.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 107

Hybrid View

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от EcTeTa
    Господин свастика бихте ли казали за хилядите си почитатели какво е вашето гледна точка на казуса: Защо бог единственото съвършено нещо което навярно има юрисдикцията над останалите създадния в безраиния космос , защо бог създаде нас хората най-несъвършеното същество може би съществувало някога
    Ние сами се направихме такива. Прочети Стария и Новия Завет и пак коментирай. Създадени сме по образ и подобие на Бог, ако може да схванеш този символизъм.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от SWASTIKA
    Цитирай Първоначално написано от kristo
    Естествено, че съществува, това е повече от сигурно
    Именно.
    Вие сте болни бе. Оо
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Добре кое те кара да не вярваш в Бог?
    Цитирай Първоначално написано от Sun4o19
    Гледам, че в някои отговори на д-р Тийн има и правописни грешки...Ина със статиите да не е тя доктор тийн?

Мега фен
    Град
    <3
    Просто няма. О.о Това е като...легенда...или приказка... Какво е бог? Едно НИЩО. Не съм говорила с него (и как ...нали щях да съм психично болна ако беше вярно Оо)
    Доверието се печели...с какво бог ще спечели моето като го няма?
    Защо да вярвам в него? Това е въпроса.
    4XCOKИ

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL
    Именно.
    Вие сте болни бе. Оо
    Болни били те Ти си болна явно от една сериозна и трудноличима болест - липсата на вяра. Това, че толкова убедено защитаваме нещо какво те кара да мислиш? Май просто си невежа и нищичко не разбираш от тия теми. Болни били щото вярвали в Бог... ама че глупост.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Именно.
    Вие сте болни бе. Оо
    Болни били те Ти си болна явно от една сериозна и трудноличима болест - липсата на вяра. Това, че толкова убедено защитаваме нещо какво те кара да мислиш? Май просто си невежа и нищичко не разбираш от тия теми. Болни били щото вярвали в Бог... ама че глупост.
    Защитавайте го...имате пълното право да го правите,нямам нищо против. Аз също защитавам мнението си.
    И имам вяра, НО НЕ В БОГ.
    4XCOKИ

Просто няма. О.о Това е като...легенда...или приказка... Какво е бог? Едно НИЩО. Не съм говорила с него (и как ...нали щях да съм психично болна ако беше вярно Оо)
    Вярата е създадена за да повярваш..не е задължително да видиш нещо и чак тогава да повярваш..съветвам те да изгледаш някои филм на тематика Бог много филми са направени..Вярата в Бог е път към доброто...!!!!!
    Гледам, че в някои отговори на д-р Тийн има и правописни грешки...Ина със статиите да не е тя доктор тийн?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Вярата е създадена за да повярваш..не е задължително да видиш нещо и чак тогава да повярваш..съветвам те да изгледаш някои филм на тематика Бог много филми са направени..Вярата в Бог е път към доброто...!!!!!
    Така е.

@Shtrudel тогава в какво вярваш? 100% ще напишеш "в себе си"

Еми и да вярва в себе си значи пак вярва в Бог..защото Бог е във всеки човек, той е изградил всеки човек по свой образ и подобие..така че...

Мега фен
    Град
    <3
    Вярата е създадена за да повярваш..не е задължително да видиш нещо и чак тогава да повярваш..
    Така е. В предната страница сама го казах О.о Но има разлика.
    Добре пак ще ти дам пример...
    Пирамидите в Египет съществуват,не съм ги виждала на живо,но вярвам/знам че съществуват О.о
    В случая бог е Нищо. (за мен) Как да вярвам в Нищото? (не обичам да се повтарям..)
    4XCOKИ

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Така е.

@Shtrudel тогава в какво вярваш? 100% ще напишеш "в себе си"
    Всъщност никога не съм била и на 100% сигурна в себе си. За тва варианта да вярвам в себе си отпада. ^
    Но се е случвало да си казвам в определени ситуации "Вярвам,че тва ще стане" ...Не знам в какво толкова съм имала доверие и защо съм била толкова сигурна в нещо,но просто съм вярвала и съм се надявала...и дори и да не е ставало така както съм искала/мислила/вярвала не съм спряла да вярвам О.о Бог тук няма нищо общо.
    Вярвам и че има хора които вярват в бог...но за мен просто е абсурдно.
    4XCOKИ

Да предположим че Бог е вяра..майка ти е вярвала в Бог и се е зарадвала когато е станала бременна, когато те е родила. Бог ти е дал живот..Бог помага на теб и на семейството ти, на близките ти, на всички хора..това, че ти не го виждаш не значи, че няма..радвай се, че живот ти е даден..благодарение на него..така че това нищо изчезва!!!

