Цитирай Първоначално написано от InnchetO
И, съответно най-високо платената.. дилър
Дали?

Много простотии се изписаха в тази тема. Всъщност наистина не става ясно дали трябва да разгланичаваме професиите на ниско платени/високо платени или пък уж неморални.

Според мен щом си добър в някоя професия, няма шанс да не вземаш достатъчно пари. Било то проститука, работник на строеж и т.н. С тези думи, че някоя професия била ненужна, звучите като 11 годишната ми братовчедка, с крайно промит мозък. Снощи, докато вечеряхме и аз казах, че сервитьорката ни е много красиво момиче, на което възпитанието му личи, братовчедка ми отговори: "Да ама просто...как може да работи като сервитьорка. Говоря като майка ми, нали?" След малко разяснение от моя страна, че в някои заведения заплатите на сервитьорите са около 1400лв (което е повече от заплатата на голяма част от чиновниците на държавна служба, например.) дори тя осъзна, че не всичко опира до престижа на дадена професия, щом става дума за пари.

И така драги съформуници. Щом станем свидели на подобни гледки - проституки по улиците, потни работници на строеж, баби, събиращи стотинки пред тоалетната на заведение, чистачки, миячки, тираджии и прочее, нека първо се замислим какви хора са те всъщност. Дали непрестижната/невисоко платена професия не е в резултат на това, че нямат образование/възпитание/амбиция/стимул/нерви, а е просто въпрос на шанс. Или пък просто временна работа. Да съдиш е лесно, но в този случай обаче, просто е липса на опит.