- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- [vol.1] Осми клас - годината започна и за нас
Хах.. Класа ми- почти пълна трагедия, има само печени момчета и 1 момиче.. Иначе даскалото е яко запознах се с доста хора.А по френски не ни мъчат толкова, въпреки че е доста отегчително.. Онзи ден имах 3 блокаАма не ми е толкова трудно.. И ние имаме контролно в сряда
да не остана по назад..
Класа ми е много готин.Всички с 1-2 изключения са супер печени и забавни.Всеки ден имам по 4 часа английскии още от първия ден ни дадоха домашни и съчинения. А, и между другото YouCantStopMe и аз съм с този учебник със сърфа отпред.Госпожата каза, че ще го минем целия за 2 месеца
и после почваме с другия, дето се води 2-ро ниво.По математика не си спомням нищо за учебника ама госпожата е малкоо...строгичка и нищо почти не мога да разбера при нея, ама карай, все някак ще уча.По БЕЛ г-жата ме кефи, добре обяснява.Имам малко притеснения относно този по физическо, защото 2-рия час писа на целия клас закъснения, защото не можахме да намерим съблекалните и закъсняхме с 3 минути.Но като цяло съм доволна.
![]()
Аз също като VeRoNa съм с по 4 часа английски на ден(само в петъка по 2 xD).. Ние ще сме с OPPORTUNITIES for Bulgaria на Longman, мисля че се пада първия - т.е. червения:
В най-скоро време би трябвало да ги получим. Ние досега си припомняхме азбуката, гласни - съгласни букви
, както и държавите, и националностите, писахме имейл, и така
. Нищо трудно като цяло. И ние трябва до 2 месеца някъде да го свършим учебника, и ще сменим, и трите учебника за 1 година
. Госпожата по английски изглежда малко строга, но така може би е по-добре.
![]()
Loko Sofia![]()
Manchester United![]()
[quote=ElinoOor][quote=ElenorRugby]Hallo! Четох аз тука неволите ви и искам да ви ЗАКОВА и да не се оплаквате от класните си. В сряда имахме 4 часа НЕМСКИ и взехме азбуката + сто думи. СТО. В четвъртък взехме диалози за запознанство (от сорта на Wie hei
[size=3]Sie ist ein Star
Ihr Traum ist wahr..
Sie tanzt im Licht..
Nachts liegt sie wach und die Angst kommt ganz nah..
Sie sucht das M
Аз на курсовете по английски съм с тези учебници. Много добре е написано всичко. Добър учебник са ви избрали.Първоначално написано от smiLexaga1n
![]()
И аз на курсовете съм с тях, обаче е само "Opportunities", няма "for Bulgaria".Първоначално написано от iiordanova
![]()
Male
+1 (т.е. и ние сме с тези учебници + учебни тетрадки)Първоначално написано от smiLexaga1n
Но ние си ги получихме още във втория учебен ден и имаме 5 часа АЕ на ден (4 редовни + 1 СИП), само в понеделник са 3.
Иначе наща госпожа иска 1 голяма тетрадка за работа в клас + домашна работа, 1 тетрадка-речник, 1 тетрадка за съчиненията ни и 1 тетрадка за упражнение на думите. Така де, раничката ми тежи![]()
Слам Копам: Та аз ви нарекох недоразвити едноклетъчни неандерталци.
Плочката: Никой не може да ни вика недоразвити еднолични нинджи без палци.
Стискайте палци утре тест по Немски - на около 150 думи (не се знае колко ще ни даде ама имаме 4 часа на веднъж - така че едва ли и дреме) сега седнах и прегледах думите около 30 не ги знаех доста добре .. сега ги намалих до около 10 - 12 и сега тези останали ще ги понапиша по един ред и съм Ready To Go.
![]()
Но все пак стискайте палци - казвайте ако имате някакви входни.. аз само по Български съм правил и утре сигурно ще ми го връщат![]()
ПП> За Господина ни по БЕЛ се носят легенди, че на подгответата миналата година е писал 2 шестици за годината от всичките 7 паралелкиМашина
![]()
По един ред!Нас ни карат да пишем думата 20 пъти на немски и 20 пъти на български, направо се скапвам.
![]()
Male
Съжалявам те... нас ни карат 3 пъти на немски минимум и всичко е по наша преценка... Аз пиша лесните думи по 3 пъти и всички глаголи и съществителни по ред, два...![]()
Мисля,че 2 реда са предостатъчни да ти се набие в главата думата...
Бтв проверяват ли ви домашното?
Нас ни карат по 10 пъти само. А иначе тва няма да е кой знае кво контролно. Всяка седмица ше пускат такива на думите ии съм сигурна, че няма да е 4 часаА около 20 мин, или най- много един час. Не съм сигурна.. утре ще видим
Иначе на нас ни проверява домашното![]()
Ние взехме доста думи по английски,но те повечето са ни познати-знаем ги.Взехме и граматика - a/an и the.Взехме и числата,и азбуката.![]()
![]()
Така че утре ще правим на това контролна.![]()
Домашната я четем.
