага,но от известно време имам и проблеми със стомаха.Не ме боли често,но се случва веднъж,2 пъти на месец,но от къде да знам дали е от това лекарство???Не съм се изследвала никога,не съм била бариева каша...Първоначално написано от kalpazanka
Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
свършват.