- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- За или против пушенето и начини да отказваме на приятели
Значи, идеята ми е всеки да си сподели мнението, ако е "да", зашо и ако е "не"- защо. Не намерих друга такава тема и реших да пусна. Повечето хора смятат, че щом някой не пуши, значи е утайка.... а веднъж една в даскало, се изцепи и ми каза балък, защото не съм пушил.....Мисля, че стана ясно, аз на коя позиция съм (категорично НЕ). Много приятели, са ме карали да пробвам да пуша, но аз винаги отказвам и за пиенето е същата работа....
Нека видим вашите мнения, дали има още останали нормални хора или са останали само "утайките".
НЕ пуша защото не виждам смисал да давам пари за глупости,от които нищо не получавам,а да не говорим,че си прецаквам здравето...
Не пуша, против с цигарите съм.Същата история и с алкохола. Как да отказваме на приятели ли ? - Лесно, просто им казваш 'не' и готово, щом са ти приятели няма да се разсърдят, на мен не ми се сърдят, че не искам и така. Да, пробвала съм, но не ми харесва, даже се отвратих още повече от цигарите.
Радвам се, че не деградирам като много мои връстници .
Не се получава нищо от цигари и алкохол, даже ми вредят страшно много, а и парите си ги влагам в други неща, от които наистина имам ползва.
![]()
за,който иска го прави
не се изказвай неподготвен,прасе
+1, даваш пари,за да се тровиш...Първоначално написано от Peshec
![]()
Първоначално написано от kriSko94
+++
Колкото до това как да откажем.....ами 1во ако са ти приятели няма да ти се разсърдят, в противен случай не ти пука....който иска да се трови.![]()
You're like an indian summer in the middle of winter, like a hard candy with a surprise center!
и аз така мисля..Първоначално написано от Di
и сега съм сигурен, че тук ще настане жесток дебат срещу пушач и непушач..![]()
Нито съм ЗА, нито ПРОТИВ!
Пуша, но не знам, защо го правя..![]()
Pain is inevitable. Suffering is optional.
ami vreme e da spre6 :P
Аз съм ПРОТИВ пушенето..Тези,които пушат си вредят организма + това дават пари напразно
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Ограничени същества сте. "Дали има още останали нормални или утайки".Ти, ако по това определяш дали някой е "нормален" или не, съжалявам те, честно... съжалявам теб и ограниченото ти мислене...
"Категорично НЕ".
1.Ужасно вредят на здравето , зъбите , дори косата,кожата..
2.Дават се пари и то не малко,за нищо..
Приятели са ми предлагали , но аз просто им казвам Не и те ме разбират - че не искам да се тровя.. За алкохол все още не съм мислила , но предполагам , че няма и да пия.За тези , които пушат на по 12-13 са ми толкова противни и гнусни!И ако приятелите ти са истински ще те разберат, но ако ти се сърдят , значи не стават .. На всички , които не са започнали :Не започвайте само заради "гъзарията"..Дори да ви отхвърлят заради това-просто си кажете , че сте нещо повече
![]()
Е па доста се поувлякох![]()
I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?
Категорично против съм. Не ми се дават пари за боклуци и не искам сама да си съсипвам здравето.. че и нарочно. Не, благодаря!
И спря да се върти за миг земята..
Против,защото
-искам да инвестирам парите си в нещо по-полезно от цигари.
-липсва ми желанието да пуша.
-дори и да имах желание се задавям от дима,когато дръпна.
-никой не може да ме нарече утайка заради едни цигари
Отказвам на приятелите си чре
-Не,благодаря
-Не пуша
-Недей,нека има повече за теб.
Подарявали са ми цигари и съм си ги пазила в чантичката и в нужда им ги връщам,когато нямат.
Не съм се доисказал- по принцип, когато някой пуше, той и пие и в същото време, ходи по кафенета и седи само в тях и естествено комбинира всичко- пушене, пиене и всякакви други отрови.Първоначално написано от mArMaLaDkA
Мога да ви дам и пример: един приятел си беше нормален, също като мен, но започна да излиза с пълните балъци, с него спряхме да се виждаме и държахме само контакт. По течение на обстоятелствата, попаднахме в 1 клас, след 2 години. Сега сме 8 клас и той абсолютно всяко междучасие ходи да пуши в задния двор на училище. Той виси само по кафенетата, нямам нищо против по това, но неговото вече е прекалено.... само не знам кога, ще започне да взима наркотици (дано само си въобразявам). Иначе е добър приятел, но..... просто ми мирише много на цигари, всеки час като седна до него..... Жал ми е за него. Абе бая се поувлякох и аз![]()
За.. Всеки има право да прави каквото си иска.. да се трови както си иска.. и да си дава парите за каквото си иска![]()
Хах не всеки е такъв. Аз пуша (отскоро) имам и приятели които пушат. Мога да ти кажа,че нито висим по кафенета,нито се правим на много велики. Пушим от простотия .. но.. За себе си мога да кажа,че винаги мога да ги спра..Първоначално написано от Fusion4o
Първоначално написано от aloveyou
![]()
Не бързай като караш!
2-3 минути закъснение са нищо пред живота ти и живота на спътниците ти в колата!
http://www.youtube.com/watch?v=pwVF-txtUyM
http://www.ekip7.bg/index.php?option...=8080&Itemid=1 Почивай в мир,Миме!
Тук, вече съм съгласен.. и аз пуша.. ходи ме питай защо давам по 4 лева на ден? после се оплаквам парите, че парите не ми стигат ^^ и не съм против пушачите.. но нали знете че най-много страдат "пасивните пушчи" тези, който са около пушачите..Първоначално написано от bathory
Fusion4o, какво разбираш по "нормални" ? Аз пиша и не се смятам за "Ненормален" или някакъв друг вид.. също така не се смятам за нещо повече от това което съм.. и това, че не пишиш не те прави утайла..
Проблема е, че повечето пушачи, харчат парите на мама и татко... и така парите не са техни.... но все едно, нали не съм аз товаПървоначално написано от Jo_Ni_To
![]()
Kакво значи на мама и на татко?Първоначално написано от Fusion4o
Те ти дават пари за училище.. и ти си правиш сметка.. дали да си земеш цигари и да идеш на кафе, и да умреш от глад.. или да си земеш няква закуска.. и да не даваш пари за цигари и кафета.. всичко вече опира до човека.![]()
Aз съм против,въпреки че пуша и то много...Цигарите са гадни по-добре не започвайте,че после жална ви майка,ако решита да ги отказвате..
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
Това е най-тъпото нещо което съм чувалаПървоначално написано от Fusion4o
![]()
Не си ти този които да казва кои какъв е въй не .. Това че някои пуши не означава,че пие бе омг ... Аз пуша,майка ми и баща ми пушат,но никои от нашето семейство не пие
Ти си мого зле често,жалко ..
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..