- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Почивки в чужбина
да бе бех чел некаде че е завършил Харварт
ти верно ли си живел в Германия и на колко си ?
16 и да вярно е, че съм живял за малко там. А Буш е завършил първо Йел, после Харвардд.Първоначално написано от bubals
Клинтън също е бил в Йел.
![]()
според тебе 2 години курсове ще стигат ли за зимане за САТ и ТОЕЛФ
Две години курсове за САТ и ТОЙФЕЛ или две години общ английски?Първоначално написано от bubals
eми да речем общ
Абсурд. На мен английски ми е първи език. Учил съм го 14 години, учи в такова училище, говоря го всеки ден, пиша литературни-интерпретативни съчинения по английски творби, уча всичко на английски, повечето ми приятели са англо-говорящи и пак не мога да кажа, че САТ е лесен. За САТ си трябват мнооооого години сериозно изучаване на езика и поне година специализирани уроци. Не е шега работа. ТОЙФЕЛ е много лесен според мен...но не съм много точно мерило. Ако сега почваш с английския ще ти е доста трудничък, да не кажа непосилен. И много зависи къде искаш да учиш в Америка. Има огромна разлика между университет и университет.![]()
amk933 на мен пък да ти кажа TOEFL ми се видя много по -труден от SAT. хаха Аз добре, че взех ТОЙФЕЛ за всеки случай, че ако трябваше да им го давам голям смях щеше да пада!![]()
Та ако сега мислиш да почваш да учиш английски, няма много добре да се представиш...САТ го взимат всички американци и пак има много хора, които не се представят добре. А и не знам как е за международни студенти, но тук се кандидатства една година преди началото на годината. В повечето университети крайния срок за подаване на документите е януари.
амк933 ти кво го занимаваш човека с други университети. Той иска да ходи в ХарвЪрТ.
И аз така мисля!Аз съм в езикова гимназия,в подгответо имахме 4-5 часа английски всеки ден,сега имаме и 2 предмета на английски(за жалост не изцяло),уча страшно мн,превеждам филми,гледам неща като Gossip Girl,Kourtney and Khloe take Miami и всякакви други на английски всеки ден(защото ги няма на бг де),общувам много с хора,които са англоговорящи и все пак ще ми се наложи поне 1 година да ходя на уроци,където специално да ме подготвят.А ти си и на 17(нали така беше?) трябвало преди около 4 години да правиш този избор,ако искаш да минеш САТ-а.Сега ще ти е много трудно според мен.
Може...На мен ТОЙФЕЛ ми е много лесен. Просто, когато английски си ти е твой език, са ти очевадни грешките...Даже правихме един рпобен и целият клас се смя с глас.Първоначално написано от windowlicker
Ама все пак има разлика. Ние учим съвсем различен английски от ESL-а.
![]()
windowlicker това е верно ,че искам Харварт обаче маи требва да се напъна бая-бая![]()
Добре бе, искаш ХарварД и въпреки че го написах 15 пъти пак не го написа правилно. Х а р в а р д! И освен това трябва да имаш един тон извънкласни занимания.Първоначално написано от bubals
а и да питам кога почват да учат? (смисал от кои месеца и до кога трява да си дали документи и такива ако може windowlicker да каже се пак учи там) .....амк ако знае и ти кажи
зад ХарварДПървоначално написано от bubals
Първо научи българския по-добре,после се напъвай за английския
![]()
викаш амк това е то образуванието пот![]()
![]()
Младеж, не искам да ти развалям мечтите, но нямаш никакъв шанс за Харвард. Както амк каза освен ОТЛИЧНИ оценки ти трябват много други неща като например да си играл някакъв спорт към училище както и да си доброволствал/работил за без пари с цел да помагаш на нуждаещи се и такива ми ти работи. Второ Харвард е частен университет и таксите са към $40 000 на година! Да, има стипендии и да, хиляди хора се борят за една.
Всеки университет започва на различна дата, но общо взето всички започват края на август и годината свършва през май поне във Вирджиния.
Иел сигурно е зъщото
що ве windowlicker ти да не си кандидатствал в ХарварД ,че знаеш толко много![]()
В Йел е още по-трудно, защото Йел е the most highly selective university в Америка.Първоначално написано от bubals
![]()
харварД маи е наи елитния или ?
е амк като Йел е по-труден ти като не си играл в отбора на даскалото и не си работил за нуждаещи се ?? а сигурно ще има Full Aи перфектен англински език
пък да не говорим за таксите
бях чел някаде ,че не ти трябва пълно 6 ами наи-малко 5.75 тряба да имаш
В частни университети не съм кандидатствала. Оценките тука са много различни от българските! И къде го чете тва?! От някой българин дето е имал 5.75 и е влязъл в Харвард?! Аз дори не разбирам за какво ги питаш тия въпроси непрекъснато като е ясно, че никога няма дари и близо до САЩ да дойдеш така като те гледам.