- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Гръбначно изкривяване-Сколиоза
+1Първоначално написано от YaNcHeToOo
![]()
Просто аз
а може ли да препоръчате някави упражнения щото имам леко прегърбване пак ме е страх какво ще ми кажат ортопедите![]()
Жалко, че нямам скенер пък и съм изгубила листа с упражненията, но аз вече ги запомних и не ми трябва, нямам си на идея къде е, но ще го потърсяПървоначално написано от FaFlA95
Ако го намеря ще кача снимки веднага
Айде успех
![]()
Благодаря предварителноПървоначално написано от YaNcHeToOo
![]()
най-добре отиди на лекар преди да е станало късноПървоначално написано от FaFlA95
момиче ли си ? възраст ??
отиди при ОПЛ-то си и той ще прецени дали трябва да те праща на специалист - ортопед
не се притеснявай
Колкото по-рано ти открият проблема;толкова по-бързо и ефикасно ще ти го премахнат било то с упражнения или корсет или др. ..
Успех !![]()
FaFlA95 тя твойта лична може да ти каже, че нищо ти няма, така както ми каза мойта...ако ми беше казала преди 2 години..аман от такива.Следователно отиваш и и казваш директно, че искаш направление за ортопед, ако не ти даде ще отидеш без направление-за твое добро, колкото и да ти вземе, ще го преживееш![]()
мен пък личният ми каза че имам изкривяване
прати ме на ортопед
ортопедът ми каза че ми няма нищо
п.п.тва лятото беше
![]()
Върви при друг ортопед за да си сигурнаПървоначално написано от clever
![]()
Какво страшно бе човек.Човека те оглежда просто, за да види какъв е проблема, предприемат се някакви мерки(гимнастика, която си е нормална гимнастика-и там не хапят) и се лекуваш като едновременно с гимнастиката пък, поддържаш формаПървоначално написано от FaFlA95
![]()
It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted
И аз имах такова нещо, ходих на ортопед и трябваше да ходя на фитнес, за да ми направят програма с упражнения и се оправих.
Живея живота си,с усмивка минавам през дните.. Живея живота си,не раздавам безплатно сълзите..![]()
Аз ходих в ортопедичната клиника в Горна Баня - най-добрата в България и ми откриха изкривяване....Аз като малка имах също, но ходих на плуване и се оправих за 3 месеца само, но сега няма как да ходя на плуване. Много хора имат, дори повечето и не осъзнават даже. А може да бъде опасно. Аз си купих едно стягащо такова за гърба като коланчета, които се увиват около мен да ми помагат да стоя изправена. Опитвам се и да стоя изправена, но заради натовареното ми ежедневие понякога мн ме боли и нямам сила...Като се подсетих, скоро трябва да отида пак на ортопед да ме види как съм...
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
А колко струват тия коланчета? и помагат ли ти?Първоначално написано от gabi_94
It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted
Първоначално написано от YaNcHeToOo
![]()
упс.. сиг ще каже че съм зле
![]()
ее споко де, може и да ти няма нищо, но щом личната ти е имала съмнения..а за ортопеда що ти е казал, че ти няма нищо...Първоначално написано от clever
успокой се
![]()
И на мен са ми казвали че съм изгърбен малко сега почнах плуване ( не точно заради този проблем а просто спорта адски мн ме влече.... ) и сега като се прибирам от трен адски ме боли областа малко над кръста ама усещам че съм по добре сега.Наистина плуването е уникален спорт развива всяка част от тялото... Всеки който го обича и може да тренира да започва и да не мисли !!!!!
Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват. ~ "Адолф ХИТЛЕР"
Здравейте!
Аз също имам изкривяванв.Странното е, че го усетих.Имах чувството, че ребрата от едната страна ми опират в органите.Трябваше да ходя 2 пъти при личната, за да склони да ми даде направление за снимка.Твърдеше, че си въобразявам за постоянно-местещите се болки.Оказа се че имам нещо от сорта на 6 градуса, което е малко.Дори не се забелязва нито под дрехите, нито над тях.
Не се доверявайте на ЛФК-то много-много.Баба ми е била кинезитерапевт и е наясно с това какво и как да го правя.Веднъж дойде с мен и каза, че ми дават крайно неподходящи и недостатъчни упражнения.Сега правя упражнения у дома, защото така или иначе ми изтекоха посещенията..Общо се събират около 50 минути на ден.Събрани са 2 комплекса-един от една лекарка, при която ходих и един от стари учебници на баба ми.Обаче все си мисля, че не са правилни.Често ме наболявагърбът от едната страна.Мисля си, че е мускулна треска.Спирам да правя няколко упражнения за 2-3 дена, болката изчезва.Щом започна да ги правя, пак започва.Този път няма да спирам, за да видя дали ще я преодолее организмът сам.При личната няма смисъл да ходя, защото пак ще ми изпише 5 вида хапчета, които не действат или ще ми каже, че си въобразявам.След месец съм на контролен преглед и ще видя докъде съм стигнала.Да се надяваме, че ще има промяна.На 14 съм.Имам една година да се оправя.Да видим дали ще стане
![]()
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Хаа,споко никой не слуша родителите сиПървоначално написано от WaterLilly
Щом имаш мускулна треска, не спирай, а продължи-ще мине по-бързо като правиш упражнения..ама е важно и да ги правиш правилно, за да има ефектПървоначално написано от AnIcHkAtA
Защо не направят темата важна..това е един от най-често срещаните проблеми на тая възраст.![]()
права сиПървоначално написано от liim0nka
![]()
![]()
Много хубава тема. На мен на скоро ми откриха изкривяване в сгъвката, но то се лекува лесно. Вече ходч 2-3 месеца на гимнастика и почти се оправих, но ако не бях му обърнала внимание щеше да стане по зле. На гимнастиката има една жена която е със силно изкривен гръбнак, даже това е засегнало и крайниците и, в този етап на заболяването даже и оперативно,няма да се оправи. Затова идете на преглед и ако ви открият не пренебрегвайте, за да не съжелявате после. Аз съм много доволна от упражненията които правим и вече се чувствам по-добре. Усепх на всички и дано на никой не му се случва нещо подобно, като на горката жена.
Ами аз имам такова изкривяване и дори нося корсет...Ми .. не е много удобно ,защото не можеш да си обуеш нормално обувките,но се свиква...Гадното е,че цените са направо..Моя корсет струва 400лв..А и брат ми носи..
![]()
![]()
Green DayBaffaLsc
TFK
![]()
NarutoDarker Than Black
Fullmetal Alchemist
D Gray Man
Избухлива съм, лесно раздразнителна, имам голямо его.. кво да се прави.
Наистина е гадно...Защо да даваш 400 лв., като можеш да си изкараш едно направление и да си ходиш на гимнастика 3-4 месеца. Мисля, че е много по приятно. BeezyJey скорощно оздравяване.
Защото доктора така е преценил, може би ако не се носи, за кратко време положението ще стане критично и ще трябва оперативна намеса!Аз също нося и ми помогна много, ти продължавай, и успехПървоначално написано от eli4ka777
![]()
на никого не пожелавам да се стига до операция..доста тежка и рискована;опасна
![]()
успешно и бързо оздравяване на тези с изкривяване![]()