- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Превод на немски
Здравейте![]()
Ако може някой,който знае немски да ми преведе следните изречения:
Въздухът в Свети Влас е много полезен.
Нека да отидем на кафе.
Нека да отидем на кино.
Това са техните тетрадки.
Това е вашата учителка.
Това е неговият лекар.
Това е твоята сестра.
Това е нашата стая.
![]()
Wouldn't life be perfect if mondays were fun, junk food didn't make you fat, girls didn't cause so much drama, guys weren't so confusing and all alcohol was free...
1. Die Luft in Sv.Vlas ist sehr nutzbar.
2 -
3 - Не знам как е 'нека', но може да стане - M
Благодаря ти много![]()
Wouldn't life be perfect if mondays were fun, junk food didn't make you fat, girls didn't cause so much drama, guys weren't so confusing and all alcohol was free...
1. Въздухът в Свети Влас е много полезен. - Die Luft in St. Vlas ist sehr nutzlich. над u-то има 2 точки
2.Нека да отидем на кафе. - Lassen gehen wir ins Cafe!
3.Нека да отидем на кино. - Lassen gehen wir ins Kino.
4.Това са техните тетрадки. - Das sind ihre Notebooks.
5.Това е вашата учителка. - Das ist Ihre Lehrer.
6.Това е неговият лекар. - Es ist sein Arzt.
7.Това е твоята сестра. - Das ist deine Schwester.
8.Това е нашата стая. - Das ist unser Zimmer.![]()
![]()
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
[quote=Unendlich]1. Die Luft in Sv.Vlas ist sehr nutzbar.
2 -
3 - Не знам как е 'нека', но може да стане - M
Въздухът в Свети Влас е много полезен. - Die Luft in Sveti Vlas ist sehr n
В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.
Първоначално написано от elito0o0o0
![]()
![]()
Верно ли е така?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
1. Въздухът в Свети Влас е много полезен. - Die Luft in St. Vlas ist sehr nutzlich. над u-то има 2 точкиПървоначално написано от LadyDi
2.Нека да отидем на кафе. - Lassen gehen wir ins Cafe!
3.Нека да отидем на кино. - Lassen gehen wir ins Kino.
4.Това са техните тетрадки. - Das sind ihre Notebooks.
5.Това е вашата учителка. - Das ist Ihre Lehrer.
6.Това е неговият лекар. - Es ist sein Arzt.
7.Това е твоята сестра. - Das ist deine Schwester.
8.Това е нашата стая. - Das ist unser Zimmer.
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
Мда, гугъла не превежда особено добре![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Ето и моя превод -
Нека да отидем на кафе/кино . - Lass uns ins Cafe/Kino gehen!
Lassen gehen wir ins Cafe! - звучи много странно според мен.![]()
Nun, gehen wir ins Cafe - е също добър превод![]()
търся сериозен преводач без ебавки да ми преведе следния текст по НЕМСКИ
Jeder Mensch braucht Kleidung.Abeur wie muss sie sein.Einige meine , dass die Kleidung ultramodern sein muss, andere wollen von "Fran Mode" nicht wissen und meinen dass die Kleidung uhr praktisch sein muss.
Was ist aben Mode? ein merkmal der teut as Lebenstils.200 Jahre vor unserer Zeitrechunug fragen die Romer eine Toga und Sandaben.Pamals galt das als einfach praktisch und bequim .Die Kleidung der Ritter im Mittelalter was schwer und musst sie beim kampf schutzen.Die Damen evwarteten ihre Mitter und verlieBen ihre schlosser uhr um Balle und Turuiere zu besuchen.Ihre Kleidung paste ihren Lebenstill.Im 16 Jahrhundein herrschte im Europa die spanische Mode. Die Hosen der Manner waren wie Kissen.
Besounders gros und dick waren Sie in England.Im englischen Parlament musste man sogar besondere Bunke aufstellen , denn es war unmoglish in solchen. Hosen auf gemohulichen , banken zu sitzen.Im 17 und 18 Jahrhundert hewschte im Europe die franzosische Mode.Monner und Franen fragen Perucken.Die Kleidung der Bayern war viel ein faher und bequemer.
Rommer - вурху о има 2 точки (умлаут)
verlieBen - значи "B" е като БЕТА удължено с черта надоло и се чете С
schlosser - върху "о" има две точки
Balle - върху "а" има две точки
Мonner -върху "о" има две точки
groB - пак удълженото B , като БЕТА
Bunke - върху "u" има две точки
unmoglisch - върху "о" има две точки
Banken - върху "а" има 2 точки
Perucken - върху "u" има 2 точки
Надявам се да сте сериозни и да ми го преведете. Google Translate превежда грешо ;[
![]()
![]()
никой ли неможе да го преведе т'ва ..
