- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Как шофираш ти?
И това оправдава да караш като състезател?
Оправдава да заемеш безсъмртната поза с лакет на прозореца, ръка стиснала скоростния лост и да се мислиш за по-велик от няколко хиляди човека, които са работили по законите за движение по пътищата?
Карал съм коли, които позволяват много повече отколкото позволява обстановката. Това, че колата може и си се помислил за най-великия не селянията.
Grumpy old madman
Спокоен шофьор съм докато някой селски калъф не ме засече или се опита да се предреди без мигач. Пък и с моята кола е трудно да се бърза.
Но като цяло съм по-нахален, защото иначе никой няма да те пусне да минеш.
Говориш като предубеден за мен човек, което на мен ми говори, че споренето е безмислено. Ho въпреки това... Селянията за мен е в това да нарушаваш правата на останалите шофьори с нелогични или известни само на теб действия. Навлизам малко в конкретиката, но няма как иначе. Селско е да засечеш някого на пътя. Без светлинен сигнал да предредиш някого почти винаги с висока/опасна скорост като с тази маневра отнемаш правото му да кара безопасно и комфортно. Аз никога не засичам на пътя. Предреждам обикновено заспали шматки в задръствания или някой, който смята за забавно да кара бавно в лявата лента, когато дясната е свободна. На кръстовище/доста често т-образно/ на дооста хора им убягва кой е с предимство и докато вземат да решат аз вече съм минал. Това разбира са някакви подробности, които всеки върши. Има и страшно много други подобни ситуации, които отново са си за отделна тема. Превишената скорост е спорна тема. Ако отричаш факторът рефлекси няма смисъл да говорим. Така или иначе в градовете в България по правило не можеш да караш особено бързо заради дупките и неправилно паркираните коли. Напоследък и наличието на камери започва да оказва влияние, така че можеш да спиш спокоен. Иначе какво има да задълбаваме в тази тема. За мен основният бич за обикновения шофьор са най-общо разсеяните шофьори, дали под влияние на алкохол или други странични фактори.
В заключение ще кажа, че всеки носи последствията от действията си и трябва да живее с тях.
волана го държа с две ръце ако карам с по-висока скорост, през останалото време си държа лоста
от светофар винаги се изнасям по възможно най-бързия начин
абе всъщност в общи линии карането ми зависи от настроението ми
ако съм на кеф и съм спокоен си карам спокойно, ама ако съм ядосан не ми пука нито за другите, нито за предимства и знаци, нито за ограничения
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Как шофирам аз ?
Според мен неорентирано, понеже съм още млад шофьор
След взимането на изпита съм имал 3 карания на наща кола още не съм свикнал много, но като цяло не обичам да тормозя колата с една предавка постоянно сменям. Не карам бързо и бясно, но бащата кат ми каже ГАЗ ... аз кво да напрая ?
+ туй немам много кураж да напъна газта и гледам да съм по-внимателен
А и не уважавам гъзарлъка по пътищата за мен по-добре е като си светне жълто да си изчакам една минута от колкото да нанизвам газта до дупка![]()
щом си зех изпита начи карам горе-долу![]()
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
Уфф ами по принцип в София не обичам да карам. Избягвам. Много ме стресират тия задръствания и луди шофьори![]()
И все пак ако ми се наложи съм нащрек. Абе не ми е приятно.
Извънградско обаче обичам да натискам педала и съм много спокойна и уверена.
Това, което правя (или по-скоро не правя) е,че никога не мигам на колите отсреща, когато видя полицаи по пътя, защото така големи олигофрени,, които карат като ненормални се измъкват и после отнемат чужд човешки живот. Нека бъдат наказани мамка им.
шофирам спокойно
обичам да возя, а не да карам, когато съм с хора съм задължен да се чувстват приятно, а не да се държат за дръжките за да не литнат
тъй като автомобилът си е мой, подръжката моя, бензинът го плащам пак аз си карам икономично
гледам винаги да съм колегиален, мигач пускам винаги
извънградско не се правя на мъж, но и не съм бабата на пътя
никога не карам пил
досега нямам констатирано нарушение
Нямам нищо против да карам културно, ако и другите го правят така. Както казах - не мисля да създавам предпоставки за ПТП, карайки по правилата - в Скопие бях образцов шофьор, защото там карат по европейски спрямо това, което видях. Само един тарикат ми се случи, типично по нашенски да ме засича от двете страни и да ми крещи нещо от вътре, с някакъв по-стар от мен баварец..и го наказах разбира се на подходящия широк булевард, защото такива селяни ги оставям далеч назад с подходящата кола.Първоначално написано от Canis_Dirus
Аз искам да карам трамвай![]()
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
Хора, тук, в Дания, шофьорите са пълната противоположност на тези в България. Започват да намалят от учудващо голямо разстояние, винаги спират за пешеходци и велосипедисти, на червено досега не съм видял някой да мине и всички се чакат, без да надуват клаксона. ПТП не съм видял засега.
Ти за моите капацитети не говори мамино синче, щото моите не са силни само на думиПървоначално написано от Canis_Dirus
Може и с 20 да караш, ама като не си уверен какво правиш и ако не владееш ситуацията пак ще се натресеш/те натресат като балък.
