Такааам..
Никога не съм имала хубава,бляскава,жива коса.
На всичкото отгоре сега се появи и косопад.Срещу него вземам някакви мерки(дано да помогнат,че много съм се изплашила),но искам да питам за друго-Как косата ми да стане бляскава,жива,мека?
Изобщо.. Искам да ми препоръчате всичко,което знаете,но моля да отговарят само тези,които са пробробвали даден продукт... ааа нее по някакви слухове. Искам да се преборя и с пърхута,но уви..засега не съм намерила решение.
Омазнява се бързо.
Направоо...
Искам съвети.
Само не говорете за Стимуланта на Икаров и Тривитаминол. Благодаря.
Значи виж сега аз какво ще ти кажа. Ще ти наиша един режим на действие, който до максимум 2 седмици ще подобри състоянието на косата ти:
1-ви ден- Вечерта, преди да си легнеш мажеш косата обилно със зехтин, като добавяш 4-5 капки йод. Слагаш хавлиена кърпа и шапка за баня например отгоре, за да може каосата ти да попие зехтина докато спиш без да омажеш всичко.
2-ри ден- Сутринта масажираш главата като движенията трябва да са кргообразни. Изчакваш още 30 минути и влизаш в банпта. Измиваш косата с шампоан, така че зехтина напълно да се отмие. НЕ ползваш балсам. След измиването със шампоана поливаш косата с хладка, не много студена вода. След което заливаш вече измитата коса с преди това преварени корени от коприва. НЕ отмиваш прецедената вода от копривата. Не сушиш със сешоар.
3-ти ден - почика. Никакво третиране на косъма.
4-ти ден- ----||-----
5- ти ден- Правиш маска със зехтин и жълтък, като добавяш мед, хума. Изчакваш минимум час и половина, след което измиваш и отново повтаряш процедурата с копривата.
Повтаряш паралелно 2-те процедури със зехтина и маската, като задължително между миенето трябва да има 2 дни почивка. Това ще подобри значително състоянието на косата ти.
Относно пърхута най- доброто средство според мен е освен маската с мед да използваш и шампоан Низорал.
Надявам се да съм помогнала. Успех. И ако решиш да опиташ надявам се да споделиш резултата.