Мега фен
    Град
    <3
    Да предположим че Бог е вяра..майка ти е вярвала в Бог и се е зарадвала когато е станала бременна, когато те е родила. Бог ти е дал живот..Бог помага на теб и на семейството ти, на близките ти, на всички хора..това, че ти не го виждаш не значи, че няма..радвай се, че живот ти е даден..благодарение на него..така че това нищо изчезва!!!
    Хубаво...да предположим...хипотетично че майка ми е вярвала в него (макар и да не е така в действителност) И ето тук грешиш...Не бог ми е дал живот...а именно майка ми. О.о И не бог помага на семейството ми. Семейството си помага взаимно.За това е и семейство. Къде беше бог когато баща ми почина. С чиста съвест мога да кажа че беше адски свестен и добър човек. (не го казвам само сащото ми е баща...тва беше единствения човек на който се възхищавах) бог (дори не заслужава да го пиша с главна буква.) е последния човек,на който ще благодаря за това че съм жива.
    4XCOKИ

Мега фен
    Град
    <3
    това, че ти не го виждаш не значи, че няма
    това както казах вече...мога да го кажа за много други неща,но не и за бог.
    4XCOKИ

Живот ти дава майка ти..да но това става благодарение на Бог, защото той ти дава светлина, любов и още...и благодарение на това хората се обичат. Всеки човек има различна съдба и това е фактора когато едни хора напускат този свят прекалено рано..просто съдба..човек не може де промени съдбата си и както казва баба ми "клечката на всеки е драсната, на кои каквото му е писано ще се случи"..реално не може всички да сме богати, за това Бог е направил да има и бедни хора, не можем всички да сме щастливи, красиви и тн..тоест света е разнообразие от различни хора...реално живота няма смисъл, ако хората са еднакви...

Мега фен
    Град
    <3
    Живот ти дава майка ти..да но това става благодарение на Бог, защото той ти дава светлина, любов и още...и благодарение на това хората се обичат. Всеки човек има различна съдба и това е фактора когато едни хора напускат този свят прекалено рано..просто съдба..човек не може де промени съдбата си и както казва баба ми "клечката на всеки е драсната, на кои каквото му е писано ще се случи"..реално не може всички да сме богати, за това Бог е направил да има и бедни хора, не можем всички да сме щастливи, красиви и тн..тоест света е разнообразие от различни хора...реално живота няма смисъл, ако хората са еднакви...
    Наистина хората са различни...хубаво или не е факт...и наистина има бедни и богати,красиви и не чак толкова.... но защо отново намесваш бог О.о Той тук няма нищо общо...всичко е до ген,средата в която живееш,възпитание и още много други фактори които определят какъв си...

Живот ти дава майка ти..да но това става благодарение на Бог
    това става благодарение на баща ми. бог не ми е баща! О.о
    4XCOKИ

Супер фен Аватара на SWASTIKA
    Май превърнахте разсъжденията и цялата тема в подобие на детинско спорене.

Нека първо да ограничим темата и да се опитваме да се придържаме към зададения казус.

Разглеждаме Висшата сила Бог и вярата в него. Бог не е превъплащение на човешки образ в бяла светлина. Той е сила, която може да се дефинира като положителна енергия или казано малко по - различно: Промяна на действията, който са следствия и причини на други действия в положителна насока (най - елементарно казано).

Атеизма се базира на загубата. Днес губиш твой роднина, утре твоята любов. Кой обвиняваш? Бог. Няма Бог, защото хората губят.
    Не може само да получаваш, трябва и да даваш. Мисления ала 11 годишни пикли и пикльовци не са присъщи за тази тема.

Тежко е да загубиш близък човек, но не Бог е виновен за това.

Лесно е да кажеш какво няма, трудно е да докажеш какво има, нали?

Ако беше еднакво лесно щях да се съглася, но...

Ако едно нещо не го виждаш и не го чувстваш, то не съществува на практика, но ако вярваш е нещо, тук ще дам и един пример - Празна маса и 2 - ма души стоят около нея, 1 - вия вижда, че масата е празна, но втория вярва, че на масата има ябълка и тук истината е, че и двамата са прави. Толкова прави, колкото не си представяте.

Първия вижда, че масата е празна, защото съзнателно пречупва това, което визуализира през призмата на реалното, другия вижда ябълката, пречупвайки визуалното през призмата на нереалното.

Защо и двамата са прави?

Единия вижда празна маса като мисли, че пречупва това което вижда през призмата на вярното, другия мисли същото.

Няма теория или закономерност, която да твърди кое е вярно и кое грешно, кое реално и кое нереално.

Нека децата не коментират, ако може.
    ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!

Мега фен
    Град
    <3
    Гуугъл е велик. ^_^ А децата ще продължат да коментират ^_^
    4XCOKИ

Град
    Бургас
    не съм много вярваша.
    и винаги ми е било много интересно... уж бог е сътворил света, а пък след това се е родил след като вече е имало хора
    не съм много в час..
    знам, че има по-висша сила от нас...
    даже на скоро се помолих, макар че ми се струва нередно да търся сили от бог при положение,че го търся, когато имам нужна. един вярващ приятел ми каза, че така съм някак смирена и е хубаво да се моля и че това, че го правя, когато имам нужда не е използване....
    не знам колко от вас са гледали филма тайната и колко гледат тв канала zone realyti
    гледайте ги и ще бъдете много объркани
    I gotta feeling that tonight’s gonna be a good night (:

Повече от фен
    Фрезия

Ако те разбирам правилно в първия случай става дума за Бог - отец,баща на Иисус Христос

По темата - да,има Бог.Разбира се,че го има.Има доказателства,че има Бог,които разбира се,мнозина ще нарекат измислени.
    Но замислете се - има ли доказателства,че няма Бог?

