Първоначално написано от
Riot
НА 22 съм и си подувам очите на компютърни игри, проблем ли е ?
Да, щом питаш. Лично твой проблем.
Времето което прекарваш за да си "подуваш очите на компютърни игри" можеш да го използваш за да работиш, да спортуваш или да учиш (на 22 си, може би все още не си получил бакалаварска степен, а ако си - нищо не ти пречи да запишеш магистратура или просто да отделяш време за учене на някакъв език ).
Какви са предимствата на работата пред РС игрите:
-изкарваш пари - сигурна съм, че няма да откажеш малко повече. Все пак и да имаме, такава ни е нагласата, че искаме oще.
-разнообразяваш си деня с нещо полезно - все пак вършиш някаква работа, все си в помощ на някого (шефа,колегите, народа и т.н.)
-изпитваш удоволствие и удовлетворение от това което вършиш (естествено не всички сме работливи, не на всеки му е приятна работата, но няма пълно щастие. Трябва да сме доволни и на това което имаме в тази криза.)
Какви са предимствата на спорта пред РС игрите - всички знаем. Перфектната грижа за тялото и здравето.
Какви са предимствата на ученето пред РС игрите :
-обогатяваш се духовно, със знания.
-забавляваш се докато откриваш нова информация.
-един език, няколко книги ,няколко семестъра - никога не са в повече.
Проблем е ^ .Защото всички си хабим времето с нещо вредно и безсмислено. Проблема според мен са мързела / слабата воля / безотговорността (тясно свързани са в случая).
Както и да е, отнесох се пак.