Цитирай Първоначално написано от john95
Цитирай Първоначално написано от amk933
В АК освен богати и надути има и много умни и способни деца. Аз не съм там, но познавам и от двата типа хора от там. Но АК е име и е едно елитарно училище, което се знае. Има и добра диплома. Ако решиш да учиш в чужбина АК е едната алтернатива и е най-евтината. Другите две са още по-скъпи. Не казвам, че от едно българско училище няма да излезнеш със същите знания - казвам, че едно българско училище държавно няма името на АК. А иначе не се сещам за езикови гимназии след 8 клас. Никакви идеи. Другите са на ход...Единственото, което се сещам е някое професионално училище, но като гледам целта в живота не ти е чистачка, така че няма какво да пиша повече глупости.
НЕГ/ФЕГ/АЕГ

Аз съм в НЕГ и оттам след 12 клас директно в Германия, а там семестъра 500 евро и си има общежития на ниски цени
Същата работа и с ФЕГ и АЕГ мисля...
Изобщо не е същото.
В НЕГ е хубаво за Германия, защото си имате немска диплома.
Обаче АЕГ няма нито A-levels, нито АР.
Френската също няма French Baccalaureate.
Испанската не знам как е, но мисля, че и тя не е с испанска диплома.
Та в този смисъл в НЕГ, ако ще ходиш в Германия е идеално. И ти казвам отсега да не записваш нищо инженерно, защото имат по 9 - 13 изпита на семестър, а в Англия и САЩ сапо 4-5. Представи си!

Та от АЕГ, ФЕГ и ИЕГ си си с проста българска диплома, която вече официално не се признава от UCL и LSE.