А тогава от де сме се пръкнали?Вселената е нещо твърде сложно,за да може да съществува и да се управлява от самосебе си.
    Помислете за силите на човека,помислете от колко неща сме заобиколени и отговорете честно - ние сами можем ли да създадем такава хармония?

Нямам си и на идея съществува ли или не.На хората им харесва да вярват в него,както им харесва да вярват в Дядо Коледа/Дядо Мраз.Всички са митични герои,но понеже ни се иска да ги има ,въпреки,че разума ги отрича,те живеят някъде дълбоко в душите ни и се хранят с вярата ни ,че все пак може и да ги има!

Бог не съществува, повече се набляга на вярата. Атеист съм, но не краен, защото всеки знае, че в окопите на фронта всеки вярва в него или поне нещо.

Повече от фен
    Определено има Бог .. Ако Бог поиска, Той може просто да се яви и да докаже на целия свят, че съществува. Но, ако направи това, тогава няма да има нужда от вяра.
    Относно прераждания няма. В Библията се казва не само, че има живот след смъртта, но че има вечен живот, който е толкова славен, че: “Каквото око не е видяло и ухо не е чуло, и на човешко сърце не е идвало, това е приготвил Бог за тези, които Го любят”. Исус Христос, Бог в плът, дойде на земята, за да ни даде дара на вечния живот. “Но Той беше прободен за нашите престъпления, беше съсипан заради нашите беззакония; върху Него дойде наказанието, докарващо нашия мир, и с Неговите рани ние бяхме изцелени”. Исус пое върху Себе Си наказанието, което всеки един от нас заслужава, и пожертва живота Си за нас. Три дни след като умира, Той доказа, че е победил смъртта, като възкръстна от мъртвите в Дух и в плът. Остава на земята в продължение на четиридесет дни и е видян от хиляди хора преди да се възнесе до вечния трон в небето. Въпреки, че в крайна сметка всички хора ще бъдат възкресени, не всички ще отидат в рая. Всеки човек трябва да вземе решение, докато е на земята, къде иска да прекара вечността. В Библията се казва, че на човека е определено да умре само веднъж, а след това му предстои съд. Онези, които са били праведни ще живеят вечно в рая, а невярващите ще бъдат изпратени в ада. Адът, подобно на рая, не е просто състояние на съществувание, а конкретно, абсолютно реално място. Това е място, където неправедните ще понасят безкрайния, вечния Божий гняв. Те ще бъдат подложени на емоционално, умствено и физическо мъчение, и напълно осъзнато ще страдат от срам, съжаление и презрение.
    Адът се описва като бездна, като езеро от огън и сяра, където хвърлените в него хора ще бъдат мъчени денем и нощем цяла вечност. В ада ще има плач и скърцане със зъби, което е белег на голяма скръб и гняв. Това е място, където “червеят не умира и огънят не угасва”. Бог не благоволи в смъртта на нечестивия, а желае той да се обърне от пътя си и да живее. Но Той няма да ни накара насила да Му се подчиняваме – ако изберем да Го отхвърлим, не Му оставяме друг избор освен да ни даде това, което сами сме си пожелали – да живеем отделени от Него.

Глупости! Какъв е този Бог, който през всичките тези години, когато народности с друга вяра са тъпкали християните и техните земи? Тези, които са вярвали истински в него? Един хубав пример дори и в българската история са кланетата в Оборище и Батак. О да, сигурно ще кажеш "Те не заслужават да живеят в този жесток свят, по-добре ще им е ако са близо до бог". Ами кой заслужава тогава? Човек не се ражда грешен. Ти хубаво ми цитираш откъси от библията, но в библията не се пише само за страданията Христови, ами и за създаването на човека и света. Как са преписали тези качества на природата върху Бог? Я ми кажи колко човека са изстрадали заради греховете човешки? Защо те трябва да са по-различни от Христос? Защо те не възкръснаха и не останаха на Земята още 40 дни? Аз живея праведно, но не вярвам в Бог, и къде ми е мястото? Ще чакам до безкрайност този съд ли? Друго нещо, нали като умреш, ти се отърваваш от тялото, то, заради което изпитваш физическа болка, то тогава може само психическа. Физическото мъчение, дефакто не съществува, т.е и Адът, тъй като това е написано и в Библията. И защо трябва и мъките да са безкрайни, както и гневът Божий? Нали все пак трябва да прощава, ако човек си осъзнае грешките? Т.е. той после ще стане мъченик, мъченик, изтезаван несправедливо от Бог. И к'во излиза на края? Бог е егоист!

Повече от фен

А защо да не вярваш?
    Същност, не знам дали съществува, или не. И същност никой не може да твърди със сигурност, че Бог съществува или не. Просто в едни има вяра, а в други не. Някой във форума беше писал нещо от рода "Ако вярваш съществува, ако не вярваш-не".

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си