- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Как шофираш ти?
Общо взето всеки си има начин на шофиране...
Бързо, бавно, лашкане в завоите, малко сменяне на скорости, повече сменяне на скорости... Държене на волан, маниери и т.н.![]()
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
Като пълен кретен и с рязко пускане на съединителя.
Богатите също плачат, но е по- добре да плачеш в лимозина, от колкото в градския транспорт.
Мене ме карат. Даже по няколко коли на ден сменям...
В момента не изпитвам нужда от собствен превоз, нито имам излишни пари, за да подържам кола. А да искам от нашите не искам. Не са ми длъжни.
Grumpy old madman
Моето мнение изобщо нямаше връзка с твоето.
Друг е въпроса, че като човек, който постоянно разправя за "мамини синчета", а в разрез с това очакваш от вашите да ти купуват кола и да ти поемат някакви разходи.
Grumpy old madman
Карам агресивно, винаги с настъпан здравата педал, редовно си пера с 100-120 из града, където е еднопосочно и пътя го позволява.
Пък и работата ми е свързана с шофиране и винаги бързам
Именно затова и винаги спирам със превкючване на скорости иначе ше се утрепя ;д
Често се случва да се разминаваме бързо на 15-20 санта един от друг с някоя кола и отсреща понякога се шашкат ;д
Като возя някой завивам както си му е реда да не му става гадно, иначе като съм сам се случва по-рязко.
А да и винаги съм с пуснати фарове да се виждам
Но по принцип карам внимателно въпреки, че не спазвам никога ограниченията и всичко е изчислено и не съм егоист на пътя, гледам да си карам по-бързичко, но да не се пречкам излишно на хората, щото е тъпо.
А бе отстрани ако ме гледат приличам понякога на безразсъдник, но по всяко време знам какво се случва и каква е ситуацията
Особено като се връщам от работа и улуча зелената вълна![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Зависи какво карам и в какво настроение го карам.
Когато шофирам личната кола и съм в лежерно настроение шофирам бавно и икономично като немец. Когато не съм на кеф съм постоянно с ръчна в завоите и други, не до там по закон маневри.
Когато карам служебни автомобили за по над 100к евро принципно карам бавно като брандиран шофьор, но чат-пат наказвам самозабравилите се селяни по светофарите с една втора предавка, на която до сега не се е намерил кой да се опре.. а по магистралите съм постоянно в лява лента с пуснат мигач. Или пък не.
MakeMeLaugh, сеатите ви от кога могат да вдигат 120?![]()
имам чувството, че само аз успях да им направя един път 180 на магистралата по нанадолнище и щеше да излети тва 1.2 мижитурче![]()
Сега следва тема:
Кой колко контролни точки има на талона и какви официални* нарушения е правил![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Мен талончето ми е пълно. Имам тук няколко нарушения, които ми струваха по ~120 евро всяко и от тогава крака много ми олекна.
Иначе сега си смених книжката и в тази пак имам пълен брой точки.
Grumpy old madman
Вдигат, вдигат :>
То затова и днес видях, че антифриза е под минимума
П.П.
Поздрав с една изпушила котка:
http://vbox7.com/play:2c26d01b
![]()
![]()
![]()
пффф мен ме вози един път русата от благоевград с 160, с корсата и щях да пометна вътре... и благодарих на Господ, че времето беше хубаво - щото на тая въшка малко да те духне вятъра странично и си в другата лента![]()
иначе талона ми е пълен, да 'не повярваш'![]()
За София!
1. Първа кола на сфетофар не оставам
2. Ако мога да се прередя го правя
3. Никога не давам път на хора без предимство
4. Най-бързата лента... моята
5. Най-бързият начин да стигнеш някъде - с нарушение
6. На кристовище минавам първо аз, после най-нахалният и накрая по закон
7. Желязно правило за мен - винаги давам мигач
Но кого заблуждаваме, половин София е като лунен пейзаж. Такива случки съм имал заради тия дупки че не е за разправяне.
