- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- [vol.1] Осми клас - годината започна и за нас
Ами в моя град - ГПЧЕ ,,Христо Ботев'' - Английски с немски..от първо желание.Първоначално написано от faststep
![]()
И аз знам, че ще сме с учебни помагала.Първоначално написано от Kallyn4eto
Не давай положението, в което си, да те промени. Ти го промени! : )
![]()
![]()
.....
И защо все за осмокласниците говорите... Все едно няма прием и след 8 клас, сякаш и те не влизат в нови училища... Все тез осмокласници, та осмокласници...
Audio ergo sum
Както всяка година и тази имаше хора,които кандидатстват.Заедно обсъждахме всичко.Темите ни бяха ужасно дълги,но за сметна на това всичко,което искахме да кажем,си го казвахме в темата,а не правехме по 2094019502954 други.На някои хора(както и на мен) това много им помогна.Защо да не правим тема?Сега се вълнуваме.Ще сме в НОВО училище,с нови преподаватели и съученици.Нима ти не си се вълнувал?
По добре една тема,отколкото всеки ден по 10.![]()
А да, а пък тези, които са влезли след 8ми клас, не са в ново училище, няма да имат нови учители и съученици...
Audio ergo sum
Оф,започвам да се вбесявам.Ние от началото на годината пишем заедно и обсъждаме всичко.Те досега не са си направили тема,тяхен си проблем.
Това е форум.Всеки ще прави каквото си иска.Като не ти харесва темата-не пиши.Пречим ли ти?В личното пространство ли ти влизаме?Пфууу...
^Ооо. къв ти е проблема?![]()
Направи си тема за бъдещите 9-класници. В правилата на форума няма точка, която забранява нашата тема.
Злоба,злоба,злоба,злоба.... няма ли кво друго да правите, а само се заяждате?![]()
Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
сякаш искам да плача като малко дете,
но сълзи не потичат от очите въобще.
Peace & Love ;]]
Вие смятате ли да преговаряте по нещо![]()
и по-точно по математика![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Мен какво ме топли? И за тях ли искаш да направим тема? Или само искаш да пуснеш някакво мнение, без значение дали има смисъл или не?Първоначално написано от ArrowsOfDeath
![]()
Много ме дразните, като започнете да се обаждате ни в клин, ни в ръкав.![]()
Male
Амии.....не.Всъщност,мога да метна един поглед на българския и математиката,но то ще е няк'во отвеяно за 10-15 минути максимууум.![]()
Тука ме стряскат...По А,Б и Ц уроци отделни тетрадки по 100 листа...че по колко думи им давали на ден..че как ги измъчвали.Лелее,к'во ни чака.![]()
Аз не знам дали да си вземам отсега тетрадки по езика,защото знам ли ТОЧНО какво ще искат.Обаче сигурно няма да издържа до 15 и ще си купя.Само тетрадка речник ще се въздържа да купувам.
Една-две малки тетрадки да си имам за всеки случай,ъъм..голяма по математика и ЯВНО още няколко големи по английски.
Добре сте си вие, а аз още се чудя дали направих правилния избор с училището![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Къде си ти?
Ми то и ние се чудим, не можем да бъдем сигурни в нищо, докато не започнем да учим там. За себе си говоря, де.![]()
Peace & Love ;]]
Защо? Вече е ти ли харесва? Относно преговора, сигурно на 12-13 ще се преговоря по БЕЛ и математика нещо. По разказвателинте може също да си прегледам, ако има нещо останало. Езика - да, много ще се учи, пък и в НТБГ първата година ще го учим плюс останалите и просто не знам как ще се опрявм.На униформите вече им свикнаха, тоест с мисълта за тях. Като се замисля, последните 13 дена от ваканцията винаги са най-хубави, защото точно тогава осъзнаваш, че училището идва и се оптиваш да се насладиш на лятото колкото се може повече.
