при мен проблема е финансов xDПървоначално написано от elito0o0o0
отдавна съм си харесал няколко китарки, но както и да е и тази ми върши работа![]()
Важното е да имаш да си дрънкаш там с еднаПървоначално написано от psychopath
![]()
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
Аз имам една седемструнная, една акустична и бас китара, като най-експлоатирана е седемструнната.
Ето ги и тях
1. Моята гордост Martinez FAW-819 - седемструнната ( http://www.rediez.ru/gitars/acoustic/7/?trade_id=294 ) В лева цената по мой изчисления е около 370.
2. STRUNAL D777 - акустчната ( http://www.rediez.ru/gitars/acoustic/6/?trade_id=1972 ) А тази би трябвало да е около 740, нея ми я подариха за миналия рожзден ден.
3. Crafter GAB-24 S/N - аксутическа бас китара ( http://www.laguitarra.ru/index.php?productID=4784 ) - тя има доста голяма сантиментална стойност за мен, защото на нея има автограф от Николай расторгуев - вокалистът на Любэ.
такааа при мен така да се каже аз не съм пипвала китара никога и мн искам да свиря и сега убеждавам наще да ми вземат някаква поне да имам начало те са мн учудени,защото никога не съм се занимавала с музика ии си мислят че е така искам и също така ми казаха,че няма да ходя на уроции и квато китара намеря половината аз я плащам за да не я зарежа нещо такова
охх... http://www.goldenpages.bg/muzikalni_magazini/SOFIA
ето заповядай..![]()
![]()
оомг ... Разликата между Класическата и Акустичната е, че Класическата е по малка на размер, има найлнови струни - 3 чист найлон и 3 или повече покрити с някакъв вид метал - никел най - често.
Акустичната грифа и самото тяло са по големи - 6 плътни метални струни и така. За начинаещ - Класическа.
Имам една хубава Yamaha C30 у нас, чисто нова. Ако имаш интерес мога да ти я продам![]()
Time is all I got
Аз преди по - малко от месец също почнах да свиря. Взех си Стаг класическа от малкия цум. Може там да видиш. Успех със свиренето!!
Всяко вдишване е квадратче към теб...
Ще видя какво стана моята, ако е още в мен и е използваема, щом си от София можем да се видим да ти я подаря, само се опасявам, че не е в мен.![]()
В началото на пиротска точно... като застанеш с лице към пиротска се пада вляво. Има разни магазини за електрически уреди, дрехи. Той има 2 входа. Не първия ами втория. На 2-ри етаж е.
Бай дъ уей аз както не разбирах от китари отидох нали и си харесах Стаг-а и го питам продавача добра ли е като за начало тая китара и той вика да и дрънча там дрънча. После като я дадох на учителя ми се оказа, че струните бръмчат. Прекалено близо до грифа бяха и се допираха като ги натисна. За тва като си взимаш китарата изсвири няколко тона просто да чуеш дали бръмчи. Майка ми се изръси 30 лева за ремонт да видим кво е станало. Сори че го написах... ама да те предупредя. Иначе си я взех за 150 лв. има и по- евтини.
Айде успех..![]()
да ви питам има ли някъкви програми които да си ги изтегля на компа и да се уча аз попаднах на една,тя е онлайн![]()
![]()
Първоначално написано от FuCkInBuBbLeGuM
Това дрънчане в повечето случаи е просто от фабричните струни.Всеки път когато смениш струна с нова и тя брънчи известно време.Точно като теб за начало си взех Стаг точно от малък Цум и знам как бръмчи в началото.Това че го има това не означава че китарата е зле.И не разбрах защо класическата е по-добра за начинаещите.Аз започнах с акустична точно защото грифът е по-тесен и е много по лесно да се свири (това е само една от причините).За мен няма никаква разлика за начинаещи.Свиря от 3 години и съм доста доволен![]()
Ама ако за пръв път пипвате китара ЗАДЪЛЖИТЕЛНО със найлонови струни.Първоначално написано от Vortexa
Ако някой пита защо - да посвири 15 мин на метални.15 мин. дори са оптимистично много![]()
Ако има нещо - свиркай на ЛС.
Мани тия програми,върви се учи при даскал.Сам съвсем отначло не става - ще развиеш грешна техника и после ще се мъчиш да я изкорениш.
^^^ И що да дава по 50 - 60 лв на месец,като в интернет има всичко?
Ем .. Виж ся! Ще питам тате дали има няк`ви неща,щото знам,че той има сяк`ви полезни работи ... Даже един път ми показваше няк`ви програми да се уча да свиря.. Ако има,ще ти дам скайпа ми и там щи дам к`вото имам ..![]()
така е но аз искам да свиря е така да знам няколко мелодии и нещо такова и за това и програмите ще ми помогнат пък ако виждам че не става ще ходя и на учителПървоначално написано от NoContinuation
![]()
![]()
![]()
Според NoContinuation няма проблем да се поизтърсиш с по 60 лв...
Слушай к`во.. душицо.. Има ли желание,има и начин... тъй че ,капиш?
Айде нека първо пробва с някоя друга програма,пък ако и е много трудно и нищо не схваща тогава да ходи при някой ``специалист``![]()
мани мани...
А.. btw баща ми утре се връща от Козлодуй ии може би в Събота ще говоря с него за някоя програмка![]()
Зашото,душо,за 40 лв. макс на месец,ако потърси и по на аванта,ще има специалист до себе си който да знае как да я учи,да я накара точно в началото да придобие техника и като цяло да я научи на нещо.Като почне сама ще изгради лоши навици,които после ще изкоренява с години.То ако ставаше със интернет всеки щеше да е музикант,нали?