.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Hybrid View

Супер фен Аватара на Anonys
    Lassen + Futur ли е ? Защото още не съм взел бъдещето. Тоест някой ще може ли да ми каже как се образува и да ми даде правилата за futur ?

Edit :
    Sitzen,saß,gesessen (h)
    Setzen,te,t (s)

=>Später >BIN< ich mich an den Computer gesetzt( >HABE< ich am Computer gesessen) ,(habe) einen Film angeschaut und telefoniert.
    Последно редактирано от Anonys : 05-05-2012 на 10:50

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Anonys Виж мнението
    Lassen + Futur ли е ? Защото още не съм взел бъдещето. Тоест някой ще може ли да ми каже как се образува и да ми даде правилата за futur ?

Edit :
    Sitzen,saß,gesessen (h)
    Setzen,te,t (s)

=>Später >BIN< ich mich an den Computer gesetzt( >HABE< ich am Computer gesessen) ,(habe) einen Film angeschaut und telefoniert.

Съгласна съм напълно със забележката в частта за sitzen с haben, но не и за sich setzen със sein.
    =>
    Später habe ich mich an den Computer gesetzt( habe ich am Computer gesessen) ,(habe) einen Film angeschaut und telefoniert.

Колкото до Futur - супер лесно е. Спрягаш глагола werden и после слагаш Инфинитив на основния глагол.
    Ich werde kochen, du wirst kochen, er(sie,es) wird kochen, wir werden kochen, ihr werdet kochen, sie werden kochen

Повече от фен Аватара на Daisy11
    Град
    Wien
    Не превеждайте дума по дума от бг. Казва се "Ich sitze VOR DEM Computer" и бих превела текста, но авторът/ката не е написал/а в кое време да е текста Päteritum или Perfekt ?
    [♪] L!f3 !s mus!c, play !t l0ud3r [♪] [sun]

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си