Сега сигурно всички ще ме убият, но ще кажа, че съм за.
Всеки има право на живот, не го отричам. Но какво бихте предпочели - да направите аборт и да унищожите един живот (който още не може да го осъзнае) или да задържите бебето и да унищожите няколко живота - на майката, на самото дете и на страничните хора като роднините, които също страдат от това. Пример: едно малолетно момиче ражда - зарязва си образованието, за да гледа детето, по-късно няма да може да си намери работа и да го гледа, ще ги издържат родителите й, които няма да са там вечно. Ако не изостави ученето, детето ще го гледат родителите й - пак детето ще страда най-много, то ще възприема баба си като своя майка или до някаква степен ще го е срам от майка му (например на родителска среща всички други родители ще са по-възрастни), може и другите деца да му се подиграват за това. Няма да говоря за варианта, ако детето се остави в дом, всички знаем каква мизерия и нещастие е това.
Ако вие бяхте това дете, нямаше ли да предпочетете въобще да не ви е имало, вместо да страдате така? За вас не знам, аз щях.
Най-добре е до такъв сложен избор да не се стига.