Цитирай Първоначално написано от amk933
Знам го това баткодоки за Ирландия. Знам, че и в Белгия е забранен. Знам и теорията на Томас Малтус.

Но какво да се пие при болки? Аналгин и производните му не помагат (Темпалгин, Алгозон и т.н.). Парацетамол няма какво да го коментираме. Нестероидните противовъзпалителни като разните му там ибупрофени (Нурофен и т.н.) са същият бълвоч. Единствено от тях Нимезил и Аулин ми действат. И какво да пия? След това с беглите ми познания по фармация за всичко ми трябва зелена рецепта - Ко-кодамол, Кодеин, Трамадол, Морфин и Тетрадотоксин (степенувах ги по сила май). Не, че ми пречи да с, но това е много силно. Единствено кодеин пих два пъти този път - взех от майка ми, защото много ме боля, но само два пъти за 5 дена. От него обаче много ми се спи - направо съм като отнесен. Какво да се пие при болки във врата? Дай примери/идеи/групи лекарства. Например знам, че за болки в корем Аналгин не се пие.
против принципа, който отдавна съм обявил / отговарям само на пилотният пост, без да ме вълнуват идиотиите написани след него/ внимателно проучих цялата нишка на темата.

виж: Болката ВИНАГИ има СИГНАЛНА функция! тя не е измислица просто за да ни тревожи, а е звънец показващ ни , че някъде нещо не е както трябва!

на повечето от Вас им трябват просто два яки ТАТКОВИ Ш А М А Р А за да им избият от главите всякави "цветни рецепти" заедно с хипотетичната "болка" от която "страдат"!!!

знам, знам - сега ще се разпищите и разкрякате колко било нехуманно и нередно.....

обаче обяснявям вкратце: когато Татко в пристъп на св.Родителски Гняв ви шибне два шамара - у вас настъпва система от процеси, първият и водещ от които е чисто физиологичният - отделяте бурно адреналин, отделяте бурно кортикостероиди, отделяте бурно норадреналин..........после идва съзнателната "обида" - продължавате докато сте "обидени" да отделяте кортикостероиди+норадрена ин..........толкова сте "обидени", че вече нищо не ви боли, понеже психологическото усещане за "обида" е погасило всяко друго фоново чувство.

не вярвате?
може.
но този трик ние в Медицината го прилагаме поне от шест хиляди години.
в учебниците днес се описва като принципа на доминантна болка, която погасява хроничната висцерална при спазване на сегментарният приоритет.