А пък аз току-що си попълних бележникаааааааа.![]()
Май утре ще правим контролно, само дето аз последна научавам... знам ги вече нещата горе-долу.. абе майната му вече..
ПП: НЕ МОГА да запомня азбуката!!!![]()
we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...
Jeff Hardy forever!!
на немски и на БЪЛГАРСКИ?! Ъъъ..Първоначално написано от faststep
![]()
Нашата класна ни каза "Ако искате не ги и упражнявайте, само ги знайте и ги пишете вярно"![]()
![]()
![]()
[size=3]Sie ist ein Star
Ihr Traum ist wahr..
Sie tanzt im Licht..
Nachts liegt sie wach und die Angst kommt ganz nah..
Sie sucht das M
аз немската не мога да я кажа :Д ; Мога да я напиша (щот е като английската :Д ) иначе да я казвам ми е зор - че трябва да се замислям как се чете точноПървоначално написано от Millen4ety
![]()
А утре искам поне 5 да изкарам
![]()
:S Утре ще ни връщат входните по БЕЛ![]()
Нас по 10 пъти, а днес съм писал около час.. Към два-три листа голям формат изписах. Ама то какво да очакваш, така се учи език.Първоначално написано от iratenax
![]()
хич не ми се почвашено сега пък не искам да свършва НИКОГААА!!!! толкова е яко, имаме само 2ма нови ученика иииииииииииииииииииииииии и 18 часа английски
![]()
![]()
когато не си по коридорите в дск направо се чудиш къде да ходиш![]()
^Сега се кефиш,но някой ден може и да съжеляваш,защото първо,че като се пишат повечко думите се помнят по-лесно и второ,че като ги пишеш по 5 реда примерно / аз по толкова ги пиша/ ти се забиват яко в главата и после трудно излизат,което е хубаво,защото нито рез ваканцията забравяш нито нищо...нооо всеки си преценява![]()
Cause every girl here wonna be her..
She's nothing like a girl you've ever seen before.Nothing you can compare to your neighbourhood hoe.The way that booty movin' I can't take mo more!!
При нас не е задължително да се пишат. Който както иска да ги учи, важното е да се знаят.Аз лично ги пиша, `щото така съм свикнала.
![]()
Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
сякаш искам да плача като малко дете,
но сълзи не потичат от очите въобще.
Peace & Love ;]]
КонтролниЧКАТА по Английски мина успешно.Утре ще видя какви съм ги забъркала.Днеска взехме доооооооста думи,но те повечето няк'ви националности,държави.Абе-тъпа работа.В единия час,заклевам се,щях да се тръшна на чина и да заспя.![]()
Утре ще правим по математика входно.Първото входно засега.Други не сме правили.По БЕЛ не знам,сигурно ще кажат утре.
Олее...всичко съм забравила по тая (тъпа) математика.Сериозно говоря.Тука взимам да решавам някакъв тест и на геометричнитееее...не е за разправяне.Стискайте палци и се молете за мен.
![]()
По БЕЛ още не сме получили учебниците.
Кой от тук по Математика е на Архимед?
Мен много много не ми се ходи ама като трябва... тая година съм зайче и ново даскало...автобуси работи, иначе се запознах с нови хора яко е![]()
![]()
Моя учебник по математика е на Архимед
sladkata_ani4ka
Хей.. аз не пиша много, много.. но пък за това следя темата редовно !
Вчера направихме контролна по Английски, а днес си направихме входното по Математика.. По Английски беше доста лесна / поне за мен.. знам ли, може да е защото материала го знаех и преди това../ ..днес ни ги върнаха.. имам пълно 6
..НО господина каза, че като цяло положението с контролните е било ТРАГИЧНО
За жалост, съучениците ми български не могат да говорят / някои /, та камо ли Английски
Ще се оправят : ) По Математика днес на входното.. теста беше нормален.. нито труден, нито лесен
Мисля, че се справих.. незнам, ще видим като ги върнат.. По БЕЛ госпожата ни каза, че и тя не знае кога ще правим.. каза, че още не е направила теста, а и можело да не ни предупреди.. когато й скимнело..
Какво да ви кажа.. на ден имаме по 8 часа Английски език от 10.. от 7 и 20 до 16 и 40 сме на училище.. демек по цял ден.. на ден имаме около 4-5 часа А уроци, 1 час В уроци, и следобяд имаме 3 часа С уроци.. от 13 и 10 до 14 и 10 имаме почивка : ) Ходим да ядем.. и т.н., всеки както иска : ) Думи сме взели около 200 горе-долу.. Взехме няк'ви въпроси..
и така.. А, думите ги пишем.. ами различно.. всеки по колкото иска, но е важно да се знаят ! Тези думи, които ги знам аз ги пиша по 1-2 реда, може и 3.. зависи от думата : ) А пък новите - по 5 / реда /ни посъветваха, та да можем да ги запомним.. За сега ми е лесно, може би е защото знам материала, който взимаме.. незнам.. ще видим след време как ще е.. Айде за сега чао
![]()
![]()
![]()