- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Флашка или СD ?
Кое е по- надеждно и по - хубаво за качване на снимки >?
Госпожата по Информатика все ни казва , че флашките не са хубави и не запазват много добре съдържанието , което е качено на тях. А пък аз мисля , че дисковете лесно се надраскват и не знам ..
Снимките са ми много важни , някой са още преди 2000г.![]()
и искам , когато ги кача и ги сложа на някое място да знам , че и след 10 години ще мога да ги видя ,,
А и друго кой флашки и CD-та са най - добри , говоря като марка ?
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
HDD > Flash > CD но все пак 100% надежност няма при никой носител. По-добре си ги качи на flash от колкото на CD. Марката едва ли има значение, но все пак първо провери дали дава проблеми с някаква друга информация. А за госпожа ви...тя си знае.
Честно казано никое от тях не е надеждно. Дисковете по принцип адски яко трябва да ги одереш, за да не може да се чете от тях. Не знам за какъв период пазят информацията годна за четене. На флашките май този срок беше десетина години.
Марка флашка не мога да ти препоръчам, още не съм си вземал такова чудо. Но иначе дисковете на Сони мога да ти препоръчам. Също и на Traxdata. Принко не си взимай, ще съжаляваш.
Успех!
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised
За дискове личното ми мнение е, че по-добро от Verbatim е рядкост и при флашките имам нблюдения само над PQI и Sony и определно второто е доста по-добро.![]()
Щом искаш да си запазиш снимките за винаги ги запиши на диск. Качествени дискове мога да ти препоръчам на SAMSUNG (черни - около 1лв. бройката)
П.П. Flash-ката е главно за пренос на данни или на документи, които да ти бъдат винаги под ръка, а не за съхраняване на файлове с години.
Точно така е!Първоначално написано от Ge7OverHere
"sladkish_14" - за по голяма сигурност, обаче нищо не ти пречи да съхраняваш снимките на 2 носители били те CD/DVD или флаш памет, пък може и на флашката и на CD/DVD-то едновеменно да ги имаш! Така се застраховаш двойно. Все пак няма абсолютно сигурно решение за съхранение - в многото копия му е "цаката"!![]()
и ако след 2 месеца падне?![]()
Качваш ги на 2 флашки и 2 диска за всеки случай, като на две-три години подменяш носителите.
Мисля, че е достатъчно сигурно.
Златни сте![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Флашката може и да не помни информацията след няколко години
Докато диска - да
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
А най-добре е сървър с дискове в райд 1.
И тянко, това, че не се използват толкова, не значи, че не са хубави.
Флашката работи на базата на намагнитване.
А самият процес с времето отслабва/губи свойствата си.
Тоест с годините флашката ще те предаде
Диска, ако се пази - вечен.
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
За флаштата е така... някъде бях чел за една марка и бяха написали, че помни информацията до 10 години!Първоначално написано от MakeMeLaugh
П.С. - А за диска не съм напълно сигурен! НИЩО НЕ Е ВЕЧНО!!!![]()
Както всичко в природата и той остарява физически и морално. След 10-15 години CD/DVD-носителите предполагам ще изчезнат от пазара, и на тяхно място тогава ще се използва "Blu-ray"-технологията или нещо още по иновационно...![]()
Абе има флашки на който дават по 10 години гаранция а на някои даже и доживотна ето пример http://plesio.bg/usb-sticks-c-699782...-p-236743.html макар че не знам как са го проверили като флашките са сравнително нова технология доколкото си спомням няма още 10 години от както е пусната първата флашка в света така че нямак как да го знаят на 100%![]()
Друг е въпроса дали помни доживот или просто физически има здравина доживот?
(егати странната дума ;д)
Само да разясня този термин "доживотна гаранция"!
- Първо - такава гаранция никъде не съществува...![]()
- Второ - Много пройзводители (особенно на флаш памети) обичат да използват горепосочения термин, но той не означава в буквален смисъл "доживотна" гаранция, а по скоро гаранцията важи до като този продукт се предлага на пазара и се пройзвежда!!! Ако се прекрати пройзводството и всички налични количества са изчерпени, както и тези държани на склад - то в този случай няма как да се изпълни гаранцията и да ви подменят повредения продукт с друг нов (в случая флаш памет)!!!![]()
П.С. - Дано да разбрахте как стоят нещата относно "доживотната гаранция"...![]()
може би и 2теама то сега USB 3 ще такова мамата на всички видове носители с тия 4.5Gbit/sec
Йей, това не го знаех.
Тенкю, май брада![]()
USB 3, SATA III, DX11
Лудницата ще е пълна, пари да имаш ;р
От колко ще старират цените, знаеш ли? Дай някакви примерни за хардове и флашки...Първоначално написано от MakeMeLaugh
За това USB 3 чета, че ще го пускат от една година вече. Беше планувано за Юни тази година, сега за кога е последно...![]()
И един последен въпрос: Като излезе SATA 3, ще я има ли за лаптоп и няма ли да паднат цените на SSD?
Много съм нахален...![]()
За Йей.. беше към doomkillerr и не е ирония.
Просто винаги съм се чудил какво значи това, и се оказа егати смешното, направо подигравка с потребителя ;д
ASUS бяха обевили дъно което има USB 3.0 (според някой източници ще има и Sata 3.0) но отложиха пускането, доколкото си спомням беше за Nehalem тоест цената ще е 600лв минимум