- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Не знаех че може да го имам...
 Отговор в тема
 Отговор в тема

Здравейте хора. Не знам тук ли трябва да пускам темата... просто съм сразен от следната новина- с мойта приятелка правихме секс за пръв път. Всичко приключи добре. Бяхме с презерватив. Само я отворих без презерватив - 10-15 вкарвания. На следващия ден тя отиде на море. Стоя там повече от седмица и последните няколко дни ми се оплаква че й пари и че й е дискомфортно. Прибра се тук, отиде на лекар и й казал че има херпес. Тоя вирус може само да се потисне- няма махане. А аз не съм и подозирал че може да нося в себе си нещо такова... Имам няколко въпроса:
1. Защо при мен няма симптоми а при нея има?
2. Къде в Пловдив мога да намеря лекар с който да се консултирам относно вируса и лечението?

1. Щом при теб няма значи не от теб го е лепнала
2. Ако се притесняваш отиди при личната ти да ти даде направление
Ако е херпес се лекува. Няма неизлечим херпес. Нещо друго да не е? Да не си разбрал нещо грешно?

Не просто се чувствам като желязо... нищо ми няма, по здрав не съм бил никога... нямам никакви бели точици където и да е било и днес се видяхме с приятелката ми и тя е малко парирана обаче иска да продължиме да си ходим и тн... при нея доста зле е минало всичко... тоест още е в процес на лечение... но на мене нищо ми нямааа и не знам как става тая работа... Била е по басейни с много хлор, била е в морето къде ли не е била... направо не знам какво да си мисля вече... иначе определено отивам на лекар !!!
ПС до amk933: човече след всичко което изчетох, пък и на всичкото отгоре преподавах курс по ХИВ/СПИН предпазване в училище 2 години знам едно - херпес не се лекува!!! потиска се но вируса остава- намира подслон в най- нужните за човека части на тялото - мозък и гръбначен стълб. :/

Щом е ходила на басейни, е мнооооого вероятно от там да е хванала херпеса. Ти сам казваш, че си здрав и нямаш симптоми, и все пак е добре да отидеш да се прегледаш. Казваш "беше в басейни с много хлор", но това никой, освен тези, които хлорират басейните не може да го знае. Другото важно нещо е, че човек може да се зарази с херпес и от най-малкото нещо, като например при ползването на хавлия, която принадлежи на човек страдащ от това заболяване.
И за жалост ще те подкрепя в мнението ти, че гениталният херпес няма лечение, вирусът си остава в човешкото тяло и може да се появи по всяко време на всяко място. И разбира се може да се предаде моментално при секс без предпазни мерки....

Малко егоистично може да прозвучи ама ще се радвам ако не съм аз не съм носител и не съм й го предал- защото в момента малко или много ми иде да се самоубия... провалих й животеца... ако аз съм източника значи има много лош край: нашите деца ще са носители на вируса, а ако се разделим така заразяваме още 2ма човека... Супер криво и виновно и умряло ми е вече... в понеделник ще ходя да вида за направления и тн. и а дано да излезе нещо хубаво накрая въпреки че изобщо не виждам никаква надежда вече... а ако кажа на майка ми което няма да го направя щото съм вече на 20 години човек, просто ще я съсипя от стрес вече... =(

Може и от теб да е.Вирусът периодично се активира.В останалото време и при някои хора е скрит,латентен.Не се проявява толкова остро.

+1Първоначално написано от redbul2
Зависи от състоянието на имунната система. Това, че при теб няма проявление, не значи че не си носител. Както сам каза - в добра форма си.
Иначе херпесът може да се активира от стрес, съпровождащи инфекции, настинки, менструация и т.н.

Знам че може да е латентен обаче цял живот нищичко ми няма нищо не се е появявало и тн... не знам в понеделник вторник ще се разбере...
ПС: не съм се разболявал вече 3години и половина от нищо... не съм чувствал никакви странни болки и дуриг работи там долу...

Ами нали това ти обяснявам
Ако си имал други партньорки, независимо дали това включва акт без предпазни средства, е вероятно да си носител на заразата. Но фактът, че не боледуваш и имунната ти система очевидно е силна, не позволява на вируса да прояви симптомите си и вероятно поради тази причина остава скрит. А ако приятелката ти е имала настинка, била е изложена на някакъв стрес или дори на някаква силна емоция, е възможно вирусът да се активира.
Вярвам, че ще я упътят за лекарствените препарати, които възможно най-добре ще облекчат симптомите и макар да не я излекуват, ще предотвратят активирането на вируса в бъдеще, като така до минимум ще се сведе опасността от зараза на евентуалните бъдещи сексуални партньори.
И за в бъдеще не пропускайте презервативите

Днес си получих всички резултати! Кръвна проба, секретна проба всичко е точно! С други думи нямам никви инфекции болести и херпеси и глупости!! Тва е хубаво нали ама тря да видим как го е хванала тя
Ако решиш да идеш на лекар и ако сте от Пловдив и двамата мисля,е е най-добре да се посъветваш с гинеколог.Има един мноооооооооооооооооого добър лекар в кв. Капана и мисля,че се казваше Ямаков и не съм сигурна точно,понеже вече не ходя при него защото не съм в БГ,че кабинетът му е частен и се намира на първият етаж в Агенцията по вписванията,ако искаш пиши на ЛС да ти дам номерът му,но по-добре вземете направление от личния,защото е много добър ама много добър лекар и надали ще можете да си запазите час,а и може малко по скъпичко да ви легне.Иначе и аз мисля,че не може да се лекува,но надали в 21 век ще има нещо нелечимоспоред мен е най-добре да се посъветвате с този лекар,ако решите.
~OnLY HoUsE MuSIc-ThE TrUE MuSIc FoR PaRTy PeOPlE~
Не се лекува, въпреки че е 21ви век. По-скоро им е нужна консултация с имунолог и /или микробиолог, за да се разясни ситуацията. Единият е лепнал вируса, другият е с отрицателен резултат от изследвания.... определено е интересно. Авторе, на твое място бих повторила изследванията в друга лаборатория.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!

Значи имаше при нея рецидивчета- 2 на брой... тя казва че са леки и няма проблеми не я дрязнят... Не сме правили все още нищо- имам предвид не сме спали от тогава... и все пак имам 1 въпросче малко тъпичко и е много раничко за него ама все пак ми е много интересно следното- тя е носител на херпеса, аз не съм- как да забременее тя при положение че шанса и аз да го пипна 50% което не е малко? не ме е страх от херпеса просто питам какво бихте направили вие
Всички канали свършват в морето... В България има само 2- 3 пречиствателни станции, които не пускат лайната на хората да се вливат в Черно море. Заради тези 'Физиологични съкровища", изхвърляни във водата, се получават страшно много инфекции (давам пример със себе си, отида ли на море, получавам уроинфекции с коли бактерии) . Така че 80% е от морето и не си виновен ти... Друг вариант е леко да е чакала да я отворят и да се е отдала на някого другиго, но това ме съмнява... Кажи й да не ходи вече на плаж по Черноморието

и според мене е от морето. А колкото до това да е спала с друг... съмнява ме, ако беше така щеше да се застрахова и да каже, че е от замърсена вода или нещо друго.. все пак не би искала да я хванат

Vsqka gre6ka e 4ove6ka. 4ovek ponqkoga gre6i No 4esto malkata gre6ka golqmo 6tastie ru6i!