- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Избор на кученце
Тва ще прозвучи като самоизтъкване, ама...
Бууте, знаеш, че прибирам кучета, когато мога. Котка нямам, щото майка ми ги мрази, не живея сама все пак. Инак има няколко квартални, които често храня, и са супер кют. Не си мисли, че и мен не ме кефят някои породи... направо си умирам за басети или териери, ама ми е гадно да давам пари за животно при положение, че мога да съм по-полезна за 1-2 улични песа.![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
установихме вече, че ако искаш малко по размери куче е невъзможно да уцелиш точно такова, ако си вземеш улично.Първоначално написано от Battlescarred
Също така установихме, че някои породи са по-енергични от други. При уличните няма как да знаеш това.
Както и да е, това е загубен спор. Ясно е че от морална гледна точка да си вземеш куче от улицата е 100000 пъти по-добре. Аз не съжалявам, че дадох еди колко си лева за Ерик!
![]()
Saatana vittu perkele hate crew!
Ти като си избираш жена примерно гледаш все пак да е без пишка и със цици нали? Аууууу, гледаш качества като на мобилен телефон! А тя е живо същество!! Аууу!
Мойто куче пее. end of story!
Не можеш да знаеш улично куче колко наследствени болести има
Ако си го обичаш и то умре след месец как ще се чувстваш?
А най-хубавата храна са гранулите
на уличното не знаеш колко грама да даваш, защото не знаеш колко кг ще стане
Добре, де
след малко отивам да прибера агресивните улични кучета, които ми налитат редовно![]()
Ужас, бе.. то не можеш носа да си покажеш на улицата от подивели зверове.Първоначално написано от PiruBloodz
![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Вървиш си по улицата и от ъгъла те напада глутница озверели кучета ?Първоначално написано от PiruBloodz
Правдоподобно, наистина..
ти си на принципа "има куче, има проблем, няма куче, няма проблем"Първоначално написано от PiruBloodz
Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!
зависи колко големичко искаш ако искаш мъничко ти прелагам мини шпиц , що не си вземеш пак една болонка хем ще знеш всичко за неякучетата " шар-пей и самоед" са много сладки самоед-а е доста косместо ама незнам аз лично имам ротвайлер обаче е на двора щото сме в къща надявам се да си вземеш много сладурско куче и да си доволна
![]()
camp rock is the best
По-назад прочетох че си се ориентирала към бигълите. Хубави кучета са, но са малко инатливички и ще трябва повече обучение. Но стига да имаш желание и търпение всичко става, нали знаеш! Много е приятно да обучаваш куче, ако си вземеш и наистина го искаш ще видиш, че е така.
Иначе бигълите и аз ги харесвам, не са лениви, примерно като мопса, аз не си падам по такива кучета, защото за какво ми е куче което по цял ден ще лежи на дивана? Средно големи са и са добри за апартамент. Също обаче те са ловни кучета и не са особено добър избор ако имаш зайче, котка или нещо такова... Много жизнерадостни и игриви.
Щом нямаш амбиции за състезания и т.н може да вземеш куче без родословие ( не от развъдник ) , ще ти излезне по-евтино, но задължително трябва да вземеш от човек, на когото имаш доверие и знаеш че развъжда кучетата добре!
Все пак аз ти препоръчвам развъдника, въпреки, че е по-скъпо, все пак ако е хубав развъдника ще си 100 % сигурна че кучето ти е бигъл (или породата, която си решила), а и ще имаш документ, че е здраво и няма разни наследствени болести.
Иначе специално за бигъли не знам дали в България има развъдници...
И аз не знам дали тук има развъдници.Наистина искам да си е здраво кучето и поне като ще давам пари да знам за какво ги давам,но просто от развъдниците са наистина много скъпиПървоначално написано от Forester
А и не знам дали наистина ще е подходящо за апартамента,защотото то си е малко ловджийско куче...иначе е много симпатично и е по-активно
![]()
А ти?Първоначално написано от Momchence
Ако не е от улицата, по-добре да не си вземаме куче?
В предишни теми съветвах за Боксер, но не ! Въпреки че мойта е женска, като нея, толкова лудо куче не съм срещал, не ти препоръчвам боксер![]()
Бензин, а не кръв! Карбуратор, а не сърце!Машина, а не човек!