Честно казано, аз на 13 прекосявах половин София, за да ходя на училище (а според статията въпросното дете е на 12) и си познавах спирките и т.н. Малко неориентиран ми се вижда или пък си си написала поста по определен начин, за да е по-драматичен...
И изобщо какви са тези драми и обвинения по контрольорите - хем искате градският транспорт да е читав, хем да не се плащат глобите (това няма общо със случая, но вие си поставяте всички под общ знаменател и държах да спомена). Еми няма как да стане.
Иначе контрольорката е била тъпа и нагла, да. И това не е нормално отношение към дете. Съгласна съм. Но ми се струва, че всичко е твърде преувеличено, наистина. Мен от началото на втори клас никой не ме е прибирал от училище, пътувала съм си сама с градски транспорт. Случвало ми се е и пеша по тъмно да се прибирам от училище... И не съм циврила. А и нямаше мобилни телефони по мое време, за да се обадя веднага на мама и да мрънкам.
На 12 години не си чак толкова малък, по дяволите. Има неща, с които просто трябва да се справиш мъжки.