Заповядай. Имаш НЕВЕРОЯТНО много грешки в текста.. Ако си го писал така, мога да ти го оправя...Първоначално написано от travmiriaN
Мерси много за превода , страшно съм ти благодарен!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
На някакъв немски - английски може биПървоначално написано от LadyDi
![]()
Иначе се пише Власт![]()
Научих, че за секунда можеш да
извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
Научих, че зрелостта много повече зависи
от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.
Хей хора.Да не правя нова тема пиша тука...
Как е на немски ...
На нея и прилоша и припадна.След време се събуди.Стана от пейката .Тръгна да се прибира ,но осазна ,че си е забравила адреса.След дълго мислене реши да отиде в полицията и да помоли за помощ...
П.П.Пиша за една бабка и то естесвено след припадък да си забрави адреса![]()
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
Вчера се събудих в 10 часа и закусих. След закуската излязох на разходка в Морската градина. Прибрах се към 14 часа и обядвах. После си починах и седнах да уча. След това гледах телевизия и вечерях. След вечерята стоях на компютъра, гледах филм, говорих по телефона и към 00 часа легнах да спя.
може ли да ми преведете този текст на немски![]()
Gestern habe ich um 10 Uhr aufgestanden und gefrühstückt.Nach dem Frühstück bin ich in den Meergarten (за това не съм сигурна) spazieren gegangen. Gegen 14 Uhr bin ich zurückgekommen und habe ich zu Mittag gegessen. Später habe ich erholen und dann habe ich angefangen zu lernen. Danach habe ich ferngesehen und zu Abend gegessen. Später habe ich vor dem Computer gesetzt, ein Film angeschauen und telefoniert. Gegen 12 Uhr Abend bin ich ins Bed gegangen.
Сигурно имам грешки, но мисля, че става.
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
1."aufstehen" е глагол, който обрaзува Перфект със sein. =>Gestern bin ich um 10 Uhr aufgestanden und dann habe ich gefrühstückt.
2.Изразът е "im Garten spazieren gehen" => Nach dem Frühstück bin ich im Meergarten spazieren gegangen.
3. "sich erholen" e oт Reflexive Verben mit Reflexivpronomen im Akkusativ. Oтделно третата му форма е erholt.=>Später habe ich mich erholt und dann habe ich angefangen zu lernen.
4. Oтново представител на Reflexive Verben - sich setzen, ako става дума за самия акт на сядане на компа.Според мен правилният предлог тогава е аn с Акк.Ако пък е вече за сaмото седeне -bin ich am Computer gesessen. Грешка в третата форма на anschauen, грешен падеж при употребата на допълнението филм
=>Später habe ich mich an den Computer gesetzt( bin ich am Computer gesessen) ,(habe) einen Film angeschaut und telefoniert.
Последно редактирано от irrationalDecision : 05-04-2012 на 21:50
^
За всичко съм съгласна, но sitzen не е ли с haben?
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
Lassen + Futur ли е ? Защото още не съм взел бъдещето. Тоест някой ще може ли да ми каже как се образува и да ми даде правилата за futur ?
Edit :
Sitzen,saß,gesessen (h)
Setzen,te,t (s)
=>Später >BIN< ich mich an den Computer gesetzt( >HABE< ich am Computer gesessen) ,(habe) einen Film angeschaut und telefoniert.
Последно редактирано от Anonys : 05-05-2012 на 10:50
Съгласна съм напълно със забележката в частта за sitzen с haben, но не и за sich setzen със sein.
=>
Später habe ich mich an den Computer gesetzt( habe ich am Computer gesessen) ,(habe) einen Film angeschaut und telefoniert.
Колкото до Futur - супер лесно е. Спрягаш глагола werden и после слагаш Инфинитив на основния глагол.
Ich werde kochen, du wirst kochen, er(sie,es) wird kochen, wir werden kochen, ihr werdet kochen, sie werden kochen
Не превеждайте дума по дума от бг. Казва се "Ich sitze VOR DEM Computer" и бих превела текста, но авторът/ката не е написал/а в кое време да е текста Päteritum или Perfekt ?
[♪] L!f3 !s mus!c, play !t l0ud3r [♪] [sun]