ХАхаха, мда и Клио-тата и те същия чеп ;д
Е Сеата е като дъвка на платното, няма грижи :P
И моя е пълен и дано да остане дълго така![]()
Обаче чичко паяк ме е открадвал![]()
![]()
пролича си вече кой е със селския манталитет. Похвалете се сега, че и на тротоара паркирате...![]()
Saatana vittu perkele hate crew!
Който си няма гараж да му мисли.Докато в София почти всяко нарушение продължава да е 10-ка и всеки гледа да те изцака както може няма да оставам и аз по-назад. Ако не си егоист няма кой да помисли за теб.
Аз държа винаги волана само с лява ръка, нещо не мога да си слагам и дясната, по - лесно ми идва само с една.
Постоянно сменям скорости, на път с доста завои карам с 80-90, на магистралата 130-140. Не лашкам в завоите.![]()
За съжаление е факт, че ако караш по закон в София ще предизвикаш ПТП, или най-малкото майка ти ще стане най-желаната жена. За това 'мразя' начинаещите шофьори, които карат с 40 и правят предпоставки за сериозни катастрофи, подтиквайки лявата лента да се задръства.
Не е въпросът да не нарушаваш правилата, въпросът е да го правиш културно, само когато се налага и да има ТОЛЕРАНС на пътя!
И аз винаги с лява и с подпрян лакът на вратата.
А другата е на скоростния лост или отпусната на крака ми за готовност.
С дете ми е много некомфортно.
То хората така съвсем културно и изискано разпродадоха на безценица държавата. Много културно Царя си заграби имоти.
Абе. Важното е, че е културно.
Интересно, защо в стррани, където се спазват законите и културните нарушения са съпроводени с културни глоби има по-малко инциденти на пътя, че и движението върви по-добре?
Grumpy old madman
Много е деликатна темата за толеранса по "пътищата"./ Sofia=offroad/
Само едно изтъркано до болка клише ще напиша - мигачът не ти дава предимство! Затова колкото и да ви е неприятно ако не искате да ви засичат не спазвайте прекалено голяма дистанция. Ще кажете че е лудост, но с опит се свиква да се ориентираш по най-добрия начин в обстановката и да подбираш оптимални параметри на шофиране.
^^ Добре ве, има ли тема в която ти да не се разхленчиш бе мама му стара.
Пиши по темата и тва е.
Мрън това, мрън онова, много си глезена значи..
МираКули е прав, всичко е до опит и тренинг.
хахаха кво се сетих сега - одеве чувам патрулка бипка с мегафона или там каквото е. и след малко съседа изхвърча с форда си през улицата, патрулката почна да го гони, и няколко пъти го видях да бяга с мръсна газ из квартала из тротоари, улицата навсякъде и патрулката след него със сирените... все 1но филм гледах, бахти лудия, винаги пиян и филмиран е, ама тоя път си замина.. ;д
Мда, същия съм.Първоначално написано от MakeMeLaugh
![]()
Eййй за изцепките по пътя трябва направо нова тема да си отворим. Няколко пъти съм снимал докато карам и могат да се видят невероятни куриози. Просто тоя народ съм убеден че не е наред.Ае майтап да става; ако си със здрави нерви може дори да ти е забавно да си караш из наша София и околности.
До опит и тренинг е, ако си на пистата сам, а не си насред натоварен път. С твоето агресивно шофиране е напълно възможно да предизвикаш неправилна реакция в начинаещ шофьор и да стане инцидент.Първоначално написано от MakeMeLaugh
Май така преди няколко години един професионален шофьор - неколкократен рали шампион взе едно семейство със себе си.
Като си отидеш на село се прави на опитен колкото си искаш.
А има ли някоя тема, в която ти да не се изперчиш по най-селския начин?
Ако капаците ти не бяха големи като капака на тоалетната чиния можеше и да се усетиш, ама ...
Grumpy old madman
Пък я съм си в моето село. Сериозно ако един ден подкараш кола, което не ти пожелавам в София ще видиш каква ненормална история е. И то не заради шофьори като мен, а заради хора с платени книжки/или без/. Заради хора употребили невероятни количества алкохол. Буквално заради хора с нисък коефициент на интелигентност и без грам чуство за динамика, ориентировка и логическо мислене. Да не говорим за хората, качили се в колата да правят всичко друго, но не и да внимават какво се случва около тях.