Всеки сам си знае възможностите - ти като не можеш бързо - карай си бавно, аз като мога бързо - си карам бързо.
И не може човек, който не е и не кара редовно кола да дава адекватни мнения как се кара по пътищата било то из София или на селоВсе 1-но аз да ти говоря за проектите на Наса..
И ако наитина мислиш да спазваш законите и да ми караш на главните улици из Сф с 40-50 по закон - успех ти пожелавам и от сега ще купя карамфили за всеки случай ;д Сам знаеш, че няма как да стане това, обаче нали трябва да се дърдори нещо..
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Имам книжка от 3 години, но съм карал много малко.
Стила ми на шофиране е... страхлив.
Ае големи сте били разбойници всички ве. Смешници. Кво чупите. Прозорци на "разни самоповярвали си шофери". Хахаха и кво, като видиш некой дет не те кефи на пътя почваш да го следиш докато разбереш къде живее. После вечерта се събирате с дружките си и му пукате гумите. Тъй ли?
Това с гумите и аз го пробвах, а прашката и сачма от лагер не прощава на паркиралия на тротоара
Иначе карам бързо, винаги с колан, веднъж не го сложих и талона и портфейла ми олекнаха, не паркирам неправилно, само спирам така, но рядко. Случва се да мина на жълто, преотстъпвам си предимството, а наглите за шофьори наай-много мястото зад мен. Няколко пъти искаха да ме избутват от пътя, но на мен за колата не ми пука, а и съм бил с предимство. Лъскавите коли и шофьорите с анцузи не се перчат
Винаги съм с пуснати фарове, пускам мигачи, спирам внезапноПресичащите неправилно не ги пускам, минаващите на червено ги псувам и им свиря, тези на пешеходната ги пускам.
сутрин като си пия кафенцето и си пуша цигарата карам със краката..като лапна цигарата да си дръпна сменям скоростите....
Спри повервина, щото не ти влияе добре.Първоначално написано от MakeMeLaugh
Ти сериозно ли? Имал опит и така го усещал и затова карал в най-лявта лента и над разрешеното.
По твоята логика ти с твойте 5 години опит трябва да си в дясните ленти, защото има достатъчно водачи с 20+ години стаж зад волана и по-добри коли.
Тоест не е до опит, а до манталитет.
Всеки може да кара бързо. И една тухла да сложа и тя ще кара бързо.
Кола не карам в момента, но е имало периоди, в които съм карал по 300+ километра всеки ден. Включително и доста мощни коли, но не съм се държал като селянин на пътя.
Та по твоята логика, какво му е по-адекватното на твоето мнение от това на няколко стотици професионални шофьори с по 30+ години стаж?
Иначе ми е супер интересно, как в големи градове в Европа всички си карат в ограничението и движението си върви супер, докато не се появят диви източни субекти.
Та айде спирай повервина, щото изобщо не си готин.
Grumpy old madman
и мен само ме возятПървоначално написано от Canis_Dirus
![]()
София е пренаселена и няма добра инфраструктура. Стига сте сравнявали София със света... Ясно е, че не струваме. Незнам дали си карал в чужбина, но селяци има навсякъде. Както казах не е селско да караш бързо, а да пречиш на околните.
За големите европейски градове може да се говори много и ще стане ясно на всички защо тук е толкова зле. Ако имаше метро, аутобани, свестни магистрали и пътища нещата щяха да изглеждат много по-различно. Ехх мечтии...
Някои хора, ако им се изсереш в главите, ще им е по-качествено съдържанието от сега.
Бързото каране на някои стресира другите водачи и един вид ги принуждава те да настъпват газра, ако не искат да влизат в конфликтни ситуации със засичане и неспазване на дистанция.
Селско е да е се усещаш, че пречиш.
Grumpy old madman
Затуй са автокаското и гаражите. Който нема да му мисли. Пък кое е по-селско нека всеки решава сам за себе си.
Ама като почнете с думата "манталитет" и "селско" и сте много праведни и готини.
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Каза човека, в чийто подпис стой "Има само 2 мнения - Моето и грешното!"Първоначално написано от MakeMeLaugh
Може и да сме грешни и абсолютно не-готини, но ти пак ще си останеш със селски манталитет.
Grumpy old madman
Точно от теб не се обиждам, мрънкало такова. Не те смятам за някакъв вид критерий.
То няма тема, дето да не се размърмориш като лелка, глезенчо мамин, не се ли усещаш, че света е по-суров от твоята мека душа.
Мисля, че се изказах по темата, няма какво да добавя
Всеки кара според възможностите си, важното е да е преценено и да не създава опасни ситуации, било то с 20-60-100...
Нещо, което споменах преди няколко страници, че правя въпреки начина си на каране понякога, но няма кой да види и се прави на "ощипана госпожица".
Лека вечер![]()
^ много бъркаш, не знам дали се сещаш?
какво значи според възможностите си, ще ми обясниш ли?
ако човек кара бавно, то не е добър шофьор, това ли се опитваш да кажеш?