Цитирай Първоначално написано от cherinka
Психология в ПУ
държиш изпит по психология, Математика, БЕЛ, АЕ, НЕ, ФЕ или РЕ,
имаш и изпит за говорни и комуникативни способности
то май никъде за психологията не приемат оценки от дипломата

освен психология имаш и педагоика (друга специалност), за нея се влиза като за в психологията, но без изпит по избор математика, ама имаш и литература, освен български език

имаш и предучилищна, начална или предучилищна и начална педагогика за избор за специалност
има специална педагогика, социална...

общо взето те съветвамжда се насочиш към друго, има превъзходни други специалности, които бият психологията.

Психология можеш да си учиш и вкъщи, психология е всичко, което осъзнаваш, което те кара да размишляваш и всички изводи до които стигаш.

Между психология и философия според мен философията е по-добрият вариант, защото не психясваш толкова, философия е всичко онова, което можеш да пипнеш, да видиш и да разсъждаваш над ФАКТИ и ДОКАЗАТЕЛСТВА ...

Съветвам те да учиш нещо, което после да можеш да работиш, а не да си остане назад във времето. То пак можеш да бачкаш с висше-психология,ама едва ли ще ти е айляк да те занимават я объркани заблудени хора, я малки психясали дечурлига...

Като за начало разгледай специалностите, предлагани от университетите, в ПУ е малко гадно, защото все пак се води ПУ, демек околностите на Пловдив се натискат да учат там и едно 70% са ти яко селяни
Аз ако имам пари ще се запиша в колеж, щото от всички университети в Пловдив само в ПУ-то има желаната от мен специалност...

Искам да чуя доводите ти защо си се насочила към психология?[/img]
Ехее,благодаря за инфото.Малко ме отказваш от Пловдив ... мисля,че и в Благоевград има.
Ами искам да уча психология,защото не ми е нужно да работя това което ще завърша,имам други планове.А психологията ми е интересна,искам да анализирам хора и т.н. Пък и да се занимавам с както се изрази
я объркани заблудени хора, я малки психясали дечурлига...
ме влече.

п.п.А това за говорните способности какво ще рече? Не мога да казвам "р" в някои думи.