Криси, къде те приеха?![]()
Male
Първоначално написано от YouCantStopMe
Ми аз мисля да преговарям по БЕЛ и Мат другата седмица, че то не остана време, а и ся като почнат с входните.. Ние в езиковите сме си добре, че няма да учим уроци цяла година.. За сметка на това разбира се ще учим думи и граматика, но аз лично предпочитам езика пред математиката и/или разказвателните.. ;сПървоначално написано от joannalof
Вие сте луди да преговаряте.Имате цяяла година да учите, защо трябва да започвате от сега??
Едно нещо, което искам да обсъдим-слага ли се запетая пред "де"?
Веднъж гледах едно предаване по Канал едно, в което говореха за правописа.Явно често го дават, ама аз го видях за първи път.Обсъждаха всякакви грешки на писменото и разговорното общуване.Та в него казваха, че пред "де" и "бе", "ма" запетаи не трябва да има.Обаче на мен не ми се връзва, защото "бе" е обръщение, ако не се бъркам, а "де" не мога да го определя точно, но ми мяза на вметнат израз.Гледам, че вие слагате запетаи пред тях, обаче аз забелязах, че след като го чух това превило, съм спряла да пиша запетайка отпред.Можете ли да намерите точен източник, който да ни гарантира на 100% правилно ли е, не е ли.В гугъл нищо не пише.
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Ами аз ще ти кажа защо ще преговарям - защото съм почти убеден, че сега ще започнат още от втората седмица входните с аргументите, че имало много материал за взимане през годината.. И като кажат половината даскали изисквания за тетрадки, та и за учебници ще трябва да се ходи, а при всичките тези неща, едва ли ще имам време за преговор.То и сега в тая жега няма да е кой знае какъв преговор, ама както и да е.. ;d
А по въпроса за запетаята, според мен трябва да се слага.![]()
E-e-e, голяма работа.Не бих си прекъснала мързеливата ваканция
.
А за запетаите-точно това казвам, че няма логика, обаче те дори дадоха пример с "Хайде де" и "Добре бе".И запетаи нямаше
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Леле,аз винаги си пиша запетаи.Просто това 'бе' и 'де'...някак нелогично звучи да няма запетая..'бе'-то си е обръщение.
Но явно това е някакво правило и НЕ трябва да се пише запетая,щом даже са говорили затова по телевизията.
Ще го имам предвид.
Това намерих.
'бе'
частица-
За подсилване на обръщението и изразяване на близост. (Кажи бе, Иване, къде беше? Що бе?)
За изразяване на фамилиарност или пренебрежение при обръщение. (Стига бе! Така ли бе? Хайде бе!)
За подсилване при изразяване на присъединяване към мнение. (Вярно бе, няма го!)
Тука е писано без запетаи.
Съжалявам, не го бях видял.Първоначално написано от YouCantStopMe
![]()
Аз не смятам да преговарям по нищо, така или иначе в училище ще има часове за преговор, не се затормозявайте излишно. Пък и после щяла година ще учим до пръсване, да се порадваме на останалата ни ваканция.![]()
Male
И аз нямам намерение да преговарям.А как ще ги забравя разказвателните, просто не е истина... другата година ще му мисля.
А за запетаите... аз си ги пиша, ама като гледам май не трябва. Карай, нали минаха изпитите, няма да се затормозявам със запетаи повече.![]()
Peace & Love ;]]
Сега минах през Ориндж - има вече тетрадки, ама ми се струва, че са по-малко от миналата година и като че ли малко по-евтини, което трябваше да направят преди време. Говоря за малките все пак, и не чак толкова засукани. Иначе скъпи все още има, има и всякакви глупости. Абе просто рай, ако имаш пари да харчиш за това.![]()
Аз се снимах преди един два месеца за личната карта, така че имам снимки за бележника и картата. Унифора .. ми униформа братовчедка ми беше в същото даскало и завърши тази година ще ми даде своята, от миналата година има и някакви сака и сигурно само него ще трябва да купувам. Още се чудя за облекло за първия учебен денТрябва да си взема и чанта. Утре отивам да запазвам часове при фризьори козметици и прочие. По магазините в други ден.
![]()